طالبان این وعده را به مردم افغانستان داد!

درحالی‌که گزارش‌های متعددی از خشونت طالبان منتشر می‌شود، سخنگوی این گروه تأکید دارد که شدت عمل، در سیاست‌های این گروه جایی ندارد.

طالبان این وعده را به مردم افغانستان داد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ سهیل شاهین، سخنگوی طالبان در گفتگو با یک برنامه شبکه بی.بی.سی گفت، رهبران جدید افغانستان بعد از ۲۰ سال جنگ خواستار ایجاد یک کشور مرفه برای مردمش هستند.

او در این مصاحبه با تأکید بر این‌که خشونت سیاست آن‌ها نیست و زنان از حقوق اساسی برخوردارند گفت: ما مردم افغانستان هستیم.

این در حالی است که هم‌زمان با بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر ساکنان خسته از جنگ شهر کابل به ابراز خشم و احساس خیانت به خود از سوی آمریکا می‌پردازند.

ماه گذشته میلادی نیروهای آمریکایی بعد از دو دهه اشغالگری در افغانستان از این کشور خارج شدند و این اتفاق سقوط دولت موردحمایت غرب در افغانستان و بازگشت دراماتیک طالبان به قدرت در این کشور را در پی داشت.

این گروه ادعا می‌کند نسبت به ۲۰ سال قبل تغییر کرده و می‌خواهد یک کشور جدید برای مردمش بسازد. بااین‌حال گزارش‌های میدانی تصویری متفاوت را نشان می‌دهند.

شاهین در ادامه مصاحبه به بی.بی.سی عنوان کرد: خیلی از ما مشغول به جهاد و مقاومت علیه اتحاد شوروی سابق و ۱۰ سال اشغالگری آمریکا و هم‌پیمانانش در دوره فعلی بوده‌ایم. حالا تمرکز ما بر ارتقای زندگی مردممان، ساختن افغانستان، ایجاد شغل برای مردممان و ساختن یک کشور مرفه است.

وی افزود: در مقایسه با گذشته ما یک جنگ و درگیری داخلی داشتیم اما حالا ما بیشتر متمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد شغل، گسترش آموزش و دیگر نیازهای مردم هستیم.

روز شنبه ویدیویی به دست رسانه واشنگتن اگزماینر رسید که نشان می‌دهد شبه‌نظامیان طالبان سر یک سرباز افغان را بریده و بعد شروع به آواز خواندن کرده و سربریده او را با گرفتن موهایش به دست می‌گیرند. تصاویر دیگری نیز از کتک زدن و شلاق زدن مردم توسط شبه‌نظامیان در خیابان‌ها منتشرشده و گزارش‌هایی نیز در خصوص وقوع قتل‌های هدفمند و تفتیش خانه به خانه برای یافتن پاسپورت‌های آبی آمریکایی از سوی این شبه‌نظامیان منتشرشده است.

تصاویر ترسناکی هم از روزنامه‌نگاران ضرب و شتم شده در زمان بازداشت توسط شبه‌نظامیان طالبان منتشرشده‌اند.

شاهین در پاسخ به سؤالی درباره خشونت به نمایش گذاشته‌شده از سوی طالبان گفت: خشونت سیاست رسمی نیست. اگر هرکسی خواستار برپایی تظاهرات باشد باید از وزیر کشور و دولت برای برگزاری آن مجوز بگیرد.

وی افزود: بدون آزادی بیان ما وارد یک دیکتاتوری که خلاف احکام اسلام است می‌شویم. اما ما خواستار یک وضعیت پرآشوب نبوده و درعین‌حال افراد وابسته به داعش خودشان را جای تظاهرکننده جا زده و تلاش خواهند کرد وارد کاخ ریاست جمهوری بشوند و خودشان را منفجر کنند.

شاهین درباره گزارش‌ها در خصوص حملات به خبرنگاران اظهار کرد که در آینده هر مورد از چنین حملاتی مورد تحقیقات قرار می‌گیرند. او گفت: با گذشت زمان ما به وضع قوانین درباره آزادی بیان مربوط به خبرنگاران خواهیم پرداخت تا آن‌ها بتوانند در آرامش کار کنند. این حوادث مورد تحقیق قرار خواهند گرفت.

شاهین درباره تصاویری از کتک زدن معترضان زن توسط طالبان در خیابان‌های افغانستان اظهار کرد: آن‌ها باید نگرانی‌هایشان را نزد مقام رسمی مطرح کرده و با آن‌ها همکاری کنند و واقعیت‌های موجود را بدانند این‌که آن‌ها به‌جای نشستن و پنهان شدن از همه حقوق اساسی برخوردار خواهند بود.

شاهین ادامه داد: من سیاست‌ها را میدانم. آن‌ها (زنان) می‌توانند به بازار بروند، می‌توانند به خرید بروند. نمی‌دانم شاید کسی تلاش کرده خودش را جای طالبان جا زده و ما را بدنام کند. البته ما متعهد به آن (اجازه به کار کردن زنان) هستیم. آن‌ها می‌توانند سرکار بیایند، ما از همه کارمندان زن می‌خواهیم کارشان را از سر بگیرند. این سیاست وجود داشته و در عرض چند روز تکمیل خواهد شد.


ت ت
کدخبر: 37922 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین