اشتباه ما ایرانیها هنگام خوردن برنج مانده
برنج پخته ای که در مدت طولانی نگهداری شده باشد خطرات بسیار زیادی برای انسان خواهد داشت که بهتر است از قبل بدانید.
به گزارش منیبان، برنج یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها می باشد که در وعده شام و ناهار با انواع خورش، قیمه، قورمه سبزی، کباب، مرغ و...سرو می شود. برنج را به روش های متنوعی چون بخار پز یا کته، دمپخت، آبکش و...می توانیم بپزیم و مصرف نماییم. یکی از اشتباهات ما در تهیه برنج، این است که بیش از حد برنج می پزیم و هر روز گرم کرده و مصرف می کنیم و نمی دانیم که برنج پختهشده را نباید بیش از یک روز در یخچال نگه داشت و اشتباه بزرگی که اغلب ما ایرانی ها در بحث خوردن برنج مانده داریم، همین بی توجهی به مدت زمانی است که آن در یخچال نگهداری کرده ایم. بررسی ها نشان میدهد که اکثر ما چندین روز برنج پخته شده از قبل را در یخچال نگهداری کرده و به مرور آن را مصرف می کنیم.
در ادامه این بخش علاوه بر این بحث مهم در مورد مصرف برنج پخته، اطلاعات حساس دیگری نیز برایتان عنوان شده است که با جدیت باید به آنها توجه کنید.
چرا باید برنج پخته را زود مصرف کنیم؟
برنج خام حامل هاگهای خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید میکند، این هاگها حتی میتوانند در فرایند پخت هم زنده بمانند، هر چه برنج پس از پخت مدت طولانیتری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتریها در آن افزایش مییابد بنابراین برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید.
برنج پخته را چگونه نگهداری کنیم؟
برنج پختهشده را هرچه سریعتر خنک کنید و ظرف یک یا دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید.
برنج پخته را چگونه گرم کنیم؟
هنگام گرم کردن دوباره برنج پختهشده، تمام قسمتهای آن را داغ کنید، دمای 73 درجه سانتیگراد یا بالاتر برای گرم کردن برنج پخته شده مناسب است.
برنج پخته را چه زمانی دور بریزیم؟
برنج پختهشده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک بار گرم نکنید.
عوارض خوردن برنج پخته مانده
اگر برنج پختهشدهای که صرف میکنید، حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، دچارعوارض خفیفی چون اسهال و تهوع خواهید شد که معمولا حدود 24 ساعت طول می کشد. اگر عوارض و نشانههای مسمومیت احتمالی طولانی شد، به پزشک رجوع کنید.