رئیس دفتر رئیسجمهور:
لایحه بودجه محل تبلیغات و ابزاری برای حمله و زدن دولت شده است/ مجلس در موضوع بورس دخالت نکند/ به سفرهای استانی میروند و جای دولت تصمیم میگیرند
رئیس دفتر رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد حقوق نجومی در بودجه ۱۴۰۰، گفت: متاسفانه امسال شاهد هستیم به جای نگاه حرفهای به بودجه، این لایحه بیشتر تبدیل به تبلیغات و ابزاری برای حمله و زدن دولت شده است.
به گزارش منیبان، «محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیسجمهور، در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در مورد حقوق نجومی در بودجه ۱۴۰۰، گفت: متاسفانه امسال شاهد هستیم به جای نگاه حرفهای به بودجه، این لایحه بیشتر تبدیل به تبلیغات و ابزاری برای حمله و زدن دولت شده است. برخی بودجه را به ابزاری برای تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ تبدیل کردند.
واعظی ادامه داد: حدود ۴۰ سال است دولتهای مختلف به مجالس مختلف بودجه میدهند. همیشه بودجه یک روندی داشته که در کمیسیون تلفیق بررسی میشده و مشترکا با سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاهها جمع بندی انجام میشده و در نهایت بودجه را اعلام میکردند. امسال اولین سالی است که بعد از انقلاب شاهد این هستیم که از روزی که بودجه را فرستادیم، از رئیس مجلس گرفته تا سایر نمایندگان همینطور مصاحبه و تبلیغ میکنند. همه وزرا در جلسات کمیسیون تلفیق شرکت میکنند. جلساتی هم با حضور خود رئیسجمهور و سران سه قوه برگزار شده است. امسال اولین سالی است که بعد از انقلاب شاهد این هستیم که از روزی که بودجه را فرستادیم، از رئیس مجلس گرفته تا سایر نمایندگان همینطور مصاحبه و تبلیغ میکنند. همه وزرا در جلسات کمیسیون تلفیق شرکت میکنند. جلساتی هم با حضور خود رئیسجمهور و سران سه قوه برگزار شده است. توصیه ما به مجلس این است که با بودجه همانطور که مجالس و دولتهای گذشته با یکدیگر تعامل و همکاری داشتند، رفتار کنند. اینکه میبینیم بودجه ابزار سیاسی و تبلیغاتی و بخشی از کارهای انتخاباتی ۱۴۰۰ شده است، به صلاح مجلس و دولت و مردم نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به وضعیت بورس و اختلافات کارشناسی وزرای اقتصادی درخصوص بازار سرمایه گفت: همیشه در همه جای دنیا بورس روند ثابت صعودی و نزولی خاص ندارد. همیشه در دنیا بورس فراز و نشیب دارد. بورس در مقطعی به دلیل مسائل اقتصادی و سیاسی کاهشی یا افزایشی میشود. همیشه مسئولین بورس دنبال دلیل هستند که بگویند به این علت بورس نزولی شده است. بالاخره وزیر صمت یک هدف را دنبال میکند و وزیر اقتصادی هدف دیگری دارد. رئیس جمهور و ستاد اقتصادی دولت برای این است که وقتی اختلاف نظری وجود دارد، دوستان مطرح کنند تا حل شود. هیچ موضوع جدید مطرح نیست. بورس همانند بقیه بازارها روند ثابت خود را پیش میگیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور مطرح کرد: من خواهش می کنم دخالت ها در بورس کم شود. ما به عنوان دولت اعتقاد داریم که باید نقش حمایتی داشته باشیم و تصمیم گیری را برعهده شورای عالی بورس بگذاریم. از مجلس هم می خواهیم دخالت در بورس نکند. شاهد بودید که جلسه میگذارند و مصاحبه میکنند و به محض اینکه بورس مثبت میشود می گویند دولت نتوانست و ما مشکل بورس را حل کردیم. بعد که بورس منفی میشود میگویند ما از اول تذکر داده بودیم. خب شما دخالت نکنید. مجلس ماموریت خودش را دارد. وقتی به سفرهای استانی میروند جای دولت تصمیمگیری میکنند و در داخل مجلس هم کسانی که میخواهند کار اجرایی کنند، اشتباهی به مجلس رفتهاند. اگر ما کمتر صحبت میکنیم برای این است که نمی خواهیم اختلاف ایجاد شود. ما هم میتوانیم از ادبیات سخیفی که برخی نمایندگان علیه دولت و وزرا بکار می برند، استفاده کنیم اما این را به مصلحت کشور نمی دانیم. خواهش می کنیم در توئیت کردن و مصاحبه کردن اخلاق اسلامی را رعایت کنند.
او در مورد حمایت دولت از بازار سرمایه گفت: در ستاد اقتصادی دولت صحبت کردیم که نباید بگذاریم مردمی که به نظر وزیر اقتصاد اعتماد کردند، ضرر کنند. ما حتما دنبال این مساله هستیم و آقای رئیس جمهور هم دستور دادند حتما یک طرحی بیاورند تا از کسانی که به دولت اعتماد کرده بودند، سلب اعتماد نشود.