راهکارهای درمان سرگیجه
بررسیها نشان میدهد که استفاده از ایمپلنت گوش داخلی به برقراری تعادل در مبتلایان به سرگیجه کمک میکند.
به گزارش منیبان؛ نقص دو طرفه سیستم وستیبولار به معنای کاهش یا از بین رفتن کامل عملکرد دو طرف سیستم وستیبولار در حفظ تعادل فرد است. در این شرایط گوش داخلی قادر نیست تعادل را حفظ کند که در نتیجه باعث سرگیجه بیمار میشود. حال محققان دانشگاه جان هاپکینز موفق به توسعه و ساخت ایمپلنت جدیدی شدهاند که میتواند میزان سرگیجه را به طور قابلتوجهی کاهش دهد.
نقص دو طرفه سیستم وستیبولار بیماری ناتوانکننده است که میتواند باعث لکنت زبان و تلو تلو خوردن در هنگام راه رفتن شود.فرد مبتلا به این بیماری در زمان نشستن نیز با چالش روبهرو هستند، در این شرایط حتی حرکات سر نیز میتواند باعث تاری دید فرد شود. به همین دلیل پزشکان به بیماران مبتلا به نقص دو طرفه سیستم وستیبولار توصیه میکنند که فعالیتهایی مانند رانندگی را انجام ندهند.
محققان دانشگاه جان هاپکینز با اصلاح و بهبودسازی یک ایمپلنت حلزونی گوش راهی برای درمان بیماری نقص دو طرفه سیستم وستیبولار پیدا کردند. ایمپلنت حلزونی گوش عصب حلزونی گوش را تحریک کرده و بدینترتیب به افراد ناشنوا کمک میکند تا صداها را بشنوند. نمونه بهبودیافته جدید عصب دهلیزی -حلزونی گوش داخلی را تحریک میکند که این امر باعث کاهش میزان سرگیجه در بیمارن مبتلا به نقص دو طرفه سیستم وستیبولار میشود.
تنظیم زمان و شدت پالسهای الکتریکی تحریککننده از طریق یک ردیاب حرکتی انجام میشود که روی سر بیمار قرار میگیرد. بدین ترتیب هر بار که سر فرد حرکت میکند، ایمپلنت اعصاب دهلیزی معیوب را تحریک کرده و مانع از ایجاد سرگیجه میشود.