شناسایی ویروس مرگبار و خطرناکتر از کرونا در آفریقا!/بازهم پای خفاشها در میان است
کمتر از دو ماه پس از اعلام پایان همهگیری ابولا در گینه، سازمان جهانی بهداشت از شناسایی ویروس مرگبار دیگری به نام ماربورگ در غرب آفریقا خبر میدهد.
به گزارش منیبان، ویروس ابولا در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ جان بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ گینهای را گرفت و در ابتدای سال جاری میلادی هم شیوع محدود این ویروس در نزدیکی مرزهای این کشور با سیرالئون و لیبریا موجب مرگ ۱۲ تن دیگر شد.
به گزارش روز چهارشنبه تارنمای خبری فایننشال آفریکا، گینه روز دوشنبه گذشته در استان گکدو _ Guéckédou واقع در جنوب این کشور غرب آفریقا نخستین مورد ابتلا به تب همراه با خونریزی ماربورگ را گزارش کرد.
به گفته سوری کِیرا _ Sory Keira سخنگوی آژانس امنیت ملی بهداشت گینه، نتیجه آزمایشها پس از آنکه نمونهها به موسسه پاستور در سنگال در هفته گذشته ارسال شد، مثبت از آب درآمد.
موئتی ماتشیدیسو Matshidiso Moeti مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت (WHO) در آفریقا در بیانیهای، هوشیاری و اقدامهای سریع تحقیقاتی کارکنان بهداشتی گینه را ستود و تاکید کرد: برای جلوگیری از شیوع سریع ویروس ماربورگ، باید آن را هماینک متوقف کرد.
نام ویروس ماربورگ از شهر آلمانی که ابتدا در آن پدیدار شد، گرفته شده است؛ این بیماری توسط خفاشهای میوهخوار و از راه تماس مستقیم با مایعات و ترشحات بدن انسان و حیوان نظیر خون، بزاق، قطرات تنفسی، ادرار و مدفوع و نیز تماس با اشیاء آلوده منتقل میشود.
ماربورگ نوعی بیماری ویروسی نادر و خطرناک است که سبب تب و خونریزی داخلی در بیمار میشود. این بیماری که ویروس آن بسیار شبیه ویروس ابولاست نخستین بار در دههٔ ۱۹۶۰ در شهرهای ماربورگ و فرانکفورت آلمان شناسایی و نامگذاری شد.
این بیماری در ابتدا به طور ناگهانی، با تب بالا، سردرد شدید و ناراحتی احتمالی همراه است که میزان مرگ و میر ناشی از آن، بسته به نوع ویروس و مدیریت موارد ابتلا که پیشتر در اروپا ظاهر شده، بین ۲۴ تا ۸۸ درصد متغیر بوده است.
شناسایی یک ویروس مرگبار دیگر در غرب آفریقا؛ ماربورگ جای ابولا را گرفت
همچنین به نوشته یورونیوز، سازمان جهانی بهداشت خطر این بیماری را در گینه و منطقه غرب آفریقا «زیاد» و در سطح بینالمللی «کم» ارزیابی کرده است.
طبق اعلام دفتر سازمان جهانی بهداشت در آفریقا ویروس بیماری ماربورگ که به خانواده ویروسی ابولا تعلق دارد، دو ماه پس از اعلام پایان اپیدمی ابولا در گینه، در این کشور مشاهده شده است.
فرد مبتلا که یکی از اهالی روستایی در مرز گینه و سیرالئون بوده، علائم بیماری را روز ۲۵ ژوئیه نشان داد و چند روز پس از بستریشدن درگذشت. پزشکان با آزمایش نمونه خون وی تأیید کردند که او به تب هموراژیک ناشی از ویروس ماربورگ مبتلا بود.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت خواستار «تلاش منسجم برای پیشگیری از انتقال بیماری و محافظت از دیگر اجتماعات» شده است.
همچنین تیمی از کارشناسان این سازمان به یاری مقامات بهداشتی گینه شتافتهاند که در حال بررسی سریع و کامل وضعیت هستند. مقامات بهداشتی گینه بهمنظور ارزیابی خطر، نظارت، ارائه مراقبتهای بهداشتی، و تدارک تجهیزات پزشکی نیروهای خود را این منطقه بسیج کردهاند. نظارت در مرز کشورهای همسایه نیز آغاز شده تا هرگونه مورد ابتلای احتمالی شناسایی شود.