خبر قطعی شد| رئیسی برای انتخابات خبرگان رهبری با خودش رقابت میکند
در تبصره ۴ ماده ۴ قانون انتخابات خبرگان آمده است که اگر تعداد کاندیداها، کمتر از کرسیها باشد انتخابات برگزار نمیشود و میماند برای میان دورهای یعنی اگر تعداد کاندیدا و کرسی برابر یا بیشتر باشد، قانوناً باید انتخابات برگزار شود.
به گزارش منیبان، رد صلاحیت همه رقبای سید ابراهیم رئیسی در انتخابات خبرگان استان خراسان جنوبی، همچنان نقل محافل است و در آخرین واکنش به این موضوع، روزنامه محترم کیهان در مطلبی که می گوید یکی از مخاطبانش فرستاده نوشته است: «روزنامه سازندگی در اقدامی عجیب تصویر بزرگی از رئیسجمهور را با تیتر رئیسی بدون رقیب در صفحه اول خود چاپ و انتخابات خبرگان در حوزه خراسان جنوبی را به دلیل رد صلاحیت چهار نامزد به تمسخر گرفته است. گردانندگان این روزنامه حتی به خود زحمت ندادهاند تا نظر قانون را در مواردی که به تعداد کافی نامزد انتخاباتی وجود ندارد بخوانند. مطابق با قانون اگر در یک حوزه انتخابیه تعداد نامزدها به اندازه کافی و رقابتی نباشد، انتخابات در آن حوزه برگزار نشده و همزمان با اولین انتخابات سراسری و پس از ایجاد شرایط رقابتی برگزار خواهد شد.»
رد صلاحیت همه رقبای رئیس جمهور در انتخابات خبرگان، جریان اصولگرا را به صرافت انداخته تا به نوعی این موضوع را رفع و رجوع کنند و از این مخمصه حیثیتی بیرون بیایند؛ در آخرین مورد، روزنامه کیهان در ستون "کیهان و خوانندگان" خبر داد که به یک دلیل قانونی، انتخابات در استان خراسان جنوبی - که رئیسی از آنجا کاندیدا شده - برگزار نمیشود و مدعی شد "مطابق با قانون اگر در یک حوزه انتخابیه تعداد نامزدها به اندازه کافی و رقابتی نباشد، انتخابات در آن حوزه برگزار نشده و همزمان با اولین انتخابات سراسری و پس از ایجاد شرایط رقابتی برگزار خواهد شد."
اما نویسنده این پیام مردمی، به خود زحمت نداده تا قانون انتخابات خبرگان را که همین امسال در دوازدهمین اجلاسی رسمی این مجلس (دوره پنجم) به تصویب رسید بخواند و بداند که چنین چیزی در آن قانون وجود ندارد.
البته شاید نویسنده مشارالیه، به تبصره 4 ماده 4 این قانون استناد کرده باشد که در آن آمده است: "چنانچه تعداد نامزدهای حوزهاى از تعداد کرسی های خبرگان آن حوزه کمتر باشد، انتخابات آن حوزه همزمان با اولین انتخابات سراسری و پس از ایجاد شرایط رقابتى، برگزار مى شود."
همان طور که مشاهده می کنید در این تبصره به زبان گویای فارسی و بدون هیچ ابهامی آمده است که اگر تعداد کاندیداها ، کمتر از کرسیها باشد انتخابات برگزار نمیشود و میماند برای میان دورهای. یعنی اگر تعداد کاندیدا و کرسی برابر یا بیشتر باشد، قانوناً باید انتخابات برگزار شود. بنابراین اگر در یک حوزه انتخابیه، 3 کرسی وجود داشته باشد ولی مثلا 2 کاندیدا تایید صلاحیت شوند، در آن حوزه انتخابات برگزار نمیشود ولی هیچ جای این قانون نیامده که مساوی بودن تعداد کاندیدا و کرسی هم از دلایل لغو انتخابات است.
مسبوق به سابقه نیز هست که در انتخابات خبرگان، تعداد کاندیدا و کرسی برابر بوده و انتخابات هم برگزار شده و همه کاندیداها نیز برنده شدهاند.
البته که در شرایط برابری تعداد کرسی و کاندیدا، روح انتخابات جاری نیست ولی قانونگذاران که خود خبرگان هستند، ترجیح دادهاند در شرایط مساوی بودن کرسی و کاندیدا، انتخابات را برگزار کنند و صرفاً در صورت کم بودن تعداد کاندیداها از کرسی های مورد نیاز، انتخابات را لغو و به بعد موکول کنند.
به هر روی، جدا از این که تساوی تعداد کاندیدا و کرسی، منافی روح انتخابات و الزامات آن از قبیل رقابت و تنوع است، وقتی این اتفاق درباره رئیس جمهور مستقر رخ می دهد، آسیب حیثیتی به او وارد میشود، خاصه آن که در کمرونقترین انتخابات تاریخ ریاست جمهوری ایران و بعد از رد صلاحیت رقبایی چون علی لاریجانی، رأی آورده و عالیترین مقام اجرایی کشور شده است.
بنابراین شگفت انگیز نیست که بخواهند به هر روش ممکن، از تحریف قانون گرفته تا احتمال انتقال یک کاندیدا به حوزه انتخابیه خراسان جنوبی، آبروداری کنند ولی فارغ از همه این تحلیلها و تلاش ها، باید به نویسنده ناشناس کیهان(!) گفت: برادر جان! این رسم انتخابات نیست!
منبع: عصر ایران