این باکتری را بخورید تا مریض نشوید!

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش هستند که برای بدن بسیار سودمند بوده و در جلوگیری از بروز بیماری‌های گوارشی و برخی سرطان‌ها مؤثر است.

این باکتری را بخورید تا مریض نشوید!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ امروزه تغذیه صحیح و مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و اغلب افراد سعی می‌کنند مواد غذایی مصرف کنند که بالاترین میزان و کیفیت را دارا باشد. در این میان پروبیوتیک‌ها یا همان باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی بدن از ارزش و اهمیت خاصی در حفظ سلامت بدن برخوردار هستند؛ پروبیوتیک‌ها نوعی باکتری مفید بوده که تعادل باکتری‌های موجود در بدن را برقرار می‌کنند.

دستگاه گوارش، خانه وسیعی برای جمعیت زیادی از انواع باکتری‌ها و مخمر‌های گوناگون است که هر کدام از آن‌ها عملکرد و فواید مخصوص به خود را دارند. پروبیوتیک گزینه‌ای بی خطر برای شیوه زندگی است که دارای مزایای بالقوه بسیاری از جمله بهبود هضم غذا تا سلامت قلب و بهبود عملکرد ایمنی بدن هستند.

پری بیوتیک چیست؟

علاوه بر پروبیوتیک، کلمه دیگری به نام پری بیوتیک نیز وجود دارد که در واقع پری بیوتیک‌ها، همان فیبر‌های غیر قابل هضم و نشاسته‌های پایداربوده که عامل تغذیه باکتری‌های مفید و خوب بدن هستند. پری بیوتیک‌ها عاملی مفید برای پروبیوتیک هستند و باعث رشد پروبیوتیک‌ها می‌شوند.

غالبا مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک از جمله سیر، مارچوبه، سبوس گندم و موز، دقیقا همان مواد غذایی هستند که بسیار سالم هستند؛ بنابراین استفاده از این مواد غذایی یک معامله دو سربرد برایتان به حساب می‌آید؛ زیرا علاوه بر این که سلامت بدنتان را ارتقا می‌دهند؛ باعث افزایش پروبیوتیک بدنتان می‌شوند.

فایده اصلی پروبیوتیک‌ها متعادل سازی جمعیت باکتری‌های خوب است تا باکتری‌ها و مخمر‌های مضر، جمعیت غالب دستگاه گوارش نباشند.

از جمله محاسن پروبیوتیک‌ها برای بدن عبارتند از.

کمک به کاهش اسهال عفونی؛ هر زمانی که دچار اسهال ناگهانی ناشی از ورود یک ویروس، باکتری یا انگل به بدنتان شدید، به بدن‌تان پروبیوتیک برسانید. پروبیوتیک‌ها باعث کاهش شدت و زمان اسهال عفونی می‌شوند.

تولید ویتامین؛ باکتری‌های موجود در روده شما، نقش مهمی در ایجاد برخی ویتامین‌ها از جمله ویتامین K و برخی از ویتامین‌های گروه B را دارند.

کاهش التهاب؛ التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های مختلف، واکنش‌های آلرژیک و پاسخ خود ایمنی بدن است. یکی از مزایای پروبیوتیک‌ها این است که علت التهاب و واکنش بدن را ضعیف‌تر می‌سازند و در نتیجه باعث کاهش التهاب می‌شوند.

کمک به هضم لاکتوز؛ مشکل عدم هضم لاکتوز بسیار رایج است و علت آن این است که در بدن بسیاری از افراد تولید آنزیم لاکتوز که باعث تجزیه لاکتوز موجود در شیر و سایر فرآورده‌های لبنی می‌شود، متوقف شده است. پروبیوتیک موجود در انواع محصولات روزانه تخمیر داده شده مانند ماست، قبل از رسیدن لاکتوز به روده بزرگ انسان، باعث تجزیه آن می‌شود. پس به این نتیجه می‌رسیم که باکتری‌هایی که در تولید ماست‌های پروبیوتیک استفاده می‌شوند، در هضم بهتر لاکتوز نیز مفید هستند.

دریافت میزان صحیحی از میکروب‌های موثر در روده، نقش مهمی در رشد اولیه نوزادان دارد و علاوه بر این بر روی توسعه سیستم خود ایمنی بدن نیز تأثیرگذار است. همچنین در بزرگسالان نیز، مصرف پروبیوتیک باعث ترویج تولید آنتی بادی‌های طبیعی و تحریک فعالیت سلول‌های ایمنی بدن می‌شود.

غذایی که می‌خوریم، نقش مهمی در ایجاد تعادل میان باکتری‌های خوب و بد دارد. مثلاً یک رژیم غذایی پرچرب و پر از شیرینی تأثیر منفی روی باکتری‌های روده دارد و به انواع مضر آن اجازه رشد بیش از اندازه می‌دهد. زمانی که شما باکتری‌های مضر را مرتباً تغذیه می‌کنید، آن‌ها تندتر رشد کرده و راحت‌تر روده را اشغال می‌کنند؛ بدون این که باکتری مفید به تعداد کافی داشته باشید تا مانع عملکرد باکتری‌های مضر شوند. غذا‌هایی که آلوده به سموم و آفت کش‌ها هستند ممکن است عوارض منفی روی باکتری‌های روده داشته باشند.

روده انسان حاوی تعداد بیشماری از انواع باکتری‌های مفید، مضر و خنثی است که در صورت عدم توازن بین آن‌ها باعث مختل شدن وظایف روده شده و بیماری‌هایی نظیر آلرژی‌های غذایی، افسردگی، سردرد، آکنه، خستگی مفرط و... را به دنبال خواهد داشت

پیش از آنکه سراغ مکمل‌های پریبیوتیک گرانقیمت بروید، یادتان باشد که غذا‌های زیادی وجود دارند که به طور طبیعی حاوی پریبیوتک هستند؛ چراکه پریبیوتیک‌ها انواعی از فیبر هستند که در سبزیجات، میوه‌جات و حبوبات یافت می‌شوند. این نوع فیبر‌ها قابلیت هضم شدن توسط انسان را ندارند، اما باکتری‌های مفید شما می‌توانند هضم شان کنند. غذا‌هایی که فیبر پریبیوتیک فراوانی دارند مانند: عدس، نخود و لوبیا، جو دوسر، موز، انواع توت، سیب زمینی ترشی، سیر، تره فرنگی، پیاز، کفیر، سیب، موز، توت، کشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره‌فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز.

ماست؛ منبع پروبیوتیک

ماست از جمله مواد غذایی پروبیوتیک بوده و به طور طبیعی حاوی باکتری‌های مفید هستند؛ ماست باکیفیت و خالص با میکروارگانیسم‌های زنده می‌تواند مکملی بسیار عالی برای رژیم غذایی باشد و باکتری‌های خوبمان را افزایش دهد.

غذایی که می‌خوریم، نقش مهمی در ایجاد تعادل میان باکتری‌های خوب و بد دارد. مثلاً، یک رژیم غذایی پرچرب و پر از شیرینی تأثیر منفی روی باکتری‌های روده دارد و به انواع مضر آن اجازه رشد بیش از اندازه می‌دهد.

 پروبیوتیک در لغت به معنای «برای زندگی» است. این اصطلاح را سازمان بهداشت جهانی برای ارگانیسم‌های زنده قرار داده است که در صورت مصرف مداوم آن، اثرات بسیار مؤثری بر سلامت میزبان خود خواهد گذاشت.

خواص مصرف پروبیوتیک

 پروبیوتیک‌ها خاصیت‌های بسیار بیشماری را برای بدن انسان فراهم خواهد کرد که شامل بهبود گوارش، جذب مواد غذایی، جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر روده و بدن، جلوگیری از سرطان روده کوچک، جلوگیری از سرطان کبد، جلوگیری از سرطان قولون و سرطان پستان است.

 


ت ت
کدخبر: 22094 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین