بزرگترین معبد جهان که تا سال‌ها در بین جنگل‌ها مخفی بود!+ تصویر

​انگکور وات نام مجموعه‌ای از معابد است که شبیه هیچ پرستشگاه دیگری در جهان نیست.

بزرگترین معبد جهان که تا سال‌ها در بین جنگل‌ها مخفی بود!+ تصویر
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، تصور کنید در جنگل پهناوری قدم می‌زنید و به ناگاه برج‌های غول پیکری شبیه غنچه نیلوفر آبی جلویتان سبز می‌شوند؛ 

در حالی که پشت دیوارهای رازآلود و خزه بسته‌شان، گنجینه‌های گرانبهایی به امانت دارند. دست همراهی‌تان را به سفرزون بدهید تا با این شگفتی بی‌بدیل ساخته دست بشر، بیشتر آشنایتان کنیم. 

انگکور وات ترکیبی امروزی به معنای «شهر معبد» است. «انگکور» شکل بومی کلمه‌ی نوکور است که از واژه‌ی سانسکریت ناگارا به‌معنای پایتخت یا شهر گرفته شده و «وات» نیز واژه‌ی خمری برای معبد است. 

این دوکلمه به مجموعه‌ای از پرستشگاه‌ها اطلاق می‌شود که در شهری در شمال غربی کامبوج به نام انگکور واقع است.

این معبد بزرگترین بنای مذهبی در جهان است و اصلی‌ترین جاذبه‌ی گردشگری کامبوج به حساب می‌آید. به علاوه نشان ملی آن کشور بوده و طرح آن بر روی پرچم کامبوج نیز نقش بسته است. 

آنگکور+وات3-وقت+صبح

این پرستشگاه‌ها در اوایل سده‌ی دوازدهم برای شاه سوریاوارمان دوم در انگکور ساخته شد تا پرستشگاه حکومتی و پایتخت او قرار گیرد. 

در سال ۱۴۳۱ میلادی سربازان تایلندی به شهر انگکور هجوم آوردند و آن را ویران کردند. ویرانه شهر به حال خود رها شد. به تدریج گیاهان و درختان در اطراف شهر روییدند و آن را در خود پنهان ساختند. 

تا این که در سال ۱۸۵۰ میلادی یک مأمور فرانسوی به قصد میانبر هنگام سفر به این منطقه راه خود را از میان جنگل متراکم و گرمسیری کامبوج کوتاه کرد. 

او در کمال حیرت با ویرانه‌های یک شهر با شکوه روبرو شد و طولی نکشید که باستان‌شناسان برای جستجو و بازسازی این شهر از راه رسیدند. 

بزرگترین پرستشگاه جهان

معبد انگکور وات بزرگترین معبد تک مذهبی در جهان است. وسعت این مجموعه معابد در حدود ۱۷۰ هکتار بوده و توانسته نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند. 

برای درک بهتر بزرگی این معبد می‌توان آن را با کلیسای جامع سن‌پطرس در واتیکان مقایسه کرد که حدود ۱۰ هکتار وسعت دارد. 

و این در حالی است که کل شهر/کشور واتیکان در رم به‌عنوان بزرگ‌ترین پایگاه کاتولیک‌های جهان ۴۴ هکتار است. 

انگکور وات بزرگترین معبد جهان است.

میزبان دو مذهب بزرگ

این معبد که در ابتدا معبدی هندو بود و به ویشنو، خدای هندیان تقدیم شده بود پس از ورود آیین بودا به معبدی بودایی بدل شد. سوریاوارمان دوم که خدای ویشنو را می‌پرستید، تندیسی از او بر فراز برج اصلی معبد ساخت. 

پس از مدتی با تغییر کاربری معبد به بودایی در قرن چهاردهم، تعدادی از مجسمه‌های بودایی نیز به درون معبد راه یافت. امروزه این مجسمه‌ها به عنوان آثار هنری ارزشمند در این معبد شناخته می‌شوند. 

معماری معبد انگکور وات

المان‌ها و عناصر به کار رفته در معماری این سازه، به عنوان سبک معماری انگکور وات شناخته می‌شوند. 

عناصری همچون طاق‌های اژیوال، برج‌های دندانه دندانه مانندی که به غنچه‌ی گل نیلوفر آبی شباهت دارند، گذرگاه‌های پهن و وسیع، فضاهای درونی که تا دیوارهای داخلی امتداد دارند و همچنین تراس‌هایی به شکل صلیب که در امتداد بخش اصلی معبد قرار گرفته‌اند. 

قلب اصلی انگکور وات را برج مرتفع ۶۵ متری آن تشکیل می‌دهد که بر فراز آن، مجسمه خدای ویشنو قرار گرفته است. ورودی برج از پله‌هایی سنگی ساخته شده است که باید برای ورود به این معابد زیبا، پله‌ها را یکی یکی طی کرد. 

همچنین مجسمه‌هایی از شیرهای نگهبان در قسمت پایین پله‌ها و ورودی بنا گذاشته شده است. شیر در آیین هندو به عنوان نگهبان منزلگاه خدایان شناخته می‌شود. 

انگکور وات بزرگترین معبد جهان است.

نمای اصلی این معبد، با الهام از کوهستان میرو ساخته شده است. کوهستان میرو در اساطیر هندی، مقدس و افسانه‌ای است و در اساطیر یونان باستان به عنوان سکونتگاه خدایان شناخته می‌شود. 

میرو ۵ قله کوهستانی دارد و انگکور وات نیز با وجود ۵ برج بلند خود، به کوهستان مقدس میرو اشاره می‌کند. 

انگکور وات با دارا بودن برج‌هایی که مشابه شکوفه‌های نیلوفر جلوه نمایی می‌کنند و راهروهایی که قدم زدن در آن‌ها شما را به دل تاریخ این منطقه می‌برند، خود را متمایز از تمامی معابد جهانی کرده است. 

در میان تماشای این آثار تاریخی با عظمت، بناهایی که با خزه‌های سبز پوشیده شده اند، زیبایی این معبد را دوچندان می‌کند. 

انگکور وات بزرگترین معبد جهان است.

انگکور وات مجموعه‌ای اسرارآمیز

برای توصیف این معبد، اسرارآمیز کلمه ناچیزی است. هنوز هم انگکور وات رازهای بسیاری برای کشف شدن دارد. 

به تازگی نقاشی‌هایی در برج مرکزی انگکور وات پیدا شده است که تاکنون از دید پنهان مانده بودند. ن

قاشی‌هایی که بر دیوارها با کمک لیزر و تکنیک‌های مدرن دیگر کشف شده اند. این نقاشی‌ها مجموعه‌ای از آلات موسیقی خمری‌ها است. 

مجموعه‌ای از زنگ‌ها و سنتورهای چوبی، سازهای ضربی، ناقوس‌ها و دیگر آلات موسیقی. 

تصاویر متفاوتی از این مجموعه معابد دیده می‌شود که هیچ کدام شبیه دیگری نیست. با تماشای این تصاویر گیج نشوید چرا که معبد انگکور وات ۵ برج دارد و به دلیل بزرگی مساحت آن، در اکثر مواقع، تمامی برج‌ها در قاب یک تصویر نمی‌گنجند

آن‌طور که تخمین زده می‌شود بخش قابل توجهی از گردشگران در سفر به کامبوج، بیش از هر چیز دیگر، مایل به بازدید از این معبد هستند. 

میراثی است گرانقدر و اسرارآمیز که از دیدنش پشیمان نخواهید شد. 

منبع: سفرزون مگ


ت ت
کدخبر: 188060 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین