معاون اول رییس جمهوری:
افزایش امکانات و تجهیزات در دانشگاهها و خوابگاهها از جمله دغدغه های ما است
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه دانشگاهها باید به کانون تعریف و تبدیل مسائل کشور تبدیل شوند، گفت: دولت آماده است در صورت هرگونه تعریف پروژه منطقهای و ملی از سوی دانشگاهها برای حل مشکلات کلان کشور از اساتید نخبگان و دانشجویان حمایت کند.
به گزارش منیبان، محمد مخبر روز یکشنبه در جلسه با روسای دانشگاههای کشور که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و روسای دانشگاههای تهران و مراکز استانها برگزار شد، با بیان اینکه اگر دانشگاهها در جایگاه اصلی خود قرار گیرند میتوانند به درآمدزایی و خلق ثروت در کشور کمک کنند، گفت: دولت کاملاً آمادگی دارد در صورت هر گونه تعریف پروژه منطقهای و ملی از سوی دانشگاهها برای حل مشکلات کلان کشور در حوزههای مختلف به ویژه آب، انرژی و محیط زیست از اساتید دانشگاهها، نخبگان و دانشجویان حمایت و پشتیبانی کند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه تقویت ارتباط دولت و دانشگاهها از اولویتهای دولت است، خاطرنشان کرد: تاکنون نقش جامعه علمی با وجود بهرهگیری از سرمایه علمی و فناورانه در حل مشکلات کمرنگ بوده، اما رویکرد دولت سیزدهم در همافزایی، همفکری و همکاری با دانشگاهها برای نیل به درآمدزایی، رشد اقتصادی و اشتغال پایدار در کشور است.
مخبر همچنین رفع مشکلات معیشتی اعضای هیات علمی و نخبگان کشور و همچنین افزایش امکانات و تجهیزات در دانشگاهها و خوابگاهها را از دغدغههای دولت و وزارت علوم برشمرد و گفت: اعضای هیئت علمی و اساتید نباید به هیچ عنوان دچار مشکلات معیشتی باشند چرا که استاد دانشگاه باید با آرامش خاطر و بدون دغدغههای مالی، خود را برای رشد علمی دانشجویان همواره به روز نگه دارد.
وی تصریح کرد: دولت به دنبال این است که با فراهم کردن امکانات آموزشی و رفاهی و حمایتهای مالی لازم از خروج نخبگان از کشور جلوگیری کند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه دانشگاهها میتوانند محور فقرزدایی در کشور شوند، افزود: نخبگان علمی کشور با کمک گروههای جهادی میتوانند در راستای فقرزدایی در مناطق محروم کشور برنامه ریزی و اقدامات عملی انجام دهند.
همچنین در این جلسه روسای دانشگاهها به طرح مطالبات، پیشنهادات و خواستههای خود در زمینه های مختلف اعم از لزوم توجه به مشکلات معیشتی اعضای هیات علمی و بورسیههای تحصیلی، توجه بیش از پیش به ارتباط دانشگاه و صنعت، تغییر ساختاری و کاربردی دانشگاهها در راستای کمک به تولید و رشد اقتصادی کشور، توجه به اقتصاد دانش بنیان به عنوان موتور محرک بخش های کشاورزی، اقتصادی و صنعتی، رفع مشکلات و کمبودهای آموزشی، آزمایشگاهی و خوابگاه های دانشجویی پرداختند.