طرز تهیه آبگوشت قورمه سبزی؛ غذای محبوب همدانیها
آبگوشت قرمه سبزی یکی از غذاهای اصیل همدانی است که طعم بسیار متفاوت و لذیذی دارد و هر انسانی باید یکبار این طعم را تجربه کند.
به گزارش منیبان، همدان یکی از شهرهای زیبای ایران است که علاوه بر طبیعت بکر و جاذبههای فرهنگی و تاریخی غذاهای خوش عطر و طعم بسیاری نیز دارد. آبگوشت قورمه یا آبگوشت قرمه یکی از خوش طعمترین غذاهای سنتی همدان محسوب میشود که به قورمه سبزی شباهت بسیاری دارد. همدانیها این غذای سنتی و مخصوص را برای شب عید و سیزده به در طبخ میکنند. در ادامه این بخش از آموزش آشپزی نمناک طرز تهیه آبگوشت قورمه همدان را با تمامی نکات ریز و درشت تهیه آن آموزش خواهیم داد.
مواد لازم تهیه آبگوشت قورمه همدان
مواد لازم مقدار
گوشت گوسفندی 250 گرم
لوبیا قرمز نصف پیمانه
سبزی خورشتی 150گرم
سیب زمینی 1 عدد
پیاز 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
لیمو عمانی 2 عدد
نمک،فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت قورمه همدان
برای تهیه آبگوشت قرمه، ابتدا لوبیاها را پاک کنید و بشویید، سپس با مقداری آب چند ساعت بخیسانید تا نفخ آن کاهش یابد و زمان پخت کوتاهتر شود.
پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
پیازهای خرد شده را داخل قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
زردچوبه و فلفل را به پیاز بیفزایید و کمی تفت دهید.
گوشت را به تکه های دلخواه خرد کرده و به پیاز داغ بیافزاید و تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود.
سبزی قورمه را به همراه لوبیاهای خیسانده شده به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و سپس مواد را چند دقیقه تفت داده تا سبزی تیره رنگ شود.
به قابلمه کمی آب جوش اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا غذا جا بیفتد.
پس از نیمه پس شدن گوشت، لیمو عمانیها را بشویید و با نوک چاقو چند سوراخ در آنها ایجاد کنید و سپس به غذا بیفزایید.
سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید و به ابعاد دلخواه برش دهید.
بعد از پخت گوشت و لوبیا سیب زمینیهای خرد شده را به غذا بیفزایید.
پس از پخت سیب زمینیها،یک تخم مرغ را درون ظرفی بشکنید و با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
تخم مرغ را درون قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید.
در آخر به آبگوشت قرمه خوشمزهتان کمی نمک بیفزایید و 10 الی 15 دقیقه زمان دهید تا تخم مرغ بپزد و غذا جا بیفتد.
آبگوشت قرمه خوشمزه را در ظرف سرو بریزید و مقداری نان و ترشی سرو کنید.
نکات مهم پخت آبگوشت قرمه
برای خوشمزه شدن آبگوشت قرمه همدانی از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
سبزی آبگوشت قرمه همدانی را سبزیهای تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تشکیل میدهد.
سبزی را خرد و سرخ کرده و درون آبگوشت بریزید.
برای تهیه غذا 3 ساعت زمان لازم است اما در صورت استفاده از زودپز یک ساعت برای پخت کافیست.
نکات تکمیلی در مورد آبگوشت قورمه سبزی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 30دقیقه میباشد .
آبگوشت قورمه سبزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .