کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با این میوه معجزه آسا
محققان می گویند: ترکیبات طبیعی موجود در سیب موجب تقویت عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل را کاهش میدهد.
به گزارش منیبان؛ غلظت زیاد ترکیبات موجود در سیب و گیاهان دیگر که به عنوان مواد غذایی گیاهی شناخته می شوند، در فرآیندی به نام «عصبزایی» باعث ایجاد سلول های عصبی می شوند.
نورون ها سلول بسیار تحریک پذیری هستند که اطلاعات را از طریق سیگنال های الکتریکی به قسمت های مختلف بدن منتقل می کنند و توانایی یادگیری و حافظه انسان را تقویت می کنند.
محققان مرکز بیماری هاینورودژنراتیو (DZNE) در بن در آلمان در این مطالعه با آزمایش بر روی موش ها متوجه شدند که دو ترکیب - کوئرستین موجود در پوست سیب و اسید دی هیدروکسی بیزوئیک (DHBA) در گوشت سیب، موجب ایجاد نورون در مغز این موش ها شدند.
موضوع جالب در این آزمایش این بود که آب سیب به طور قابل توجهی در عصب زایی نقش نداشت که حاکی از این آن است که خوردن کل سیب مفید است و نه فقط نوشیدن یک لیوان آب سیب. این مطالعه نشان داد که پوست و گوشت سیب حاوی ترکیبات مفیدی برای مغز و اعصاب است.
این مطالعه نشان داد؛ در صورت افزودن کوئرستین یا DHBA به سلول های بنیادی گرفته شده از مغز موش های بزرگسال که در محیط آزمایشگاه پرورش می یابند، این سلول ها نورون های بیشتری تولید می کردند و دچار مرگ سلولی نمی شدند.
این اثر عصب زایی با اثرات مشاهده شده در تمرینات بدنی که عامل محرکی برای عصب زایی هستند، قابل مقایسه است. این موضوع نشان می دهد ترکیبات طبیعی موجود در میوه ها، نه تنها کوئرستین و DHBA بلکه بطور بالقوه سایر ترکیبات طبیعی نیز ممکن است در غلظت های بالا برای تقویت عصب زایی و عملکرد مغز عمل کنند.