اشتباهات رایج ایرانیان در دوران عقد
دوران عقد و نامزدی زمان خوبی برای شناختن یکدیگر است، شما در این دوران با بسیاری از نکته های اخلاقی و رفتاری طرف مقابل آشنا میشوید.
به گزارش منیبان؛ دوران عقد و نامزدی یکی از بهترین دوران زندگی جوانان است اما برخی اشتباهات ممکن است این دوران شیرین را به تلخ ترین شب و روز های زندگی تبدیل نماید. در این دوران که دو نفر از دو خانواده و فرهنگ متفاوت کنار هم قرار می گیرند و به شناخت دقیقی از هم نرسیده اند، به جای اینکه محتاطانه تر تصمیم بگیرند؛ دچار اختلاف سلیقه و اختلاف نظر شده و گاهی اشتباهاتی می کنند که موجب یک عمر پشیمانی خواهد شد.
نادیده گرفتن مشکلات
دوران عقد را دوران شناخت می نامند. این دوران طلایی باعث می شود که دختر و پسر بهتر یکدیگر را شناخته و با روحیات و خواسته های هم آشنا شوند. بسیاری از جوانان در این دوران به شناخت خوبی از یکدیگر می رسند و اختلافاتی با یکدیگر پیدا می کنند.
برخی اختلافات قابل چشم پوشی هستند اما در این دوران نباید از کنار اختلافات بزرگ مانند رفتارهای ناشایست، تفاوت های زیاد خانوادگی و فرهنگی به دلیل اینکه این دوران بهترین دوران زندگی است، بگذریم. این اختلافات با گذشت زمان از بین نرفته وپررنگ تر می شوند پس جوانان باید در دوران عقد هوشیارتر باشند.
حساسیت بیش از حد
برخی افراد دوران عقد را تنها به خوشگذرانی می گذرانند و از کنار اختلافات بزرگ به سادگی عبور می کنند اما برخی افراد نیز بیش از حد سختگیری می کنند و با بروز اختلافات کوچک روزگار را به کام خود و نامزدشان تلخ می کنند. این افراد یک اختلاف عقیده کوچک را به پای دوست نداشتن و بی علاقگی گذاشته و مشکلات را پیچیده تر می کنند.
تغییر دادن خود
بسیاری از افراد در دوران نامزدی خود واقعیشان را به معرض نمایش نمی گذارند بلکه به خاطر خوشایند همسرشان و جلب علاقه او رفتارشان را تغییر می دهند. این افراد تنها به مدت کوتاهی می توانند نقش بازی کنند و پس از ازدواج با نشان دادن خود واقعیشان سبب می شود همسرشان فکر کند که قصد فریب او را داشته اند و سبب بروز مشکلاتی در زندگی می شوند.
تغییر دادن همسر
بسیاری از افراد در دوران نامزدی نقاط منفی و اختلاف نظرهای بارزی را در اخلاق و رفتار طرف مقابل می بینند، اما به خاطر حس علاقه که به نامزدشان دارند، به امید یا به شرط اینکه او بعد از ازدواج تغییر خواهد کرد، این اختلافات را نادیده می گیرند. اما تغییر کردن و تغییر دادن رفتارها و عادت هایی که در بلند مدت برای شخص ایجاد شده، بسیار سخت است و ممکن است طرف مقابل تمایلی برای تغییر نداشته باشد.
طولانی نمودن دوران نامزدی
بسیاری از جوانان برای اینکه بتوانند جهیزیه ای کامل، یک عروسی بی نظیر و... داشته باشند، دوران نامزدی خود را طولانی می کنند. طولانی شدن دوران نامزدی باعث به وجود آمدن مشکلات فراوان و افزایش توقعات و افزایش دخالت خانواده ها و... نیز می شود.
دست کشیدن از عقیده ها
بسیاری از افراد در دوران نامزدی برای اینکه به همسر خود نشان دهندکه با او تفاهم زیادی دارند، هرگز ابراز عقیده نمی کنند و نشان می دهند که با عقیده همسرشان موافقند در حالیکه قلباً این طور نیست. ابراز نکردن عقیده و تکرار آن در طولانی مدت اگر یک طرفه نیز باشد، بسیار مشکل ساز خواهد بود.
به وجود آمدن علاقه پس از ازدواج
برخی از جوانان بدون علاقه با یکدیگر نامزد می کنند و بر این عقیده اند که بعد از ازدواج عشق به وجود خواهد آمد اما ممکن است عشق و دوست داشتن پس از ازدواج به وجود نیاید. قبل از ازدواج زن و مرد باید به شناخت خوبی از هم برسند و به یکدیگر علاقه داشته باشند. درصورتی که انتخاب درستی کرده باشید، احساس دوست داشتن و علاقه ی تبدیل به عشقی پایدار و ماندگار خواهد شد.
کنار گذاشتن خانواده
برخی افراد بعد از ازدواج ارتباط خود را با خانواده کم کرده و به تدریج آنها را کنار می گذراند و عقیده دارند که تنها همسرشان برای آنها کافی است. اما همه افراد در زندگی خود به حمایت خانواده نیاز دارند و باید بخشی از زمان خود را به خانواده شان اختصاص دهند.
ارتباط خیلی کم یا خیلی زیاد با خانواده همسر
بعد از عقد، ارتباط زیاد و افراطی و رفت و آمد نداشتن و بی محلی کردن به خانواده همسر درست نیست. ارتباط زیاد و قطع رابطه می تواند اختلاف و ناراحتی زیادی منجر شود. زوجین با تدبیر مناسب و بر اساس عرف و فرهنگ بین خودشان باید میزان این ارتباط ها را درست مدیریت کنند.
افشای رازهای مگوی
لازم نیست در دوران عقد تمام اسرار زندگی خود یا خانواده خود را با همسرتان درمیان بگذارید. اسراری را که به زندگی زناشویی شما چندان ارتباطی ندارد و آشکار شدن آن به روابط شما با همسرتان لطمه وارد میسازد، تا پایان عمر محفوظ داشته و بر ملا نسازید.
ترس از حرف مردم
گاهی فرد در دوران نامزدی به مشکلات زیادی برخورد کرده و به شناخت خوبی از همسر خود می رسد اما به دلیل ترس از حرف مردم به زندگی خود ادامه داده و با مشکلات فراوانی وارد زندگی مشترک می شود. این افراد فکر می کنند اگر در دوران نامزدی جدا شوند، مردم به آنها برچسب زده و دیگر نمی توانند زندگی موفقی داشته باشند.
عمل نکردن به تعهدات و انتظارات
در مراسم خواستگاری دختر و پسر درباره مسائل و موضوعاتی مانند مسائل ارتباطی، خانوادگی یا مالی و... صحبت کرده و به یکدیگر قول ها و تعهداتی می دهند. اگر بعد از عقد یکی از طرفین به تعهدات خود پایبند نماند، دلخوری و کدورت ایجاد شده و باعث مشاجره می شود.
مقایسه کردن همسر
گاهی اوقات زوجین در دوران نامزدی همسر خود با افراد دیگر و زندگی خود را با دیگران مقایسه می کنند. مقایسشه کردن همسر در این دوران نه تنها سبب تغییر مثبت شخصیت و رفتار های طرف مقابل نمی شود بلکه سبب سرکوب طرف مقابل و از بین بردن اعتماد به نفس او و احساس تحقیر شدن و دوری و مشاجرات پی در پی و بی نتیجه می شود.
مدیریت نکردن دخالت خانواده ها
در دوران نامزدی خانواده ها ممکن است به عضو جدیدی که به جمع آن ها اضافه شده واکنش نشان دهند و درباره او اظهار نظراتی داشته باشند. ناتوانی دختر و پسر برای مدیریت اظهارنظر ها، حساسیت و حتی حسادت خانواده ها به عضو جدید ممکن است باعث ایجادکدورت جدی شود.
رفتار ها و شوخی های نابه جا
برخی از جوانان در همان دوران نامزدی برای افزایش صمیمیت با یکدیگر شوخی های بی معنی می کنند، در حالی که هنوزبه شناخت درست و کافی از شخصیت و اخلاق طرف مقابل نرسیده و نمی دانند واکنش آنها به این شوخی ها چیست.
بها دادن به رسم و رسوم تجملاتی
دغدغه تدارک بهترین مراسم جشن ازدواج و مهمانی ها و ... فشار اقتصادی و اضطراب روانی زیادی به زوج و خانواده هایشان وارد می کند و گاهی این فشار ها یا به توافق نرسیدن بر سر رسومی خاص، موجب درگیری و اختلافات جدی در دوران عقد می شود.
پنهان کاری
برخی از افراد به دلیل جلب نظر طرف مقابل در زمان نامزدی اطلاعات مهمی از زندگی حال یا گذشته خود را مانند سابقه کیفری، وجود روابط جدی یا ازدواج ناموفق، اختلاف در دیدگاه مذهبی، وجود بیماری خاص، مصرف مواد و ... مخفی نگه می دارند. افشا شدن این پنهان کاری ها سبب از بین رفتن اعتماد طرف مقابل و بروز اختلافات زیادی در زندگی می شود.