مقام آمریکایی در راه عربستان/ هدف از این سفر چیست؟

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد جان کری نماینده این کشور در امور آب و هوا در روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده (۲۴ و ۲۵ اکتبر/ دوم و سوم آبان) به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

مقام آمریکایی در راه عربستان/ هدف از این سفر چیست؟

به گزارش منیبان؛ وزارت خارجه آمریکا، هدف از این سفر را تعامل با مقامات دولتی و رهبران بخش خصوصی عربستان در تلاش برای حل بحران آب و هوا بیان کرد و افزود کری در طول حضور خود در ریاض در اجلاس ابتکار سبز خاورمیانه شرکت خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد گفت و گو های کری باعث تقویت تلاش های دیپلماسی دو جانبه و چند جانبه آمریکا در آستانه بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) می شود.

قرار است اجلاس ابتکار سبز خاورمیانه با حضور رهبران و سران دولتهای جهان و نمایندگان آنها طی روزهای ۲۳ تا ۲۵ اکتبردر عربستان سعودی برگزار شود.

کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرد دولت آمریکا مساله تغییرات اقلیمی را در اولویت و مرکز سیاست خارجی و امنیت داخلی این کشور قرار می دهد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است تنها در سال ۲۰۲۱، آتش سوزی های گسترده در غرب آمریکا، در منطقه مدیترانه و شرق روسیه شدت گرفت. اروپا، چین و هند با سیل شدید روبرو شدند و جهان با سطح بی سابقه ای از خشکسالی روبرو شده است. بر اساس نظر جامعه علمی، فعالیتهای انسانی به طور مستقیم به تغییرات آب و هوایی کمک کرده است.

دولت آمریکا با اشاره به اینکه انسان به نقطه ای رسیده است که نمی تواند برخی از تغییرات سیست آب و هوا را به حالت اولیه آن بازگرداند گفت: در این راستا آمریکا مساله تغییرات اقلیمی را در اولویت و مرکز سیاست خارجی و امنیت داخلی این کشور قرار می دهد.

به گزارش ایرنا، بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) نیز از ۱۰ آبان تا ۲۱ آبان ماه سال جاری با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و  فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی از ۲۰۰ کشور امضا کننده پیمان آب و هوایی پاریس، در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می شود.

این اجلاس در حالی برگزار می‌شود که ساکنان کره خاکی درگیر بحران های شدید اقلیمی و زیست محیطی، انتظارهای بیشتری از قدرت های بزرگ اقتصادی جهان برای مقابله با این بحران ها دارند.

کشورهای ثروتمند که یک دهه پیش وعده دادند یکصد میلیارد دلار در سال برای کمک به کشورهای آسیب پذیر به منظور سازگار کردن خود و انتقال به انرژی پاکتر فراهم می کنند، هنوز از عمل به هدف سال ۲۰۲۰ خود بازمانده اند.

کارشناسان نشست کاپ ۲۶ در گلاسکو را آخرین فرصت برای کاهش روند گرم شدن کره زمین تا حداکثر ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میزان پیش از دوره صنعتی شدن زمین می دانند.

دولت انگلیس اعلام کرده که پس از ۲۰۳۵ هیچ گونه دیگ بخار گازسوزی نصب نخواهد شد و از سال آینده (۲۰۲۲) خانوارها خواهند توانست با دریافت کمک هزینه ای به مبلغ هفت هزار دلار، دیگ های بخار گازسوز را با پمپ های گرمایشی دارای انتشار کم کربن، جایگزین کنند. هر چند منتقدان می گویند که بودجه ۶۲۲ میلیون دلاری اختصاص یافته به این برنامه در سه سال آینده، تنها برای ۹۰ هزار خانوار کفایت می کند

سازمان ملل به دنبال آن است که دمای زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش نیابد. به گفته دانشمندان، برای دستیابی به چنین هدفی، لازم است تا انتشار جهانی کربن تا پایان این دهه ۴۵ درصد پائین تر از سطح سال ۲۰۱۰میلادی باشد. صرف‌نظر از دوره کوتاه‌مدت قرنطینه کرونا، انتشار گازهای گلخانه‌ای همچنان در حال افزایش است.

این درحالی است که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در سال ۱۳۹۶ از توافق اقلیمی پاریس خارج شد که انتقادات زیادی را در داخل و خارج آمریکا در پی داشت.

تصمیم دولت ترامپ مبنی بر خروج از پیمان پاریس، بی اعتنایی به تلاش جامعه بین المللی در مدیریت یکی از مهمترین رویدادهای مخاطره آمیز برای حیات سیاره زمین است که از سوی ابرقدرت هایی چون خود آمریکا ایجاد شده است؛ نقش کشورهای صنعتی از جمله آمریکا در تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین به مراتب بیش از کشورهای جهان سومی است که نقش چندانی در بروز و ظهور این فجایع زیست محیطی نداشته اند.

پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره­ زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.

گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی یکی از نتایج مخرب صنعتی شدن کشورها و افزایش تولید گازهای گلخانه ای است که کشورها را از دهه ۷۰ میلادی (متعاقب کنفرانس استکهلم) و دهه ۹۰ (کنفرانس ریو) بر آن داشته است نسبت به موضوعات زیست محیطی با اهمیت بیشتری برخورد کرده و در قالب پیمان های زیست محیطی نظیر کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲ و پیمان پاریس ۲۰۱۵ با متعهد کردن کشورها گامی در جهت مهار میل افسارگسیخته کشورها به توسعه و توجه دادن به هنجارهای زیست محیطی بردارند.


ت ت
کدخبر: 45064 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها