با موافقت پوتین؛

قرار داد جدید و مهم با چین امضا شد+جزییات

رئیس شرکت بالگرد سازی «ورتالوتی راسیی» روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که روسیه و چین قرارداد ساخت مشترک بالکرد سنگین امضا کرده اند.

قرار داد جدید و مهم با چین امضا شد+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، این قرارداد براساس موافقت نامه ی سال ۲۰۱۶ امضا شده است و دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین به نقل از  آندره بوگینسکی در دیدار با ولادیمیر پوتین خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۶ در جریان سفر شما (پوتین و هیات همراه) به پکن، موافقت نامه دولتی بین دو کشور امضا شد.

وی با بیان اینکه روسیه و چین از سال ۲۰۰۸ برای ساخت مشترک بالگرد مذاکره می کردند، به امضای قرارداد مربوطه در ماه ژوئن اشاره کرد.

به گفته بوگینسکی، طرف روسی بخش هایی از موتور و تجهیزات و بدنه بالگرد را خواهد ساخت و براساس برآورد کارشناسان، ساخت این بالگرد حدود ۱۳ سال بطول می انجامد.

 بر اساس توافقنامه بین دولتی روسیه و چین که در سال ۲۰۱۶ امضا شد، شرکت بالگرد سازی ورتالوتی راسیی و شرکت چینی آویکوپتر بالگرد سنگینی به نام  "AC۳۳۲ AHL" برای تولید انبوه آن در چین و عرصه در این کشور خواهند ساخت.

 بیشینه وزن برخاست بالگرد روسیه –چین ۳۸.۲ تن، حداکثر ارتفاع پرواز ۵۷۰۰ متر، برد پرواز ۶۳۰ کیلومتر و سرعت آن ۳۰۰ متر در ساعت خواهد بود.  

بیشینه وزن برخاست یک هواپیما یا بالگرد بیشترین وزنی است که در آن خلبان مجاز به برخاستن است.   

 روسیه و چین دو شریک و متحد راهبردی هستند که در عرصه های مختلف با یکدیگر همکاری می کنند.

در حالی که به علت یکجانبه گرایی های دولت آمریکا، روابط واشنگتن با چین سردتر از هر زمانی است چین و روسیه گرمترین سال های مناسبات دوجانبه را تجربه می کنند پیامی آشکار از سوی دو کشور برای آنهایی است که در آمریکا کماکان چین را یک تهدید می پندارند.

مانع تراشی های سیاسی، امنیتی و اقتصادی و رویکرد ضد چین دولت دونالد ترامپ، به همان نسبت که مناسبات واشنگتن و پکن را به پایین ترین سطح رساند، باعث شدکه چین و روسیه هر روز گام های بلندتری برای تقویت مناسبات راهبردی بردارند آنها تبادلات را افزایش دادند و مناسباتی قوی در عرصه های سیاسی،  اقتصادی و نظامی برقرار کردند و متفقا از یکجانبه گرایی واشنگتن انتقاد و ابزار انزجار کردند.

با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به رهبری «جو بایدن» بار دیگر این مساله که روابط سه جانبه چین، روسیه و آمریکا با چه تغییراتی روبرو خواهد شد، مورد توجه کشورها و تحلیلگران قرار گرفته است بخصوص آنکه بایدن، مسکو را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می داند و مدعی رقابت راهبردی و دشوار با چین است.

از سوی دیگر به نظر می رسد که برای چین و روسیه تقویت روابط راهبردی یکی از راه ها و ابزارهای لازم برای مقابله با فشارهای فزاینده آمریکا است و چنانچه این فشارها افزایش یابد، چین و روسیه نیز گام هایشان را برای همکاری های بیشتر مستحکم تر خواهند کرد و با قدرت و اقتدار بیشتری در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا قد علم خواهند کرد.

چندی پیش «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در گفت و گوی تلفنی با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: به رغم هر فراز و فرودی در عرصه بین المللی، روابط پایدار چین و روسیه باید پایدارتر باشد.  

وانگ گفت: آمریکا هنوز دست از یکجانبه گرایی و تحریم ها برنداشته است، این کشور خلاف گرایش های موجود جهانی حرکت می کند اینها ننگ بزرگی برای دنیای امروز است.  

لاوروف نیز ضمن ابراز مخالفت شدید با اقدامات آمریکا بر مقابله با تکروی های این کشور تاکید کرد: چین و روسیه باید در برابر فشارها و سرکوب های آمریکا مقاومت کنند و برای حفاظت از منافع مشترک و حفظ ثبات و همکاری بین المللی، تلاش های مشترک داشته باشند.

چین و روسیه همچنین برای دفاع از منافع اصلی و نگرانی های راهبردی خود، هماهنگی نزدیک و قاطعانه دارند برای نمونه در موضوع تایوان روس ها از مواضع چین حمایت می کنند و پکن در سوریه و یا شبه جزیره کریمه مدافع اقدامات روسیه و مخالف تحریم های آمریکا است.

همکاری چین و روسیه نه تنها در زمینه نظامی و امنیتی بلکه در قلمروهایی نظیر اقتصاد، سیاست، دیپلماسی، فرهنگ، علم و فناوری و بهداشت عمومی بسیار انعطاف پذیر و جامع و در پاره ای موارد بسیار متمرکز است همانطور که در اجلاس سالانه سازمان همکاری شانگهای در آذر ماه، رهبران دو کشور چین و روسیه به همراه دیگر کشورهای عضو توافق کردند که در زمینه تولید و توزیع واکسن کووید ۱۹ و توسعه اقتصاد دیجیتال همکاری کنند.

مسکو و پکن افزایش حجم مبادلات بازرگانی به سطح ۱۰۰ میلیارد دلار را به عنوان هدف راهبردی اعلام کرده و در این مسیر و توسعه مشارکت راهبردی حرکت می کنند.


ت ت
کدخبر: 47963 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین