این خوراکی را بخورید تا ام اس نگیرید
پروبیوتیکها، موادی هستند که حاوی میکروارگانیسمهای زنده بوده و قادرند نقش مفیدی را در سلامت بدن بازی کنند. محققان کشور، در یک مطالعه تحقیقاتی نقش مؤثر این نوع از مواد غذایی را در پیشگیری و کنترل بیماری MS نشان دادهاند.
به گزارش منیبان ؛ پیشازاین، ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس یا MS را بیشتر به دلایل ژنتیکی مرتبط میدانستند و نقش ژنها در ایجاد آن نمود بیشتری داشت. اما بااینکه نقش عوامل وراثتی در این بیماری به اثبات رسیده، امروزه نمیتوان نقش عوامل محیطی را در عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماری فوق نادیده گرفت.
عوامل مختلفی ازجمله پروتئینهای بدن، ویروسها یا عوامل دیگر میتوانند باعث تحریک سیستم ایمنی و ایجاد پالس اشتباه از سوی سلولهای ایمنی و به دنبال آن، حمله به بدن شوند. این همان اتفاقی است که در بیماری MS میافتد. در این بیماری، پادتنها بهطور اشتباه به سمت غلاف میلین که پوشاننده اعصاب نخاع است، ترشح شده و باعث کندی ارسال پیام عصبی در طول عصب میشوند.
محققان معتقد هستند که تغذیه مناسب، به دلیل تأمین انرژی مورد نیاز سیستم ایمنی، منجر به تشخیص صحیح و بهموقع و تمایز عوامل داخلی و فاکتورهای بیگانه شده و نقش مهمی را در ایجاد عملکرد صحیح سیستم ایمنی ایفا میکند.
در این رابطه، اخیراً توجه ویژهای به نقش پروبیوتیکها و پربیوتیکها شده است. استفاده از این مواد که در واقع، میکرواورگانیزمهای زنده هستند، به سدههای بسیار دور برمیگردد. ولی نقش درمانی آنها بهتازگی شناخته شده است. پروبیوتیکدرمانی، درواقع بلع میکرواورگانیزمهای زنده است که اثرات سودمندی بر سلامتی داشته و در جلوگیری از رشد و تهاجم میکروبهای بیماریزا و حفظ فلور طبیعی روده و بدن مؤثر هستند.
پروبیوتیکها که از آنان بهعنوان ریزمغذیهای زنده یاد میشود، بهخوبی باعث حفظ تمامیت سیستم ایمنی بدن شده و حتی اثر باکتریهای موجود در روده میزبان را اصلاح میکنند. این مواد زنده، در رده عوامل ایمونوتراپی در پیشگیری، تصحیح و تنظیم اختلالات ایمنی قرار گرفته و حتی پتانسیل لازم برای استفاده بهعنوان مکمل را نیز دارند.
با توجه به خواص مواد پروبیوتیک، به نظر میرسد مصرف این نوع از مواد غذایی میتواند در پیشگیری از ابتلا و حتی کنترل بیماریهای خودایمنی ازجمله مولتیپل اسکلروزیس یا MS مفید واقع شود.