در این نوع طلاق زنان باید به شوهرشان پول بدهند
طلاق خلع که در ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی به آن اشاره شده است طلاقی است که در آن زن به دلیل تنفر از شوهر خود، در مقابل پرداخت مالی به او، طلاق میگیرد.
به گزارش منیبان؛ قانون مدنی، طلاق را از جهات گوناگونی تقسیمبندی نموده که بر اساس یکی از این تقسیمبندیها طلاق به طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم میشود. در کنار این دو طلاق دو مفهوم طلاق خلع و مبارات نیز مطرح میگردد.
طلاق خلع چیست؟
در تعریف طلاق خلع میتوان گفت که طلاق خلع، طلاقی است که در آن زن از شوهر خود بیزار بوده و برای اینکه شوهر را راضی به اجرای صیغه طلاق نماید، مالی را به شوهر خود میبخشد. اعم از اینکه این مال خود مهریه بوده، معادل آن باشد، کمتر یا حتی بیشتر از مهریه باشد.
مفهوم دیگری که در کنار طلاق خلع بسیار دیده میشود طلاق مبارات است. طلاق خلع و مبارات دو قسم از اقسام طلاق بوده که شبیه یکدیگر هستند. با این تفاوت که:
در طلاق مبارات، کراهت و بیزاری از هر دو طرف است. یعنی هم شوهر و هم زن از یکدیگر بیزار هستند. درحالیکه در طلاق خلع، بیزاری تنها از سوی زن است.
در طلاق مبارات، مالی که زن به شوهر خود میدهد تا راضی به اجرای صیغه طلاق شود، نمیتواند بیشتر از مهریه باشد. اما در طلاق خلع، این مال میتواند بیش از مهریه نیز باشد. در مورد مهریه سوالات زیادی از ما پرسیده میشود. اگر به مطالبی در مورد مهریه علاقه دارید به مطلب آیا برای بار دوم میتوان مهریه را به اجرا گذاشت؟ مراجعه کنید.
شرایط طلاق خلع
برای اینکه طلاق مشمول عنوان طلاق خلع باشد، لازم است که زن از شوهر خود چنان کراهت و بیزاری داشته باشد که به هیچ وجه قادر به ادامه زندگی با او نباشد.
زن برای اینکه شوهر خود را راضی به طلاق سازد، مالی را به وی میبخشد.
از دیگر شرایط طلاق خلع آن است که مالی که در ازای رضایت به طلاق خلع از سوی زن به مرد بخشیده میشود، میتواند عین مهریه بوده، معادل آن باشد و کمتر یا حتی بیشتر از مهریه باشد.