تمام این غذاها برای مبتلایان به کرونا به شدت ممنوع
تغذیه نقش مهمی در بهبود و یا تشدید بیماری کووید ۱۹ دارد، به این دلیل که تغذیه مناسب میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند تا بتواند با عوامل بیماری زا مبارزه کند. در صورتی که اگر تغذیه فرد سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، ویروس کرونا بر آن غلبه میکند و فرد به شدت درگیر میشود.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند که از مصرف غذاهای سنگین مانند کالباس و سوسیس و آشهای سنگین که هضم آن دشوار است پرهیز شود.
همچنین مصرف غذاهای پرچرب یا سرخ کرده مانند سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا و انواع کوکو، انواع فستفودها و غذاهای آماده فرآوری شده، مصرف نمک و شوریها و غذای کنسروی شور، فلفل، انواع سسهای تند، مواد غذایی شیرین، آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، شکر، مربا و قند، باید برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس محدود شود.
به گفته این متخصصان تغذیه، استفاده از ترشیها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن میشود باید به صفر برسد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس ممنوع است.
همچنین ندا فرح بخش، کارشناس ارشد بهبود تغذیه میگوید که مصرف میوه و سبزیجات در طول روز نباید فراموش شود.
غذاهای فراوریشده
چیپس از جمله این موارد است و با عنوان کابوس سیستم ایمنی بدن از آن یاد میشود؛ بنابراین بیماران باید مصرف چیپس سیبزمینی و سایر هله هولههای بستهبندیشده مشابه را فراموش کنند.
طبق تحقیقات دانشکده علوم پزشکی مازندران، دیگر مواد فرآوری شده همچون پاستای آماده تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن دارند. خوراکیهای کنسروی هم معمولاً مقادیر زیادی نمک، قند، و دیگر افزودنیها دارند که نباید مصرف شوند.
نان سفید هم متهم ردیف اول در سرکوب سیستم ایمنی به شمار میرود. نان سفید، کوکیها، کیکها، رولتها و ... که با آرد سفید تهیه میشوند کالری زیاد، اما مواد مغذی کمی دارند که میتوانند سبب ضعف سیستم ایمنی شوند.
مصرف خوراکیهای فرآوری شده همچون کالباس و سوسیس به دلیل نمک و نیترات زیاد هم ممنوع اعلام شده است.
گوشت قرمز
متخصصان تغذیه مصرف آواکادو، روغن زیتون و ماهیهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی قزلآلا را به جای گوشت قرمز توصیه میکنند.
فست فود
سرخکردنیها
طبق نظر متخصصان تغذیه، غذاهای سرخشده بر میکروبیوم، باکتریها، ویروسها، قارچهای ضروری در روده، تأثیر منفی میگذارد و عملکرد سیستم ایمنی را ضعیف میکند.
نوشیدنیهای گازدار و انرژیزا
نوشابهها حاوی رنگهای مصنوعی هستند که براساس گفته آلیشیا گالوین، متخصص تغذیه، میتوانند تاثیر منفی بر بافت پوششی دستگاه گوارش داشته باشند.
دکتر اکس که یک متخصص تغذیه دیگر است، میگوید: «آبمیوه نیز یکی دیگر از مواد غذایی مشکلساز است. نوشیدنیهایی مثل آبمیوه، نوشابه، چای شیرین و نوشیدنیهای انرژیزا با تاثیر منفی بر سلامت قلب، خطر دیابت، افزایش وزن و حتی سرطان در ارتباط هستند.»
همچنین قندهای طبیعی موجود در میوهها، چون موز هم میتوانند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی شما داشته باشند، مخصوصا اگر نارس باشند، چراکه ممکن است حاوی مقادیری پروتئین لکتین باشد.
غذاهای پر ادویه
آزاده نجارزاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد میگوید که ادویهها به طور کلی تحریک کننده سیستم تنفسی هستند. بجز زردچوبه و زعفران، که آنتی اکسیدانهای قدرتمندی دارند باقی ادویهها و میوههایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد میکنند.