سخنگوی وزارت امور خارجه تشریح کرد؛

آخرین وضعیت کنسولگری ایران در حلب پس از اشغال تروریست ها/ دکترین هسته ای ایران تغییر خواهد کرد؟

بقائی در مورد آخرین وضعیت کنسولگری ایران در حلب که مورد اشغال گروه‌های تروریستی قرار گرفته و پیگیری‌های حقوقی ایران در این زمینه گفت: خوشبختانه به موقع کنسولگری ایران تخلیه شد و الحمدالله برای هیچ کدام از همکاران ما مشکلی ایجاد نشد.

آخرین وضعیت کنسولگری ایران در حلب پس از اشغال تروریست ها/ دکترین هسته ای ایران تغییر خواهد کرد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری، گفت: سه شنبه این هفته نشست وزرای اکو در مشهد برگزار خواهد شد. این نشست به میزبانی عراقچی برگزار می‌شود.

اسماعیل بقایی با اشاره به تحولات سوریه گفت: اتفاقی که در سوریه در حال اتفاق است تهدیدی علیه آمریکا نیست. داعش و تروریسم در سوریه تهدیدی علیه آمریکا نبوده است. چگونه است تحریر الشام که گروه تروریستی شناخته شده در فهرست سازمان ملل است به این شیوه فعالیت می‌کند. آمریکا بر اساس چه مجوز قانونی در سوریه حضور دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ارائه توضیحاتی در مورد سفر اخیر وزیر خارجه به سوریه در پاسخ به سوالی در  مورد علت سفر عراقچی به ترکیه گفت: ترکیه یکی از همسایگان مهم سوریه است و در روند آستانه نقش کلیدی دارد و شرایط کنونی منطقه ایجاب می‌کرد که ما رایزنی‌هایی رااز نزدیک با مقامات ترکیه داشته باشیم.

بقائی در مورد آخرین وضعیت کنسولگری ایران در حلب که مورد اشغال گروه‌های تروریستی قرار گرفته و پیگیری‌های حقوقی ایران در این زمینه گفت: خوشبختانه به موقع کنسولگری ایران تخلیه شد و الحمدالله برای هیچ کدام از همکاران ما مشکلی ایجاد نشد. هرگونه تعرضی  به اماکن دیپلماتیک در هر شرایطی ممنوع است و هیچ فرد و گروهی حق ندارد که چنین کاری را انجام دهد.

وی درباره اظهارات عراقچی مبنی بر تغییر در دکترین هسته‌ای ایران بیان کرد: سیاست هسته‌ای ایران همچنان ثابت است و برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز بوده و خواهد ماند.عراقچی تأکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران هم با توجه به فتوای مقام معظم رهبری و هم ارزیابی‌های مبتنی بر امنیت ملی کماکان صلح آمیز باقی خواهد ماند.

اسماعیل بقایی گفت: روند آستانه کماکان زنده است و جامعه بین‌المللی نسبت به اهمیت این روند برای کاهش تنش در سوریه و ابزار و محملی برای انجام اقدامات انسان‌دوستانه آگاه هستند. ما به عنوان جمهوری اسلامی به این فرایند متعهد هستیم و بقیه کشورهای موثر و حاضر در این فرایند نیز نظر مشابهی در این زمینه دارند.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتقادات وارده در پی برگزاری نشست در ژنو بیان کرد: ما از نقدها استقبال می‌کنیم. یک سیاست خارجی فعال و اثرگذار و فراگیر که وزیر خارجه بیان کرده لازمه آن این است که همزمان در جبهه‌ها و عرصه‌های مختلف در مقابله با چالش‌های مختلف عمل کنید.بدون گفت‌وگو نه ما و نه طرف‌های مقابل از نگرانی‌های همدیگر مطلع نخواهیم شد.

بقایی درباره دیدار عراقچی با مراجع عظام در قم و دغدغه آنها گفت: همه مراجع عظام خبرهای دیدارها را منتشر کردند. نکته مشترک در دیدارها تقدیر از اقدامات وزارت خارجه بود. از این لطف مراجع عظام تشکر می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد نقش ترکیه در تحولات اخیر سوریه و فعالیت مجدد گروه‌های تروریستی در این کشور گفت: همان طور که خدمتتان اشاره کردم ترکیه یک کشور تاثیرگذار و تاثیر پذیر از تحولات سوریه است.شما اظهار نظر مقام‌های رسمی ترکیه را هم در این مورد حتما پیگیری کرده‌اید ، وزیر امور خارجه ترکیه صراحتا اعلام کرد که این موضوعات ارتباطی به ترکیه ندارد و  از این وضعیت ابزار نگرانی کردند. فکر می‌کنم دوستان ترک ما به اندازه ما نسبت به سیر تحولات در سوریه نگران هستند.

بقایی درباره مقاصد بعدی سفرهای عراقچی به منطقه در پی تحولات اخیر در سوریه اظهار داشت: این دور از تحرکات دیپلماتیک ما تمرکز بر تحولات سوریه خواهد داشت. با کشورهای منطقه بنا داریم گفت‌وگو کنیم، برای تبیین خطرات ناشی از فعال شدن تروریسم در سوریه و آثار آن بر امنیت و ثبات کل منطقه. آقای عراقچی برنامه‌شان این است که امشب به تهران برگردند به خاطر اینکه فردا نشست مهم وزرای اکو در مشهد را داریم. در مورد مقصد بعدی بعد از قطعی شدن اطلاع رسانی می‌کنم.

وی درباره پیام حضور عراقچی در یک رستوران در دمشق گفت: پیام حضور آقای عراقچی در یک رستوران در دمشق فکر می‌کنم روشن بود و هر کسی از ظن خودش برداشتی از این حضور داشت. الحمدالله دمشق امن است و ایشان هم با نگاه دوستانه‌ای که نسبت به مردم سوریه و مردم دمشق دارند در یک مکان عمومی که مردم سوریه حضور دارند و استفاده می‌کنند حضور پیدا کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر معاون نخست‌وزیر چین به ایران طی روزهای آتی گفت: رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ۲ کشور ایران و چین امری رایج و متداول است .

وی افزود: ما با چین رابطه گسترده‌ای داریم  و این سفر  نیز در چارچوب اجرای بخش‌های ذی‌ربط اجرای توافقنامه ۲۵ ساله بین ایران و چین انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تغییر سرپرست سفارت ایران در افغانستان و این که آیا همچنان پست نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان باقی خواهد ماند یا نه؟  گفت: تغییر در نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی هر کشور امری رایج و عادی است و معمولاً بعد از انقضای مدت ماموریت‌ سفرا، فردی دیگری جایگزین آن‌ها می‌شود.

وی افزود: در مورد نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در حوزه‌های مختلف این موضوعی است که در ریاست جمهوری در حال بررسی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که برخی از اخبار بیانگر این است که تعداد شهدای ایران در سوریه در روزهای اخیر بیشتر  از یک نفر بوده است؟ گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم و چیزی که می‌دانم همان شهادت سردار پورهاشمی است  که شهادت ایشان را تبریک و تسلیت می‌گویم.

بقائی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا آقای عراقچی در جریان سفر به ترکیه حامل پیامی از دمشق به آنکارا بوده‌اند؟ گفت: نمی‌توانم به این سوال جواب بدهم چون در این سفر حضور نداشته‌ام.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد زمان  برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای  ایران و اروپا و این که آیا این مذاکرات قبل از روی کار آمدن ترامپ انجام خواهد شد؟ گفت: در این ارتباط باید تصمیم گیری شود و و الان زمان مشخصی برای دور جدید رایزنی‌ها مشخص نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود در مذاکرات ژنو شاهد مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا بوده‌ایم، تصریح کرد: چنین چیزی نبوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد توییت چند روز پیش خود در مورد نقش آلمان در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی  و ادامه پیگیری این موضوع از سوی ایران گفت: در هلند چندین پرونده در این زمینه مفتوح شد و در چند مورد نیز به صدور حکم علیه شرکت‌ها و افرادی که متهم به ارسال اقلام شیمیایی به دولت صدام بودند، منجر شد.

وی ادامه داد: بر اساس شواهد و مدارک، برخی از شرکت‌های آلمانی جزو  تامین کننده‌های اصلی سلاح‌های شیمیایی برای دولت صدام بوده‌اند  و ما به صورت خاص درخواست‌های مکرری از دولت آلمان داشته‌ایم که این اسناد و مدارک ارائه و نشان داده شوند.

بقائی ادامه داد: اطلاع از حقیقت، لازمه رسیدن به عدالت است و این یک اصل در گفتمان حقوق بشر است. آلمان‌ها در چند مورد اعلام و اذعان کردند که در دهه ۱۹۸۰ شرکت‌های آلمانی با سوء استفاده از مقررات صادراتی این کشور اقدام به صدور اقلام شیمیایی و اقلام  چند منظوره به عراق کرده‌اند و آلمانی‌ها خود در ۲ نوبت اذعان کرده‌اند که در دهه ۱۹۹۰ میلادی به چند پرونده مشخص در این زمینه در دادگاه‌های آلمان رسیدگی شده است.  درخواست ما از دولت آلمان این است که نتیجه این  رسیدگی‌های قضایی را در اختیار ما قرار دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر معاون نخست‌وزیر چین به ایران طی روزهای آتی گفت: رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ۲ کشور ایران و چین امری رایج و متداول است .

وی افزود: ما با چین رابطه گسترده‌ای داریم  و این سفر  نیز در چارچوب اجرای بخش‌های ذی‌ربط اجرای توافقنامه ۲۵ ساله بین ایران و چین انجام می‌شود.


ت ت
کدخبر: 251292 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین