سه سناریو برای آینده تروریسم در افغانستان

با سرعت گرفتن پیشرروی های گروه طالبان در به کنترل در آوردن افغانستان و حضور این گروه در یک قدمی کابل، خطراتی آینده این کشور را تهدید می کند که با نگاهی به تحولات پیش رو می توان سه سناریو را برای آینده تروریسم در این کشور تصور کرد.

سه سناریو برای آینده تروریسم در افغانستان
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، نشریه انگلیسی "دیلی اوتلوک" افغانستان در تحلیلی نوشت: تهدیدی که طالبان اکنون برای مردم افغانستان ایجاد می کند وحشتناک است. در این بین آمریکا که به تازگی نظامیانش را از این کشور خارج کرده است، علاوه بر آنچه که نگرانی های بشردوستانه عنوان کرده است، منافع حیاتی نیز در این کشور آسیای میانه دارد که با توجه به احتمال ادامه اقدامات تروریستی در افغانستان تنها سه سناریو از منظر مبارزه با تروریسم در این کشور وجود دارد.

۱) سازمان های تروریستی در افغانستان دیگر به دنبال انجام حملات خارجی علیه آمریکایی ها یا منافع حیاتی ایالات متحده نیستند.

۲) سازمان های تروریستی همچنان به دنبال انجام چنین حملات خارجی خواهند بود، اما طالبان از انجام این کار یا حداقل علیه آمریکایی ها جلوگیری می کند.

۳) سازمان های تروریستی در نهایت چنین حملات خارجی را انجام خواهند داد.

سناریوی اول غیر محتمل به نظر می رسد، زیرا گروه های سلفی جهادی پیش از این نیز به طور قابل ملاحظه ای پس از دستیابی به پناهگاه سابقه ثابتی در حملات خارجی دارند.

سناریوی دوم از منظر آمریکا کاملا منطقی به نظر می رسد، چون آمریکا فقط به طالبان نیاز دارد که در جهت منافع شخصی این کشور عمل کنند. اما دهه ها تجربه نشان می دهد که دیدگاه ها در مورد منافع طالبان اغلب با منافع واقعی آنها مطابقت ندارد.

سناریوی سوم نشان می دهد که در نهایت سازمان های تروریستی مستقر در افغانستان حملات خارجی را علیه آمریکایی ها انجام دهند، بدون آنکه طالبان مانع آن باشند. با این وجود هنوز مشخص نیست که چقدر طول می کشد تا این سناریو توسعه یابد. اما در این مرحله، این سناریو محتمل ترین است.

توانایی نیروهای آمریکایی در جلوگیری از چنین حملاتی بستگی زیادی به شرایط موجود در زمین دارد که روز به روز بیشتر رو به وخامت می گذارد. اگر نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده بتوانند از طریق یک ماموریت دفاعی که در خارج از سفارت آمریکا عمل می کند به نیروهای افغان مشاوره و کمک رسانی کنند، شانس موفقیت این نیروها در دفاع از پایتخت به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

البته این تصمیم با خطراتی نیز همراه است اما با توجه به شرایط فعلی و توازن منافع ایالات متحده در سطح جهان قابل توجیه است. همانطور که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز گفته است، یک کمپین ضد تروریسم آمریکایی از راه دور، در بهترین شرایط نیز تاثیر محدودی خواهد داشت. بنابراین باید دید که چه پیش می آید و سپس در مورد موفقیت یا شکست نهایی سیاست دولت بایدن در قبال افغانستان قضاوت کرد.


ت ت
کدخبر: 33353 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها