آیا واقعا آسپرین کرونا را درمان میکند؟
بر خلاف شایعات منتشر شده در رابطه با موثر بودن آسپرین در درمان کرونا، پژوهشگران انگلیسی در آخرین مطالعات خود دریافتند که این دارو شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که به شدت بیمار هستند را بهبود نمی بخشد.
به گزارش منیبان؛ نتایج اولیه یکی از بزرگترین آزمایش های انگلیس که در مورد تاثیر داروی مسکن و رقیق کننده خون روی بیماران نوع شدید کووید ۱۹ انجام گرفته، مشخص کرد که داروی آسپرین اثری روی بهبود شانس زنده ماندن اینگونه بیماران نداشته و برای بیماران کرونایی موثر نیست.
پژوهشگران این تیم تحقیقاتی اثرات آسپرین را روی تقریباً ۱۵ هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان بستری شده اند، ارزیابی کردند. از آنجا که این دارو به کاهش لخته های خون در بیماری های دیگر کمک می کند، در بیماران کووید ۱۹ که در معرض خطر بیشتری از مشکلات لخته شدن هستند، آزمایش شد.
پیتر هوربی (Peter Horby)، محقق ارشد این تیم پژوهشی در این رابطه گفت: «اگرچه آسپرین با افزایش اندکی در احتمال شانس زنده ماندن بیمار همراه بود، اما به نظر نمی رسد این میزان برای توجیه استفاده گسترده از آن برای بیماران بستری در کووید ۱۹ کافی باشد.»
در این پروژه مطالعاتی که بهبود (RECOVERY) نامیده شد، کمتر از نیمی از بیماران به طور تصادفی انتخاب شدند و یک بار در روز ۱۵۰ میلی گرم آسپرین به آنها داده شد و سایر بیماران فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند.
این آزمایش که توسط دانشگاه آکسفورد انجام شده است، به بررسی اثربخشی چندین روش درمانی دیگر نیز پرداخته است. این پروژه آزمایشی نشان می دهد استروئید دگزامتازون که به طور گسترده در دسترس است، می تواند زندگی افرادی را که به شدت مبتلا به کووید ۱۹ هستند، نجات دهد و آسپرین هیچ تغییر قابل توجهی در خطر پیشرفت بیماری در بیماران کرونایی نشان داده نشد.به گزارش سیناپرس، محققان آکسفورد در این باره اعلام کردند از هر هزار بیمار تحت درمان با این دارو، حدود شش بیمار یک خونریزی عمده و حدود شش نفر کمتر از یک مورد لخته شدن خون را تجربه کردند.
در ضمن این پروژه تحقیقاتی همچنین نشان داد که داروی ضد التهابی توسیلیزوماب (tocilizumab) به طور قابل توجهی مرگ و میر را کاهش می دهد اما داروهایی مانند آنتی بیوتیک آزیترومایسین و داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین هیچ فایده ای برای بیماران کووید ۱۹ ندارند.