منتظر دلار ۴۰ هزار تومانی باشیم؟

امروز قیمت دلار کاهش ۱۰۰ تومانی داشته و به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی نزدیک‌تر شده است. اعتبار عرضه و تقاضا در حالی در بازار ارز از بین رفته که بازارساز درصدد است این اسکناس به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگردد.

منتظر دلار ۴۰ هزار تومانی باشیم؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان به نقل از اقتصاد24، قیمت دلار امروز کاهش ۱۰۰ تومانی داشت و با رقم ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. افت قیمت این اسکناس در حالی رخ داد که معامله‌گران بازار ارز چسبندگی دلار به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی را خواست صرف سیاست‌گذار می‌دانند. آن‌ها معتقدند ریسک جدیدی در بازار وجود ندارد و بازار در بی‌خبری است و احتمال رشد قیمت این اسکناس منتفی است.

بازار ارز در حالی نخستین روز هفته را پشت سر گذاشت که بازار، نیمه‌تعطیل و معاملات کم‌حجم بود. این اسکناس در بازار پشت خطی روز گذشته نیز کاهش محدودی داشت و بازار‌های همسایه نیز با روند نزولی قیمت دلار تهران همراهی کردند.

جناح کاهشی بازار ارز معتقد است دلار حرکت چراغ خاموش خود به سمت کریدور ۴۰ را آغاز کرده است. از سوی دیگر پیش از این کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی کرده بودند که قیمت دلار با ارزش ذاتی خود بیش از ۱۵ درصد فاصله گرفته و همین موضوع را دلیلی برای برگشت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی می‌دانستند. هر چند به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی گپ منفی دلار آغاز حرکت صعودی این اسکناس خواهد بود. آن‌ها تایم فریم فعلی را زمان مناسبی برای برگشت قیمت دلار به کریدور پایین‌تر می‌دانند.

سطح تعادلی دلار حفظ می‌شود؟

در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با اشاره به گرفتاری دلار در محدوده‌ای مشخص به تجارت‌نیوز گفت: «اخبار سیاسی و مسائلی نظیر جنگ غزه به این اسکناس روند ناچیزی داد؛ اما قیمت، دوباره به سطح ۵۰ هزار تومان برگشت. سطح تعادلی دلار در حال حاضر محدوده ۵۰ هزار تومانی است و هر چه قیمت از این محدوده پایین‌تر بیاید خرید را ارزشمند‌تر می‌کند. اما هر چه قیمت از این محدوده دور شود ریسک خرید را بالا می‌برد.»

وی با اشاره به اینکه بازار عملا نوسان بزرگی ندارد خاطرنشان کرد: «در حال حاضر قیمت دلار در سطح ۵۰ تا ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان در حرکت است. از طرفی سطح ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان را نیز به‌عنوان سقف حرکتی این اسکناس می‌توان در نظر گرفت.».

اما دلیل رشد قیمت دلار حواله در بیش از یک ماه گذشته چیست؟ دیبا پاسخ داد: «در کشور حدود پنج تا ۶ مدل دلار داریم. اهمیت کاهش قیمت دلاری که شرکت‌ها و کارخانه‌های صادرات محور با آن‌ها کار می‌کنند شاید از این جهت باشد که اگر قیمت پایین‌تر بیاید، اقبال برای عرضه دلار این شرکت‌ها بالا می‌رود. این موضوع می‌تواند خبر خوبی باشد از این جهت که عرضه شرکت‌ها را کمی بیشتر کند.»

وی افزود: «قیمت و میزان فروش نفت و موضوع بودجه سال آینده و انتخابات مجلس در ماه‌های پایانی سال می‌تواند عواملی برای تحرک قیمت دلار باشد. با توجه به اینکه بازارساز علاقه‌ای به تحرکات قیمت ندارد تا بتواند تورم سال آینده را سرکوب کند، شاید در سال ۱۴۰۳ شاهد تغییر استراتژی سیاست‌گذار باشیم.»

دیبا در خصوص چشم‌انداز قیمت دلار گفت: «به دلیل ساختار سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه شاید نتوانیم چشم‌انداز بلندمدتی را تصور کنیم و با همین رصد‌های سه ماهه بهتر می‌توانیم از تحلیل‌هایمان محافظت کنیم.»

گفتنی است امروز قیمت دلار در بازار‌های همسایه روند کاهشی داشت. قیمت دلار هرات بار دیگر کریدور ۵۰ هزار تومانی را از دست داد و با قیمت ۴۹ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه کاهش ۱۲۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۸۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با کاهش ۳۰ تومانی روی قیمت ۱۳ هزار و ۷۹۰ تومانی ایستاد.


ت ت
کدخبر: 192608 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین