با همسرم چطور بحث کنم تا به دعوا نکشد؟
شما باید راه های صحیح بحث کردن با همسر تان را یاد بگیرید تا راجع به مسائل و مشکلاتی که دارند، به شیوه ای درست با هم گفتگو کنید و مشکلتان را حل کنید.
به گزارش منیبان، اگر با دختران و پسران زیادی صحبت کرده باشید متوجه می شوید که آرزوی همه آنها ازدواج با همسر دلخواه است.ازدواج از نظر دین و اجتماع مهمترین بخش زندگی هر فرد است که باید به دقت بیشتری به آن پرداخت ، در همین راستا و برای کاهش بحث و تنش های زوجین بخصوص در اوایل ازدواج که به دلیل عدم شناخت کافی به وجود می آید.
از نظر علمی ثابت شده است که بحث کردن ها زوج به معنای ناموفق بودن رابطه نیست. مطالعات اخیر در هندوستان نشان می دهد که بسیاری از افراد مورد آزمایش ، بحث کردن را دلیل بر موفقیت در زندگی می دانند ، زیرا به محکم شدن روابط آنها کمک بسیاری می کند.
یک زندگی موفق به کار و تلاش نیاز دارد که جر و بحث نیز به اجبار درآن وجود خواهد داشت داما چگونگی بحث کردن ، دوام رابطه را تعیین می کند زیرا در غیر اینصورت با تداوم جر و بحثها ، ازدواج به جدایی ختم می شود. جر و بحث کردن اصولی به حل مشکلات زوج ها کمک می کند . در این بخش مواردی را ارائه می دهیم که با استفاده از آن بتوانید زندگی عاشقانه و آرام تری را تجربه کنید.
با همسر خود صادقانه ارتباط برقرار کنید:
بحث در مورد مسائل کوچک برای جلوگیری از مطرح کردن مسائل سخت آسان است. اما اگر دلیل ناراحتی تان را بیان نکنید همسرتان هیچ وقت تغییر نخواهد کرد.هنگامی که عصبانی هستید و می خواهید صدای خود را بلند کنید یا خشمگین شوید، سه نفس عمیق بکشید.به این فکر کنید که واقعا چه چیزی شما را ناراحت می کند.
دلایل بسیاری برای ناراحتی وجود دارد که ما نحوه رسیدگی به این موارد را بررسی خواهیم کرد.
اگر به نظر شما عملکردتان مهم نیست ، نمی توانید به بحث با همسر پایان دهید و شاید هم نگران این هستید که شاید نتوانید ازپس اصلاح خود بربیایید .بنابراین برای راهنمایی بهتر به مشاوره مراجعه کنید.
یکی از دلایلی که باعث می شود زوجین برای ازدواج به مشاوره مراجعه نکنند هزینه های بالای آن است که ما در این متن سعی کرده ایم این مشکل را رفع کنیم و اندوخته های خودمان را با شما به اشتراک بگذاریم.
از دست دادن راه های درست صحبت با همسر :
شاید احساس کنید عدم بحث با همسرتان به معنای کم آوردن است اما احتمالا همسرتان هم چنین احساسی دارد. زوج هایی که بیش ترین تعارض را دارند آن هایی هستند که هیچ یک از طرفین مایل به کوتاه آمدن نیستند، در واقع برایشان اهمیتی ندارد چه اتفاقی می افتد. پس باید درباره رویکرد خود تجدید نظر کنید.
به همسرتان اجازه و نشان دهید تا باور کند مراقب رفتارتان هستید و مشاجره را دوست ندارید، فعلا همسر شما این موضوع را نخواهد دید چون هرگز مایل به دیدن نیست.
بنابراین خود را وادار به رها کردن بحث و دعوا کنید. اگر زندگی آرام برای شما اهمیت دارد به آن ها یک موقعیت برد بدهید و در واقع صادقانه معذرت خواهی کنید.
وقتی همسر شما می بیند که شما قادر به انجام این کار هستید، احتمال بیشتری وجود دارد که همین کار را انجام دهد و غرور بی جای خود را کنار بگذارد . هدف واقعی نباید برنده شدن در بحث باشد بلکه باید هدف ترک دعوا با همسر ، گذشت ، ایثار و حل مشکل باشد.
هر دو طرف را ببینید:
یکی از بهترین روش ها برای برنده شدن در مشاجره با همسرتان، دیدن هر دو طرف مساله است. اگر همسر شما پذیرش بالایی داشته باشد ، حتی اگر موافق کاری نباشد، تمایل بیشتری به سازش خواهد داشت.
به همین دلیل واقعا مهم است که به طور فعال به آنچه همسرتان می گوید گوش دهید و نظر او را در نظر بگیرید. همسرتان از اینکه هرگز زباله ها را بیرون نمی برید عصبانی است.
به جای اینکه به آن ها مدام بگویید اشتباه کرده اند منتظر بمانید تا خود بگوید :
دیدم عصبانی هستی از اینکه زباله ها را بیرون نبردم فکر می کنم کارهای زیاد دیگری نیز انجام می دهم، اما اگر این کار برای شما مهم است بیشتر تلاش می کنم.
ببینید که چگونه رفتار همسرتان تغییر خواهد کرد. همه اینها ناشی از رفتار خودتان است. بسیاری افراد این کارها را انجام نمی دهند چون علاقه ای به معذرت خواهی ندارند . اما دقت کنید که مجبور به معذرت خواهی نیستید و یا اجازه برنده شدن به آنها نمی دهید ، بلکه شما فقط نگرانی همسر را به سادگی مد نظر قرار داده اید تا عکس العمل او را ببینید.
ریشه اختلاف را بیابید :
اغلب زوج ها به جای بحث در مورد مسائلی که واقعا آنها را آزار می دهد بر سر مسائل کوچک دعوا می کنند . به این دلیل که فکر می کنند اگر مشکل اصلی رابیان کنند ، معلوم نیست چه عواقبی را به دنبال داشته باشد.
زمانی که از مشکلات کوچک برای پنهان کردن مسائل بزرگ استفاده می کنید، باعث سردرگمی همسر و خودتان می شوید.ممکن است بی توجهی به اطراف یک مساله ساده تر باشد اما در دراز مدت،آسیب زننده است هرچه زودتر بتوانید به مشکلات رسیدگی کنید، پایه زندگی قوی تر خواهد شد. در واقع، این یکی از بهترین روش ها برای ایجاد یک زندگی سالم است.
در ذهن خود قبل از اینکه از همسر ناراحت شوید، فکر کنید و ببینید آیا بخشی ازاین مشکلات به رفتار خودتان بستگی ندارد؟
زمانی که در حال دعوا هستید، از بکار بردن کلمه "شما" خودداری کنید. اگر بتوانید استدلال های خود را تغییر دهید و از کلمه "شما" اجتناب کنید، دعوا نسبتا کم تر اتفاق می افتد.
به عنوان مثال، به جای این که بگویید:"تو هیچ وقت لباس های خود را نمی شویی! بگویید من دوست ندارم همیشه در حال شستن لباس باشم . این یک ترفند ساده زبانی است که آتش برخی از دعوا ها را خاموش می کند.
همچنین از گفتن کلمات "هرگز" و "همیشه" دوری کنید. این ها سخنان افراطی هستند که به گفت و گوی شما لطمه خواهند زد. مثلا به جای اینکه بگویید:" هرگز به من گوش نمی دهید." این کلمات مخرب می توانند سه برابر آنچه به گوش می رسند بحث شما را خراب کنند ،بگویید:" من آرزو می کنم که تو به من گوش کنی و سعی کنی مرا بیشتر ببینی."
با همسر خود مهربان باشید:
زمانی که دعوا واقعا به جاهای باریک کشیده می شود، ممکن است به سردی با همسرتان پاسخ دهید این امر عادی و طبیعی است. اما باید سعی کنید مهربان باشید و در حال بحث و دعوا نیز، مهربان و عاشق باشید.
این کار به او یادآوری خواهد کرد که شما در یک تیم هستید و هیچ اهمیتی به مشکلات نمی دهید.وقت هایی است که نیاز به تنهایی دارید تا آرامش پیدا کنید. اگر یک یا هر دوی شما از دعوا جلوگیری کنید،تنش کمتری را در زندگی تجربه خواهید کرد حتی پیاده روی در اطراف خانه می تواند به هر دوی شما کمک کند که به وضوح فکر کنید.
همسر خود را تهدید نکنید:
مشاورین روزانه این موارد را از مراجعین خود می شنوند. همسران شریک زندگی خود را با کوچک ترین مشکل تهدید به طلاق می کنند که همیشه منجر به یک دعوا بزرگ می شود.
تغییر زبان :
اگر فکر می کنید ابراز محبتی که انجام می دهید دیده نمی شود زبان خود را تغییر دهید زیرا گاهی گفتن کلمات مختلف برای همسر تاثیرات مثبتی دارد . شاید احمقانه به نظر برسد، اما تغییر زبان می تواند به همسر کمک کند تا بهتر درک کند اگر می توانید یک جمله را در چندین روش مختلف بگویید، به احتمال زیاد نتیجه دلخواه را بدست خواهید آورد . خانم ها باید روش های عشوه گری و طنازی متفاوتی را بدانند تا بتوانند درقلب شوهر خود نفوذ کنند.
آینه همسر :
این نکته ای است که مذاکره کنندگان واقعی برای رسیدن به بهترین نتیجه در وضعیت های بحرانی از آن استفاده می کنند . این عمل، معکوس کردن نامیده می شود. به طور خلاصه، هرچه به همسر خود با کلمات مختلف می گویید به خودتان برمی گردد.
آینه کردن نوعی زبان بدن است ومتخصصان می گویند 93% جز ارتباطات کلامی نیستند. زبان بدن و لحن تاثیر زیادی در گفت و گو ها دارد یعنی بلند کردن صدا ، دست ها را تکان دادن و اشاره همیشه اوضاع را بدتر خواهد کرد تا حدی که اثرات کلام را کم رنگ می کند.
با توجه به اهمیت لحن صدا ، داد نزنید و هرگز صدای همسر را تقلید نکنید تا به آن ها آسیب برسانید.
اینگونه آینه شوهر خود باشید :
حالت بدن خود را ببینید
بازوهای خود را خم کنید تا به همسر نشان دهید که ذهن بازی برای ایده ها و افکار دارید
از نحوه ایستادن آن ها کپی کنید
حالات چهره خود و صحبت خود را با هم تطبیق دهید و از ژست های مشابهی برای آن ها استفاده کنید.
این باعث ایجاد یک ارتباط ناخودآگاه شده که آن ها به احتمال بیشتری طرف شما را ببینند که کار بسیار ساده ای است.
حل مشکل
با ارائه راه حل های مختلف که بارها و بارها در خانواده پلاس نمناک در موردشان گفته ایم ، افکارتان را به اشتراک با یکدیگر بگذارید ، ذهن خود را باز نگه دارید و نظرات همسرتان را به سادگی رد نکنید . هر کدام از شما نیاز به سازش و مدارا دارید تا به یک راه حل قابل قبولی برسید.
ارزیابی راه حل
با هم قرار بگذارید تا تاثیر راه حل مورد نظر را پس از سنجیدن ، ارزیابی نمائید . در صورت پذیرفته نشدن راه حل طبق پیش بینی های شما ، در جلسه ای دیگر به دنبال راه حل دیگری باشید تا ایرادهای روش قبلی برطرف شود.
خوب گوش دادن
هنگامی که همسرتان نظر خود را بیان می کند ، صحبت او را قطع نکنید تا کاملا حرف خود را بگوید . توجه کامل خود را معطوف سخنان همسرتان کنید ، به اعتقاد بسیاری از روانشناسان ، بیشتر افراد به سخنان ههمسرشان توجه نکرده و موصوع مورد بحث آنها را درک نمی کنند.
بلکه بیشتر به واکنش خود در برابر او فکر می کنند . بعد از تمام شدن صحبت های همسرتان و ابراز نظرات او ، سخنان او را خلاصه کرده و بیان کنید تا منظور او را کاملا متوجه شوید.
بررسی راه حل ها قبل از آغاز جر و بحث
به این فکر کنید که دوست دارید که چه اتفاق افتاده و نتیجه مورد نظر شما از آن چه می باشد. راه حل های مختلف را بررسی کنید ، جوانب را در نظر بگیرید ، ابتکار عمل به خرج دهید ، راه حل قابل قبول را برای خود مشخص کنید.
بنابراین قبل از بحث با همسر باید :
اگر فردی هستید که همیشه شروع به دعوا می کند، قبل از اینکه با همسرتان مشکل ایجاد کنید، از خودتان این سه چیز را بپرسید:
آیا همسرم می داند که من در این مورد چه احساسی دارم؟ اگر آن را برای همسرتان روشن نکرده اید که چه چیزی شما را اذیت می کند، پس باید اجازه دانستن آن را به همسرتان بدهید.
آیا می توانم با آن زندگی کنم؟ اگر مشکل چیزی است که می توان با آن زندگی کرد، باید به رها کردن خشم خود تمایل داشته باشید. این مورد آینه است و حتی برای همسرتان مهم تر از خود شما می باشد.
آیا می توانم خود را تغییر دهم؟ اگر این چیزی است که می خواهید پس انجام آن کار دشواری نیست.
به همسر خود بگویید که رفتارش چه احساسی به شما می دهد و از او چه می خواهید .دفعه بعد که می خواهید عصبانیت خود را ابراز کنید، نفس عمیقی بکشید و این نکات را به یاد داشته باشید تا آنچه را که می خواهید به دست آورید، بدون این که شرایط را بدتر کنید.
برنامه ریزی قبل از گفتگو
زمانی را به بحث با همسرتان پیرامون مشکلات خود تعیین کنید، مثلا زمانی را مشخص کنید تا هر دو فرصت کافی داشته و درخلوت خود در مورد مسائل صحبت کنید.
هشدار
اگر هیجان و احساسات شما در حین بحث ، شدید شد به طوری که کنترل بر روی آن سخت شود ، باید بحث را متوقف کنید ، و حداقل 24 ساعت دیگر به بحث دوباره در مورد همان موضوع بپردازید . همچنین نباید قبل از خواب یا قبل از رفتن به محل کار، بحثی را آغاز کنید.
علاوه بر این از تهمت زدن ، تهدید کردن ، بد خطاب کردن نیز خودداری کنید زیرا موجب قرار گرفتن همسرتان در حالت دفاعی می شود و امکان تشدید مشکلات را فراهم می کند.