حکم شرعی معاملات طلای آب شده
در این نوشته حکم شرعی معاملات طلای آب شده، حکم نوسان گیری طلای آب شده، حکم خرید و فروش اینترنتی آن را به همراه بررسی حکم خمس به طلای آب شده را می خوانید.
به گزارش منیبان، امروزه بازار خرید و فروش طلای آب شده بسیار داغ شده است، چراکه قیمت آن نسبت به خرید سکه حباب کمتری داشته و ارزش خرید و فروش نیز چندان تفاوتی با هم ندارد. علاوه بر این به دلیل اینکه شامل مالیات و اجرت ساخت نمی شود، از آن برای سرمایه گذاری و پس انداز نیز بسیار استفاده می شود.
طلای آب شده به طلایی گفته می شود که حاصل ذوب شدن طلاهای دست دوم است. از این طلا به عنوان مواد اولیه طلاسازی استفاده می شود. اما از آنجایی که برای خرید و فروش و هر معامله ای باید حکم شرعی آن را نیز دانست، پیش از اینکه وارد معاملات طلای آب شده شوید، باید حکم شرعی آن را بدانید. با ما همراه باشید تا در این نوشته از ستاره حکم شرعی معاملات طلای آب شده، نگهداری و پس انداز آن و حکم شرعی معاملات اینترنتی طلای آب شده را مطلع شوید.
حکم شرعی خرید طلای آب شده
در خصوص حکم خرید و فروش طلای آب شده در شرع اسلام، باید گفت که احکام معاملات طلای آب شده تفاوت خاصی با احکام مربوط به معاملات سایر انواع طلا ندارد. خرید و فروش این نوع از طلا در صورتی که معامله به شکل صادقانه و عاری از ربا انجام شود، هیچ منع شرعی و قانونی ندارد.
در واقع خرید و فروش طلای آب شده تنها در صورتی ایراد شرعی پیدا میکند که در آن یکی از طرفین معامله قصد فریب طرف مقابل را داشته باشد. مثلا اگر مشتری اطلاع نداشته باشد که طلایی که میخرد طلای دست دوم است و قیمت طلای نو را برای آن بپردازد، آن معامله از نظر شرع حرام است. یا اگر یکی از طرفین آگاهانه در خصوص عیار طلای آب شده دروغ بگوید و باعث شود تا طرف مقابل ضرر کند، مرتکب عمل حرام شده و سودی که کسب میکند حلال نیست.
به همین دلیل اکیدا توصیه میشود که هنگام خرید طلای آب شده، فقط قطعاتی را که انگ و رسید معتبر آزمایشگاهی دارند خریداری کنید. منظور از انگ همان کدی است که روی قطعه طلای آب شده حکاکی میشود. این کد شماره رسیدی است که در آن اطلاعات عیارسنجی قطعه مورد نظر در آزمایشگاههای معتبر درج شده و تضمین میکند که آن قطعه چه عیاری دارد.
پیشنهاد: در ستاره می توانید حکم بازی پاسور، حکم معاملات ارز دیجیتال و حکم شرعی باینری آپشن را نیز بخوانید.
احکام شرعی برای نگهداری طلا
در دین اسلام، احتکار عملی حرام است و فرد محتکر با مجازات الهی مواجه خواهد شد. منظور از احتکار، خرید جنس و نگهداری آن در خانه است به قصد کسب سود مادی. همین امر باعث میشود تا عدهای تصور کنند که خرید و نگهداری از طلا به قصد پس انداز نیز نوعی احتکار محسوب میشود و گناه است.
اما این تصور درستی نیست. چرا که احکام احتکار صرفا برای مواد غذای و به طور کلی کالاهای اساسی که نیاز فوری جامعه میشوند کاربرد دارد. از آنجایی که طلا و انواع آن مثل سکه، شمش، طلای زینتی و طلای آب شده جزو کالاهای اساسی و خوراکی نیستند، نگهداری آنها احتکار به حساب نمیآید.
طلا از گذشته تا کنون به دلیل ارزش ذاتی که دارد و البته کمیاب بودن آن، به عنوان کالایی محبوب برای سرمایه گذاری و پس انداز شناخته میشده است. افراد با خرید طلا سعی داشته و دارند تا ارزش دارایی خود را در طول زمان حفظ کنند و از سرمایه خود در برابر ناملایمات اقتصادی و تورم محافظت نمایند. بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستید که میخواهید با خرید طلای آب شده قدرت خرید خود در آینده را حفظ کنید، میتوانید با خیال راحت این کار را انجام دهید و مطمئن باشید که مطابق احکام شرعی این عمل ایرادی ندارد.
احکام خمس طلای آب شده
اگر شما نیز پول خود را به شکل طلا پس انداز میکنید لازم به ذکر است که در صورتی که طلایی که از پول خمس داده نشده خریداری میکنید جزو طلاهای زینتی نباشد بعد از یک سال این طلا شامل خمس میشود. این یعنی یک پنجم از ارزش طلای نگهداری شده باید به عنوان خمس پرداخت شود.
اگر طلا را هدیه گرفته باشید، به فتوای بعضی از مراجع دیگر لازم نیست خمس آن را بپردازید چرا که طلای هدیه شامل خمس نمیشود. همچنین اگر طلای آب شده را با پول خمس داده شده و به قصد حفظ ارزش پولتان خریداری کنید، نیازی نیست خمس ترقی ارزش طلا را بپردازید.
احکام معامله اینترنتی طلای آب شده
با فراگیر شدن اینترنت، این پدیده راه خود را به بازار معاملات طلا هم باز کرده و امروزه برای معامله طلای آب شده حتی لازم نیست از خانه خود بیرون بروید. با ثبت نام در وب سایتهای معتبری مثل گلدیکا، میتوانید به راحتی و با چند کلیک به هر اندازهای که میخواهید طلای آب شده بخرید و آن را پس اندازه یا معامله کنید.
طبق شرع اسلام، اگر معامله صرفا کاغذی باشد – یعنی هیچ خبری از طلای فیزیکی نباشد و معاملات صرفا روی کاغذ و بازی با اعداد و ارقام انجام گیرد – جایز نیست چرا که این نوع از معاملات باعث نوسان قیمت و آسیب به اقتصاد جامعه میشود. همچنین انجام معاملاتی که در آن از قیمت فردایی طلا استفاده میشود نیز به دلیل مشابه یعنی ایجاد نوسان و حباب قیمت ایراد شرعی دارد.
معاملات آنلاین طلا آب شده از نگاه قانون
از نظر قانونی، معاملات آنلاین طلا آب شده در صورت رعایت الزامات قانونی، مجاز است.
الزامات قانونی معاملات آنلاین طلا آب شده:
مجوز قانونی: پلتفرمهای معاملاتی آنلاین طلا آب شده باید از مراجع ذیصلاح مانند سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز فعالیت قانونی داشته باشند.
نظارت و کنترل: فعالیت این پلتفرمها باید تحت نظارت و کنترل دستگاههای ذیربط مانند سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی باشد.
شفافیت: قیمت طلا، شرایط معاملات و سایر اطلاعات مربوط به معاملات باید به طور شفاف و کامل به اطلاع سرمایهگذاران برسد.
امنیت: پلتفرمهای معاملاتی آنلاین باید از تمهیدات لازم برای حفظ امنیت اطلاعات و داراییهای سرمایهگذاران استفاده کنند.
رعایت این الزامات قانونی، ضمن تضمین حقوق سرمایهگذاران، از بروز تخلفات و آسیبهای احتمالی در این حوزه جلوگیری میکند.
در مجموع، میتوان گفت که در حکم شرعی نوسان گیری طلا آب شده معاملات آنلاین طلا آب شده در صورت رعایت شرایط شرعی و الزامات قانونی، روشی مشروع و مجاز برای سرمایهگذاری و کسب سود از نوسانات قیمت طلا محسوب میشود.