مردم اسپانیا به پا خاستند!
هزاران نفر از شهروندان اسپانیا در شماری از شهرها مانند مادرید، بارسلونا، پامپلونا، گرانادا و تولدو، شامگاه جمعه گرد هم آمدند تا خشونت جنسیتی در این کشور را محکوم کرده و تاسف خود از قتلهای اخیر کودک اهل تنریفه توسط پدرش و جوان ۱۷ ساله اهل سِویل به دست همسر سابقش را ابراز کنند.
به گزارش منیبان؛ به نقل از نشریه ال کنفیدنسیال، واقعه قتل «آنا» دختر خردسال اهل تنریفه و خواهرش «اولیویا» که از حدود یک ماه پیش ناپدید شدند، خون مردم اسپانیا را به جوش آورده و آنها با شعارهای «عدالت مردسالارانه کافی است»، «وزارت برابری کجاست»، «ما همه اینجا نیستیم، اولیویا و آنا از ما کم شده اند» تجمع کرده و فریاد اعتراض سر دادند.
شهروندان اسپانیایی از گروههای سنی مختلف با شمع و پلاکارد نوشته هایی در محکوم کردن خشونت جنسیتی در این کشور گرد هم آمدند.
مارتا کاررامینیانا، از اعضای جنبش فمنیستی مادرید به خبرگزاری افه گفت: متجاوزان نه دیوانه هستند و نه بیمارو آنها زنستیزند.
مسئله یافتن جسد بی جان دختر بچه اسپانیایی به اندازه ای ناراحت کننده بود که «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا نیز ضمن ابراز همدردی با خانواده و مادر این کودکان، این جنایت را «به شدت وحشیانه» خواند.
از مصادیق قتلهای خانوادگی، قتل فرزند توسط پدر برای انتقام از مادر است که به عقیده کارشناسان و روانشناسان اسپانیایی در اصطلاح «خشونت جایگزین» نامیده میشود.
بر اساس آمار منتشر شده در شبکه تلویزیونی اسپانیا (rtve) از سال ۲۰۱۳ با احتساب سه مورد قتل جدید در سال جاری میلادی (۲۰۲۱)، ۴۱ کودک توسط پدرانشان برای انتقام از مادرها در این کشور جان خود را از دست داده اند. در اسپانیا، ماه می گذشته (اردیبهشت- خرداد) به دلیل قربانی شدن هفت زن و یک کودک، به عنوان «ماه سیاه» توصیف میشود.
همچنین از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، ۱۹ زن به دست همسر و یا همسر سابق خود در اسپانیا به قتل رسیده اند؛ آمار تکان دهنده ای که مجموع قتلهای ناشی از خشونتهای جنسیتی در اسپانیا از سال ۲۰۰۳ میلادی را به یکهزار و ۹۷ نفر افزایش داده و نگرانی مقامهای این کشور را به همراه داشته است.
به نوشته نشریه ال موندو، بر اساس ارزیابیهای انجام شده از سوی سیستم جامع نظارت بر موارد خشونت جنسیتی در اسپانیا، شاخص هایی وجود دارد که نشان میدهد، خشونت توسط متجاوز علیه قربانی میتواند سایر نزدیکان به ویژه کودکان تحت مراقبت وی را نیز در بر بگیرد. به این ترتیب طبق آمار ارائه شده از سوی این نهاد، در حال حاضر 471 خردسال در اسپانیا در معرض خطر قربانی شدن توسط والدین خود قرار دارند. از این تعداد 415 نفر در وضعیت خطر متوسط، 55 نفر در معرض خطر بالا و یک کودک با خطر شدید مواجه است.
در اسپانیا، خشونت جنسیتی یکی از اصلی ترین نگرانیهای حقوق بشری است. قوانین جدید برای سازمانهای بهزیستی و پلیس اسپانیا قدرت بیشتری در نظر گرفته تا از رفتار خشونت آمیز مرد پیش از خطرآفرینی جلوگیری کنند. اگر چه اقدامات قانونی مهمی به منظور ریشه کن کردن این جنایت در این کشور اروپایی صورت گرفته که از منظر عفو بینالملل گامهای مثبت و سازنده ای ارزیابی میشوند اما در مرحله اجرا و توسعه همچنان ناکافی به نظر میرسند.