هند بازهم رکورد زد/ وضعیت اسفناک تر شد!
با توجه به آمار اعلامی وزارت بهداشت هند، این کشور روز شنبه نزدیک به ۴۰۲ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا و ۳ هزار و ۵۲۳ قربانی این بیماری را به ثبت رساند که از یک رکورد جهانی حکایت می کرد.
به گزارش منیبان، نارندرا مودی نخست وزیر هند هفته گذشته در اظهارات خود اعلام کرده بود که هند با طوفان کرونا مواجه است. وضعیت این بیماری همه گیر همچنان در هند وخیم است.
شبکه خبری "ان دی تی وی" گزارش داد: هند با جمعیتی معادل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر پس از آمریکا، برزیل و مکزیک چهارمین کشور در جهان است که آمار قربانیان کرونای آن از مرز ۲۰۰ هزار نفر عبور کرده است.
در همین حال این کشور از امروز سومین مرحله واکسیناسیون برای افراد بین ۱۸ تا ۴۵ سال را آغاز میکند.
مرگ ۱۸ بیمار کرونا بر اثر آتش سوزی بیمارستان
به گزارش رسانههای هند، بر اثر وقوع آتش سوزی در بیمارستان رفاه شهر باروش واقع در ایالت گجرات، حداقل ۱۸ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند.
یک مقام پلیس گفت: این آتش سوزی در ساعت ۱ صبح (به وقت محلی) روز شنبه اتفاق افتاد. بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری بودند به دلیل آتش و دود جان خود را از دست دادند.
نخست وزیر هند از وقوع این حادثه ابراز تاسف کرده و خواهان انجام تحقیقات برای روشن شدن دلیل آن شده است.
آغاز مرحله سوم واکسیناسیون کرونا در هند
به گزارش خبرگزاری "ای ان آی" واکسیناسیون کرونا برای سنین ۱۸ تا ۴۵ سال از امروز (یکم ماه مه) در این کشور آغاز شده است.
بیمارستانهای خصوصی در شهرهای مختلف این کشور اعلام کردند متقاضیان واکسن میتوانند با مراجعه به بیمارستانهایی چون آپولو، مکس، فورتیس، مکس و گانگا برای دریافت واکسن خود اقدام کنند.
این درحالی است که بیمارستان آپولو در دهلی اعلام کرده است، به دلیل کمبود واکسن کرونا، واکسیناسیون سنین ۱۸ تا ۴۵ سال در پایتخت هند در تاریخ دیگری آغاز خواهد شد.
متقاضیان واکسن در هند ابتدا باید در وب سایت کووین ثبت نام کرده و پس از دریافت نوبت به مراکز مشخص مراجعه کنند.
هند هم اکنون با کمبود واکسن کرونا مواجه است و سعی میکند سطح تولید خود را افزایش دهد. اما شرکتهایی چون سروم با کمبود مواد خام دست و پنجه نرم میکنند و نمیتوانند به میزان تقاضا، واکسن مورد نیاز را تولید کنند.
هند تاکنون بیش از ۱۵۵ میلیون نفر را در مقابل کرونا واکسینه کرده است.
دانشمندان هندی: دولت نشانههای شیوع ویروس جهش یافته در هند را نادیده گرفت
یک هیات از دانشمندان هندی که توسط دولت این کشور برای مشاوره در خصوص ویروس کرونا تشکیل شده است ضمن انتقاد از دولت این کشور اعلام کردند که مقامات هندی نشانههای شیوع ویروس جهش یافته را نادیده گرفتند.
نشریه "هندوستان تایمز" در این خصوص نوشت: به گفته این هیات از دانشمندان، دولت هند تمهیدات محدودیتی برای جلوگیری از شیوع این ویروس انجام نداد.
در دو هفته گذشته میلیونها نفر که اکثرا ماسک به صورت نداشتند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکردند، در مراسم مذهبی و تبلیغات انتخاباتی با حضور نخست وزیر و سایر مقامات حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) شرکت کردند.
از سوی دیگر دهها هزار کشاورز هندی که به سیاستهای کشاورزی دولت هند معترض هستند، همچنان در بیرون مرزهای دهلی نو پایتخت هند اجتماع کردهاند.
نوع جهش یافته کرونا در هند
گونه جهش یافته ویروس کرونا در هند با نام بی. ۱. ۶۱۷ شناخته شده است. مقامات بریتانیا اوایل هفته گذشته اعلام کردند که ۱۰۳ مورد از این گونه را که همه موارد مرتبط با سفر بودند در این کشور شناسایی کردهاند.
وقتی ویروسی از یک ویروس دیگر تکثیر میشود، اغلب تغییراتی پیدا میکند که به این تغییرات جهش گفته میشود. سازمان جهانی بهداشت میگوید که وقتی ویروسی «یک یا چند جهش جدید» داشته باشد گونه جدید ایجاد میشود. تغییرات در ویروس کرونا غیرعادی نیست. ویروسها با مبتلا کردن افراد بیشتر، دچار جهش میشوند.
طبق گزارش "هندوستان تایمز" گونه هندی ویروس کرونا «دو جهش» داشته است یعنی این جهشها روی دو نوع جهشیافته که از قبل وجود داشت رخ داده است.
این نوع جدید با جهش مضاعف، تاکنون در کشورهای بریتانیا، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، آلمان و چند کشور دیگر شناسایی شده است.
محققان هندی در تلاشند تا به دو سوال اصلی درباره این گونه جهشیافته از نوع مضاعف پاسخ دهند. یکی از سوالها این است که آیا کشندهتر یا مسریتر از انواع دیگر است و آیا واکسنهای موجود مقابل آن موثر است؟
دولت هند هفته گذشته در بیانیهای اعلام کرد که انتقال بیشتر این گونه هنوز مشخص نشده است.
با این حال طبق گفته آنوراگ آگراوال، مدیر موسسه دولتی ژنومیک شورای تحقیقات علمی و صنعتی، شیوع این گونه در ایالت مهاراشترا ۶۰ درصد است. وی تصریح کرد که این گونه در حدود ۱۰ ایالت هند ثبت شده است.
تبدیل مساجد به بیمارستانهای کرونایی در هند
در پی افزایش شدید آمار مبتلایان کرونا در هند و تکمیل شدن ظریف بیمارستانها تعدادی از مساجد در هند به بیمارستانهای موقت جهت درمان بیماران کرونایی تبدیل شدند.
شبکه خبری "ایندیا تودی" در این خصوص گزارش داد: مسلمانان در مناطق مختلف هند مساجد و مدارس اسلامی را به بیمارستانهای موقت کرونا تبدیل کردهاند تا بیماران کرونایی بتوانند با بستری شدن در این مراکز از مراقبت مورد نیاز برخوردار شوند.
در شهر وادودارا واقع در ایالت غربی گجرات مسوولان مدرسه دارالعلوم محوطه این مدرسه را با تختهای مجهز به اکسیژن و اتاقهای قرنطینه تجهیز کردهاند.
مفتی عارف عباس مدیر این مدرسه اسلامی گفت: آمار مبتلایان به کرونا به شدت در حال افزایش است و بیمارستانها با کمبود تخت مواجه هستند. ما تصمیم گرفتیم این مدرسه را به بیمارستان کرونایی تبدیل کنیم چون میخواهیم به مردم کمک کنیم.
چندین مسجد دیگر نیز در این شهر به بیمارستان موقت تبدیل شدهاند.
در دهلی نو که بسیاری از بیمارستانهای آن با کمبود تخت و اکسیژن مواجه هستند، روحانیون مسلمان اعلام کردهاند که در حال ایجاد بیمارستانهای موقت برای پذیرش بیماران کرونایی هستند.
فراتر از این امر، گروههای اسلامی در هند خطوط تماس برای عموم ایجاد کردهاند که در مورد تختهای خالی در بیمارستانها و مراکز دریافت اکسیژن اطلاع رسانی میکند.
هند با کمبود شدید اکسیژن برای بیماران مواجه است و گروههای مختلف در این کشور اقدام به ارائه سیلندرهای اکسیژن مجانی برای بیماران کردهاند.
شهنواز شیخ یک تاجر ساکن مومبای در ایالت مهارشترا با ایجاد یک بنیاد خیریه به بیماران کرونایی که به اکسیژن دسترسی ندارند، سیلندرهای اکسیژن میرساند. نقش موثر او در کمک به بیماران، در رسانههای اجتماعی هند بسیار مورد توجه گرفته است.
این درحالی است که سال گذشته در آغاز بحران کرونا در هند، مسلمانان این کشور به صورت ناعادلانه مورد حمله رسانههای هندی به عنوان عاملین انتشار کرونا در هند قرار گرفتند.
اخطار آمریکا به شهروندان خود برای ترک هند و تعیین مجازات زندان در استرالیا برای مسافران بازگشته از هند
در میان شیوع شدید کرونا در هند، مقامات آمریکایی از شهروندان ساکن خود در این کشور خواستند هرچه زودتر هند را ترک کنند.
آمریکا همچنین پروازهای خود به هند را متوقف کرده است.
این درحالی است که پس از ممنوع شدن تمامی پروازها از هند به استرالیا، شهروندان استرالیا که میخواهند از هند به کشورشان بازگردند با مجازات جریمه نقدی تا ۵ سال زندانی مواجه هستند.
به گفته وزارت بهداشت استرالیا، این تصمیم بر اساس تعداد افرادی که در سفر به هند به کرونا مبتلا شده و حالا در قرنطینه هستند، گرفته شده است.
بسیاری از کشورهای جهان، سفر به هند را ممنوع کرده و پروازها از این کشور را متوقف ساختهاند.