در راستای عدم دسترسی ارتش میانمار به سازمان ملل؛

توافق جدید با آمریکا انجام شد!

منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا و چین توافق کرده‌اند تا مانع از سخنرانی حاکمان نظامی میانمار در مجمع عمومی سازمان ملل در هفته آینده شوند.

توافق جدید با آمریکا انجام شد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ از "فارین پالسی"، به گفته منابع دیپلماتیک این توافق همچنین از نماینده دائم میانمار در سازمان ملل می‌خواهد تا از سخنرانی با لحنی تند علیه ارتش میانمار خودداری کند.

کیاو مو تون نماینده میانمار در سازمان ملل سال گذشته به شدت از ارتش این کشور انتقاد کرده و مخالفت خود با کودتای نظامی در این کشور اعلام کرد. 

عدم دسترسی ارتش میانمار به تریبون سازمان ملل، تلاش‌های این نهاد نظامی برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان حاکم مشروع میانمار را به تعویق می‌اندازد. 

این توافقنامه که منابع دیپلماتیک متعدد و نمایندگان گروه‌های آشنا به مذاکرات به آن اشاره کرده‌اند، به طور غیر رسمی از سوی نمایندگان اتحادیه اروپا، اعضای اتحادیه جنوب شرقی آسیا و روسیه نیز تایید شده است. 

این در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل قصد دارد روز سه شنبه یک هیئت 9 نفره را معرفی کند که وظیفه آن تعیین نماینده حقوقی سازمان ملل در امور میانمار است. 

ارتش میانمار در ماه فوریه قدرت را با ادعای تقلبِ وسیع در انتخابات ۲۰۲۰ که منجر به پیروزی حزبِ «‌اتحاد ملی برای دموکراسی‌» به رهبری آنگ سان سوچی شده بود به دست گرفت. 

سوچی که از ۱ فوریه (۱۳ بهمن)  با اتهاماتی از جمله سرپیچی کردن از محدودیت‌های کرونا و واردات غیرقانونی بیسیم در بازداشت به سر می‌برد ممکن است به بیش از یک دهه حبس محکوم شود. 

در میان ناآرامی‌های سراسری، ارتش میانمارحملات خود را در مناطق دور افتاده این کشور افزایش داده و نبردهای شدیدی را با شبه نظامیان نیروی دفاع محلی و ده‌ها گروه شبه نظامی محلی که کنترل مناطق وسیعی از میانمار را در دست دارند، آغاز کرده است. 

به گزارش ایرنا، این دومین بار است که ارتش میانمار که در زبان محلی این کشور به "تاماتاو" شناخته می‌شود، رای و خواسته مردم را نادیده گرفته و حکومت استبدادی خود را مستقر کرده است. در سال ۱۹۹۰ ارتش میانمار با خشونت اعتراضات را سرکوب کرد و نتیجه انتخابات که لیگ ملی برای دموکراسی در آن پیروز شده بود را مردود اعلام کرد. 

از نظر ارتش میانمار، دولت لیگ مردمی برای دموکراسی در اهداف خود مبنی بر حفظ ارتباط با کشورهای جهان از جمله غرب پس از بحران مهاجران روهینگیا که در آن بسیاری از فرماندهان ارتش متهم به جنایت جنگی و نسل کشی شده‌اند، موفق نبوده است. 

با این حال، مقاومت سرسختانه مردم در مقابل کودتا، فرماندهان ارتش میانمار را غافل گیر کرده است. تحریم‌های بین المللی نیز به منافع اقتصادی این نهاد آسیب جدی زده است. 


ت ت
کدخبر: 38263 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها