جوانترین وزیر در دولت رئیسی چند سال داشت؟
از میان وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی، فرزانه صادق مالواجرد و ستار هاشمی برای گزینه های وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات، جوان ترین گزینه ها هستند.
به گزارش منیبان، پس از معرفی اعضای کابینه دولت چهاردهم، حواشی زیادی پیرامون سن و سال اعضای کابینه صورت گرفت. بر این اساس تابناک در گزارشی به معرفی جوانترین اعضای کابینه دولتها از ابتدای انقلاب تاکنون پرداخته است.
آنگونه که تابناک روایت کرده، جوانترین عضو کابینه دولت بنی صدر، حسین کاظمپور اردبیلی با ۲۸ سال سن (متولد سال ۱۳۳۱) بود که در جلسه ۲۰ اسفند ۱۳۵۹ در مجلس وقت، از مجموع ۱۷۳ رأی اخذ شده، ۱۱۴ رأی در موافقت کسب کرد و رسماً سکان هدایت وزارت بازرگانی را در دست گرفت. وزارت کاظم پور از زمان دولت بنیصدر، تا حضور محمدعلی رجایی به عنوان رئیسجمهور و محمدجواد باهنر به عنوان نخستوزیر، وزارت بازرگانی به طول انجامید.
پس از چندی، برای ادامه تحصیل به ایالات متحده آمریکا رفت و در سال ۱۳۵۷ تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی (امبیای) در مقطع کارشناسی ارشد، به پایان رساند. او در مدت اقامت در ایالات متحده آمریکا، با انجمنهای اسلامی دانشجویان خارج از کشور، همکاری داشت و اندکی پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، به ایران بازگشت و فعالیت خود را ابتدا در بخش خصوصی، در زمینه واردات و تجارت خارجی آغاز کرد و سپس وارد بدنه دولت شد.
محمدتقی مؤید در سن ۲۸ سالگی (متولد سال ۱۳۳۲) به جمع دولتمردان ایرانی پیوست و در کابینه سوم در سال ۱۳۶۳ عهدهدار سرپرستی وزارت آموزش و پرورش شد. مؤید سالها در وزارت آموزش و پرورش بهعنوان مدیرکل، معاون و عضو شورای نهضت سوادآموزی فعالیت داشت.
مسعود روغنی زنجانی نیز متولد ۱۳۳۲ از جمله وزاری جوان کابینه میرحسین موسوی به حساب میآید. وی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی است و در زمان نخست وزیری موسوی به عنوان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شد.
سید محمد اصغری زاده ۱۳۳۲ حقوقدان و سیاستمدار ایرانی نیز سومین نفر از لیست وزرای جوان کابینه میر حسین موسوی در سمت وزارت دادگستری به حساب میآید.
علی شمخانی متولد مهر ۱۳۳۴ نظامی و سیاستمدار ایرانی است که در سن ۳۳ سالگی به عنوان وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و جوانترین عضو کابینه دولت سوم به حساب میآمد. شمخانی در دولت چهارم برای مدت یک سال، از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ وزیر سپاه پاسداران بود، سپس بهطور کامل به ارتش منتقل شد و در فاصله سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ فرماندهی نیروی دریایی ارتش و از سال ۱۳۶۹ با حفظ سمت، فرماندهی نیروی دریایی سپاه را نیز برعهده داشت.
وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به اختصار وزارت سپاه نیز خوانده میشود، یکی از وزارتخانههای پیشین در ایران است که میان سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۸ فعال بودو با ایفای نقش یک وزارت دفاع مجزا برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تأمین تدارکات نظامی آن را بر عهده داشت.
علی اردشیر لاریجانی نظامی و سیاستمدار ایرانی متولد ۱۳۳۶ است که در سن ۳۵ سالگی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت رفسنجانی منصوب شد. لاریجانی در پی استعفای سید محمد خاتمی از وزارت ارشاد، لاریجانی حکم وزارت را گرفت و تا ۱۳۷۲ برای مدت بیش از یک سال، در این جایگاه فعالیت کرد. او در سال ۱۳۷۲ با حکم رهبر معظم انقلاب، بهعنوان رئیس سازمان صدا و سیما منصوب گردید و تا سال ۱۳۸۳ به مدت ۱۱ سال مدیریت این سازمان را برعهده داشت.
محمد شریعتمداری متولد ۳ تیر ۱۳۳۹ سیاستمدار اصلاحطلب ایرانی است که در سن۳۷ سالگی به عنوان وزیر بازرگانی دولت خاتمی منصوب شد. شریعتمداری در آغاز کار دولت یازدهم حسن روحانی، بیست روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان و در دولت اول و دوم سید محمد خاتمی وزیر بازرگانی بود. همچنین از حامیان محمد محمدی ری شهری در انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ به حساب میآمد. وی همچنین در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی را بر عهده داشت و در حال حاضر مشاور رهبر انقلاب است. وی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ به حکم رهبر انقلاب عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران و به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی شورا فعالیت میکرد. وی به مدت ۸ سال مسئولیت کمیسیون مشترک روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهایی نظیر عربستان سعودی، عراق، عمان، قطر، کویت، پرتقال، اسپانیا، زیمبابوه، اوگاندا، کنیا، فیلیپین، تایلند و… بود.
علیاکبر محرابیان (زاده ۱۳۴۸) وزیر نیرو در دولت سیزدهم است که در سن ۴۰ سالگی دستیار ویژه رئیسجمهور ایران در دولت دهم، رئیس ستاد مهر ماندگار کشور و وزیر صنایع و معادن در دو کابینه محمود احمدینژاد بودهاست. وی دارای مدرک کارشناسی در رشته مهندسی عمران و کارشناسی ارشد در رشته علوم اقتصادی از دانشگاه تهران است که در مرداد ۱۳۸۶ پس از استعفای علیرضا طهماسبی از وزارت صنایع در دولت احمدینژاد به این سمت منصوب شد و پس از انحلال این وزارتخانه از کابینه خارج شد. محرابیان مدیر فروشگاه شهروند و معاون سیما چوب در دوران شهرداری احمدینژاد بوده و سابقه اداره یک شرکت خصوصی سدسازی و فروشگاه رفاه را دارد.
محمدجواد آذری جهرمی (زادهٔ ۲۵ شهریور ۱۳۶۰) سیاستمدار ایرانی است که در دولت دوازدهم سمت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را برعهده داشت. وی دانشآموختهٔ مقطع کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه صنعت آب برق است و فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۸۴ به عنوان کارشناس فنی وزارت اطلاعات آغاز کرد. او از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ مدیرکل امنیت سیستمهای ارتباطی سازمان تنظیم مقررات بود. او در سال آخر فعالیت دولت یازدهم، برای مدت کمتر از یک سال، از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ به عنوان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (محمود واعظی) و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت فعالیت میکرد. وی نخستین وزیر جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ متولد شده است. آذری جهرمی وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی در زمان قطع اینترنت بود. در روز جمعه ۱ آذر ۱۳۹۸ وزارت خزانهداری آمریکا محمدجواد آذری جهرمی را به دلیل اعمال قطع گسترده اینترنت در ایران، به فهرست تحریمها افزود.
حجتالله عبدالملکی متولد ۴ فروردین ۱۳۶۰ سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی بود که در سن ۴۰ سالگی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی شد. او همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق است. عبدالملکی با ۱۹۱ رای موافق، ۵ ممتنع و ۷۷ مخالف با کسب اعتماد نمایندگان مجلس یازدهم به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رفت.
فرزانه صادق مالواجرد متولد ۱۳۵۵ و فارغ تحصیل رشته شهرسازی در مقطع کارشناسی ارشد است که به عنوان وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم معرفی شده است. صادق مالواجرد در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷ توسط محمد اسلامی وزیر اسبق به سمت معاون شهرسازی و معماری منصوب شد.فرزانه صادق مالواجرد پس از برکناری از سمت معاونت شهرسازی و معماری در مرداد ماه ۱۴۰۲ از سوی مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی کنونی به عنوان مشاور در امور شهرسازی و معماری منصوب شد. وی پیش از آن نیز از مدیران کل این معاونت بوده و دبیری شورای عالی شهرسازی و معماری ایران را نیز در کارنامه کاری خود دارد.
همچنین سید ستار هاشمی متولد سال ۱۳۵۵ نیز گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات در دولت پزشکیان است. تحصیلات خود را در رشته هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رساند. هاشمی به عنوان جوانترین استاد تمام هوش مصنوعی در ایران شناخته میشود و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز است. از جمله سوابق اجرایی او میتوان به معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت، مدیرکلی ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، و معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اشاره کرد. او همچنین رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانسل بوده و در سال ۱۴۰۲ به عنوان مدیر برتر قوه قضاییه شناخته شد.
منبع: خبرآنلاین