العرب:

تغییرات در روابط بین تهران - ریاض نزدیک است

روزنامه «العرب» چاپ لندن پیش بینی کرد که تغییرات در روابط بین ایران و عربستان نزدیک است و این تغییرات را می توان از لحن مقامات سعودی نسبت به تهران و سفرهای وزیران امور خارجه آنها به قطر و عمان که بین دو کشور نقش میانجی ایفا می کنند، احساس کرد.

تغییرات در روابط بین تهران - ریاض نزدیک است
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، روزنامه العرب امروز (دوشنبه) در گزارشی با اشاره به دعوت «ملک سلمان» از «هیثم بن طارق» سلطان عمان برای سفر به عربستان سعودی نوشت: پیام دعوت ملک سلمان از سلطان عمان در جریان سفر روز گذشته (یکشنبه) «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان به مسقط تحویل مقامات عمانی شد.  

این روزنامه با استناد به خبر منتشر شده توسط خبرگزاری عمان اضافه کرد که افزون بر دعوت سلطان عمان برای سفر به عربستان، بررسی روابط دوجانبه و حمایت از زمینه های همکاری های مشترک بین دو کشور و کشورهای منطقه از محتویات نامه ملک سلمان به سلطان عمان بوده است.  

به نوشته العرب، ناظران سیاسی خلیج فارس، سفر وزیر امور خارجه عربستان به مسقط را با تحرکات دیپلماسی قابل ملاحظه شکل گرفته در منطقه و افزایش گفت وگوها برای ایجاد تغییر روابط کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی با ایران در ارتباط دانستند.

آنها خاطرنشان کردند که سفر «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به عمان و قبل از آن به قطر پس از آن انجام شد که پیش از آن «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به دوحه و مسقط به عنوان دو نامزد ایفای نقش میانجیگری بین تهران و ریاض، سفر کرده بود.  

در همین حال منابع سیاسی خلیج فارس این موضوع که عربستان سعودی در حال هماهنگی مواضع خود با کشورهای حاشیه خلیج فارس برای گفت وگو با ایران و حفظ سقف خاصی از شروط خود برای عادی سازی روابط با تهران است را بعید ندانستند.

روزنامه العرب ادامه داد: در روزهای گذشته اخبار تایید نشده ای مبنی بر مذاکره طرف‌های سعودی و ایرانی در سطح مقامات امنیتی در عراق منتشر شد.

در ادامه این گزارش آمده است: در حالی که مقامات عربستان سعودی در سخنان خود اساسا" بهبود روابط با ایران را رد نمی کنند، اما به نظر نمی رسد که در مرحله کنار گذاشتن شروط خود باشند و به طور کلی آنها از تهران می خواهند تا سیاست های خود در منطقه را تغییر دهد.

«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که ایران همسایه ما است و ما آرزو داریم که یک رابطه خوب و برجسته با آن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما پیشرفت ایران را می خواهیم و منافع مشترکی با هم داریم، افزود: اما مشکل ما با آن قسمت از رفتارهای منفی تهران مانند برنامه هسته ای یا حمایت از شبه نظامیان غیرقانونی در برخی از کشورهای منطقه و برنامه موشک های بالستیک است.  

ولیعهد عربستان در عین حال بااشاره به تلاش های کاربردی برای آغاز گفت وگوی عربستان و ایران، گفت: ما با شرکای خود در تلاش هستیم تا با این مشکل مقابله و امیدواریم که از آن عبور کنیم و با همه یک رابطه خوب و مثبت داشته باشیم.  

روزنامه العرب اضافه کرد: ناظران سیاسی منطقه می گویند که عربستان در تلاش برای تدوین یک موضع واحد بین کشورهای خلیج فارس برای گفت وگو با ایران می باشد که ممکن است هدف آنی و فوری ریاض باشد، تا عربستان با جمع آوری حداکثر کارت های قدرت، بتواند برای بهبود شرایط گفت وگو با ایران که در حال حاضر از فشارهای آمریکا رها شده و در وین در حال گفت وگو با دولت بایدن (گروه 1+4) در مورد برنامه هسته ای است، استفاده کند.


ت ت
کدخبر: 18707 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین