ترکیه بالاخره چراغ سبز داد+جزییات

با وجود اختلاف های سیاسی و ایدئولوژیک میان آنکارا و قاهره در حوزه های گوناگون، ترکیه در تازه ترین موضع گیری ابراز امیدواری کرد که روابط این کشور با مصر پس از سال ها تنش، بهبود یابد.

ترکیه بالاخره چراغ سبز داد+جزییات

به گزارش منیبان؛ تنش در مناسبات ترکیه و مصر از زمانی کلید خورد که دولت «محمد مرسی» رئیس جمهوری این کشور و از رهبران گروه «اخوان المسلمین» در کودتای نظامی به دست «عبدالفتاح السیسی» سقوط کرد و مرسی به جرم اخوانی بودن دستگیر و راهی زندانی شد.

حالا پس از سال ها تنش و اختلاف که دو کشور را تا آستانه درگیری نظامی کشاند، سفیر ترکیه در دوحه پایتخت قطر تمایل کشورش را برای بهبود روابط با مصر با وجود ادامه تنش سیاسی میان دو کشور اعلام کرد.

«محمد مصطفی کوکسو» با ابراز خوش بینی برای بهبود مناسبات آنکارا – قاهره همچنین از خواست کشورش به روابط خوب با عربستان خبر داد.

وی در مصاحبه با شبکه «الجزیره » اظهار کرد که به بهبود مناسبات و روابط ترکیه با مصر خوشبین است و پیوندهای بازرگانی و سرمایه گذاری میان دو کشور با وجود مسائل سیاسی ادامه دارد.

سفیر ترکیه در دوحه همچنین گفت که کشورش خواهان روابط مناسب و مثبت با عربستان است.

کوکسو ابراز امیدورای کرد که با توجه به جایگاه دو کشور در منطقه و جهان، ترکیه روابط مثبت با عربستان داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به مناسبات آنکارا و دوحه افزود که ترکیه و قطر در حل و فصل مسائل منطقه با یکدیگر همکاری دارند و روابط دو کشور سرمایه مهمی برای صلح، امنیت و ثبات در منطقه است.

سفیر آنکارا در دوحه پیوندهای ترکیه و قطر را مبتنی بر دفاع از حق، احترام متقابل و  دخالت نکردن در امور دیگران دانست.

کوکسو روابط میان دو کشور را راهبردی و متمایز توصیف کرد و گفت که ترکیه و قطر به افزایش همکاری های دوجانبه و رایزنی ها ادامه می دهند.

وی افزود که ترکیه همواره اعلام کرده که امنیت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بخشی جدانشدنی از امنیت کلی منطقه و همسایگانش در خاورمیانه است.

روابط مصر و ترکیه از سال ۲۰۱۳ به دنبال کودتای «عبدالفتاح السیسی» و دستگیری و زندانی کردن »محمد مرسی» رئیس جمهوری پیشین و از رهبران اخوان المسلمین بحرانی و تیره شد.

ترکیه پس از آن ریاست جمهوری السیسی را به رسمیت نشناخت و برکناری مرسی را «کودتای نظامی» توصیف کرد در حالی که مقام های مصری این رخداد را در کشورشان انقلاب می دانند.

مصر با محکوم کردن این موضع آنکارا مقام های دولت ترکیه را به حمایت از گروه اخوان المسلمین متهم کرد.

قاهره و برخی کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات به طور رسمی، اخوان المسلمین را «سازمان تروریستی» معرفی کردند.

تنش میان قاهره و آنکارا در پی بروز چند مساله به ویژه بحران لیبی که تا آستانه رویارویی نظامی میان نیروهای مصر و ترکیه پیش رفت، افزایش یافت.

 تنش میان ترکیه و عربستان افزون بر گروه اخوان المسلمین مقوله های مهم و گسترده تری را نیز در برمی گیرد، از جمله حوزه تجارت منطقه ای و انرژی و نیز رقابت بر سر حضور در آفریقا، کودتای نظامی علیه اردوغان، بحران قطر، کودتای نظامی علیه «محمد مرسی» در مصر، بحران سوریه و درگیری های لیبی و یمن نیز از جمله پرونده های مفتوح در روابط عربستان، امارات و بحرین از یک سو و ترکیه در جبهه مقابل این کشورها است.

کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ علیه اردوغان نیز در این سال ها مساله ای مهم و از عوامل اساسی تنش در روابط آنکارا با ریاض ومحور سعودی (امارات و بحرین) بوده است، آن گونه که مقام های امنیتی ترکیه اعلام کردند برخی مقامات سعودی و اماراتی و سازمان‌های امنیتی آنها در کودتا دست داشته اند، همچنین قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار مخالف بن سلمان در استانبول ترکیه هم به این اختلاف ها و تنش ها افزود.


ت ت
کدخبر: 4176 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها