سفرهای گسترده مسافران ایران به ارمنستان برای واکسیناسیون
اعلام امکان دریافت واکسن رایگان کووید19 در کشور ارمنستان، موجب رونق گرفتن سفرهای زمینی و هوایی به این کشور شده و مسافران "بلیت پروازها و اتوبوسهای ایروان را تا چند هفته آینده خریداری کردهاند، به گونهای که دفاتر مسافرتی هم برنامهریزی برای تورهای خود به این مقصد را به اواخر تیر ماه موکول کردهاند".
به گزارش منیبان، کشور ارمنستان اعلام کرد که واکسیناسیون رایگان کرونا در این کشور حتی برای گردشگران امکانپذیر است و با توجه به روند کند و طولانی واکسیناسیون در ایران، بسیاری از مردم برای دریافت واکسن ارمنستان را برگزیدهاند.
ایسنا نوشته است که واکسیناسیون رایگان "بهانهای شده تا مسافران از سراسر دنیا به ویژه از کشورهایی مانند ایران که از برخی دیگر کشورهای جهان از نظر واکسیناسیون عقبتر هستند، به سمت این کشور هجوم بیاورند."
براساس همین خبر هزینه سفر به ارمنستان از حدود ۷ میلیون تومان برای چند روز به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
کرونا جهش یافته هندی در ایران
در همین حال جلیل کوهپایهزاده، ئیس دانشگاه علوم پزشکی گفته است که با توجه به روند افزایشی بیماران در سطح ایران، نشان از آن دارد که "با سویه جهش یافته هندی مواجه هستیم. البته اطلاعات دقیقتر با سکوئنسینگ ویروس مشخص میشود اما به احتمال زیاد علائم فعلی و سرایت بالای ویروس، رفتار نوع جهش یافته کرونا است."
به گفته وی علل افزایشی شدن روند کرونا در ایران "اول نوع ویروس است؛ میدانیم نوع جهش یافته ماندگاری بالاتری دارد و قدرت پاسخدهی جمعیت نسبت به آن کمتر است و از طرفی بروز این جهش احتمالا در استانهایی رخ داده است که کمتر پروتکلها را رعایت میکنند".
علیرضا ناجی، ویروس شناس و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم گفته است که "ما هنوز در موج اول و پیک پنجم هستیم" و "ما هنوز نتوانستیم موج اولمان را کنترل کنیم".
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا ایران نیز وضعیت حاد شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان را رد کرده و گفته "اوضاع در این استان به سیاهی نرسیده است".
وی که در یک برنامه تلویزیونی گفت که "تصمیم ویژهای برای سیستان و بلوچستان و سایر استانهای درگیر گرفته شد که از سنین پایینتر را واکسینه کنیم و حتی در سیستان و بلوچستان از هفته آینده سنین ۵۰ سال به بالا را واکسینه کنیم".
صحبتهای آقای رئیسی در حالی بیان میشود که در حال حاضر اکثر مراکز واکسیناسیون ایران با کمبود دوزهای واکسن کرونا مواجه هستند و سالمندان برای دریافت دوز اول یا دوم خود باید مدتهای طولانی در صف منتظر باشند.
روز گذشته احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان گفته بود "بیش از یک هفته است که آمار روزانه مبتلایان در استان بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر و تعداد فوتیها تا ۱۹ نفر رسیده است که با آمار کشور پاکستان با ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت برابری میکند!"
آقای موهبتی دلیل شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان را "انتخابات شوراها، تجمعات خانگی و عدم رعایت پروتکلها" دانسته بود.
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس هم با انتقاد از وضعیت رسیدگی به مردم در سیستان و بلوچستان گفت که "این منطقه ضعیفترین زیرساختهای بهداشت و درمان را داراست. محدوده سواحل مکران یعنی شهرهای چابهار، کنارک، نیکشهر و قصرقند حتی یک بخش عفونی ندارد".