نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین +نمونه متن شکایت

طبق قوانین و مقررات اداره کار و امور اجتماعی، همه کارگران می‌توانند در صورت عدم رضایت از کارفرما و ضایع شدن حق و حقوق‌شان، از وی به اداره کار شکایت کنند.

نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین +نمونه متن شکایت

 

به گزارش منیبان، در صورتی که بخواهید از کارفرمای خود در اداره کار و امور اجتماعی شکایت کنید، باید از قوانین کار برای آشنایی با آخرین تغییرات قانون کار کاملا آگاه باشید. در این مقاله به مراحل شکایت از کارفرما و دیگر نکات در این خصوص پرداخته ایم.

قوانین و مقررات کار به گونه‌ای تبیین شده که روابط میان کارگر و کارفرما و تکالیف آن‌ها نسبت به یکدیگر به طور شفاف تشریح شده است. در این قوانین حقوق کارگران شامل مواردی همچون دستمزد، پاداش و عیدی، حق مسکن، حق اولاد، خوار و بار و مرخصی بیان می‌شود. تمامی این حقوق می‌بایست در موعد مقرر پرداخت شده و قانون کار هیچ گونه تاخیری را در این موارد جایز نمی‌داند. اگر کارفرمایی نسبت به پرداخت حقوق کارگر خود خودداری کرده و به هر دلیل حق او را ضایع کند، کارگر به راحتی می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و شکایت خود را مبنی بر نارضایتی خود از کارفرما ارائه دهد. همچنین اگر کارفرمایی کارگر خود را بدون دلیل از کار اخراج کند، کارگر می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و درخواست بازگشت به کار و یا دریافت بیمه بیکاری ارائه دهد.

برای شکایت از کارفرما و گرفتن حقوق خود، انجام مراحل زیر اگر چه وقت گیر بوده، اما لازم و ضروری هستند:

۱. تشخیص شعبه بیمه‌گذار

ابتدا می‌بایست شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را مشخص کرده از آن طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا کنید.

۲. دریافت نامه برای بیمه گذار

در مرحله بعد باید به اداره کار مراجعه کرده از واحد مربوطه یک نامه برای شعبه بیمه گزار دریافت کنید.

۳. مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی

مرحله سوم، مرحله مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که در آنجا ثبت نام بیمه خود را انجام داده اید، است. در آنجا می‌بایست سوابق بیمه خود را جمع آوری کنید.

۴. پرکردن فرم‌های مربوطه

سپس سوابق بیمه خود را به اداره کار برده و فرم‌های مربوطه را دریافت کنید. در این فرم‌ها پرسش‌هایی مبنی بر اطلاعات شخصی شما، آدرس محل کار و دلایل شکایت از کارفرما قرار دارد که می‌بایست آن‌ها را به دقت تکمیل کنید.

‌۵. ارائه نامه به کارفرما

در مرحله بعدی اداره کار با توجه به شکایت شما نامه‌ای را برای سازش ارائه می‌دهد. شما باید نامه را به نزد کارفرمای خود ببرید تا در جلسه سازش که معمولاً دو هفته به برگزاری آن زمان میبرد شرکت کند.

۶. شرکت در جلسه سازش

در ادامه جلسه سازش برگزار شده و دو طرف شکایت می‌بایست دلایل و مدارکی را با توجه به شکایت و دادخواست کارگر ارائه دهند. در صورتی که سازش انجام شود، پرونده شکایت به پایان می‌رسد؛ اما اگر سازش انجام نشود، جلسه تشخیص برای شکایت از کارفرما برای حقوق کارگر در آینده برگزار می‌شود.

۷. جلسه تشخیص

جلسه تشخیص نیز به طور معمول در حدود ۲ هفته پس از جلسه سازش برگزار می‌شود. قبل از آن نامه تشخیص به کارگر و کارفرما، توسط اداره کار ابلاغ می‌شود. در این جلسه رای صادر شده در جلسه سازش توسط کارشناسان به دو طرف دعوا ارائه خواهد شد. در ادامه اگر یکی از دو طرف به این رای اعتراض داشته و مشکل حل نشود، پرونده به جلسه حل اختلاف ارجاع داده می‌شود.

۸. جلسه حل اختلاف

در جلسه حل اختلاف که آخرین مرحله از شکایت در اداره کار است، دو طرف شکایت حاضر شده و مدارک خود را اراائه می‌کنند و در پایان رای نهایی صادر می‌شود.

نکات مهم هنگام شکایت از کارفرما

در صورتی که از عملکرد کارفرمای خود به هر دلیل ناراضی بوده و تمایل به شکایت از او دارید به نکات زیر توجه کنید:

بهتر است با در دست داشتن دلایل و مستندات معتبر اقدام به شکایت از کارفرمای خود کنید.

قبل از ارائه شکایت بهتر از از راهنمایی‌های مشاورین حاضر در اداره کار بهره‌مند شوید.

در صورتی که کارفرما از اجرای حکم خودداری کند، شما می‌توانید نامه اجرایی را از اداره کار دریافت کرده و به شعبه قضاییه آنجا ببرید.

در هیچ شرایطی نباید از گرفتن حق و حقوق خود ناامید شوید چرا که طبق قوانین، کارفرما به هیچ عنوان نمی‌تواند حق کارگر خود را ضایع کند.

نمونه متن نامه شکایت از کارفرما

ریاست محترم هیئت تشخیص / حل اختلاف دعاوی کارگر و کارفرما استان ……..

با سلام / احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب ……. برای شرکت ………. از تاریخ ……….. تا ……….. به مدت ……… مشغول به کار بوده ام. متاسفانه این شرکت بدون هیچ دلیل موجه و قانونی علاوه بر عدم پرداخت حقوق دو ماه آخر، حق اولاد، بیمه و عیدی و پاداش اینجانب را از کار اخراج نموده است . لذا با استناد به ماده ۲۹ قانون کار رسیدگی و صدور رای مبنی بر مطالبات قانونی خود از جمله بازگشت به کار، و دریافت حقوق به تعویق افتاده و … را در خواست دارم.

آیا گرفتن وکیل برای شکایت از کارفرما لازم است؟

در صورتی که کارگری از تمامی حقوق خود آشنا باشد و بر اساس ادله و مستندات، شکایت خود را به اداره کار مطرح کند، نیازی به گرفتن وکیل نیست؛ اما اگر کارگر اطلاعات کافی در این باره نداشته باشد گرفتن وکیل برای دفاع از حقوق وی می‌تواند مفید واقع شود. همچنین وکیل میتواند در پیشبرد سریع‌تر کار‌ها و انجام مراحل اداری و قانونی کمک کننده باشد.

سخن آخر

در قوانین و مقررات کار سعی شده است که طرف کارگر بیشتر گرفته شود تا حقوق وی ضایع نشود. توجه به این نکته نیز ضروری است که آگاهی کامل نسبت به قوانین در رسیدن شما به هدف تأثیر بسزایی دارد. اگر شما نیز جزء کارگران زحمتکش و محترم هستید و درباره حقوق خود در سال جاری اطلاعات کافی ندارید، نگاهی به قوانین بیمه بیکاری ۹۸ نیز بیاندازید. همچنین در صورتی که تجربه یا نظری درباره شکایت کردن از کارفرما دارید، لطفاً آن را در قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.


ت ت
کدخبر: 236212 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین