الجزایر:
تاریخ نشست آتی سران عرب ماه مارس اعلام میشود
وزیر خارجه الجزایر تاکید کرد که تاریخ برگزاری نشست آتی سران عربی در نشست وزرای خارجه کشورهای عرب در ماه مارس در قاهره اعلام خواهد شد.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه الجزایر با صدور بیانیهای اعلام کرد، رمطان لعمامره، وزیر خارجه این کشور گفت که الجزایر در جریان نشست وزرا در ماه مارس آتی در شهر قاهره تاریخ برگزاری نشستی را که عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری الجزایر با پایان رایزنیهای کنونی با کشورهای عربی تعیین کرده، اعلام خواهد کرد.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است، لعمامره در این نشست رایزنی وزرای خارجه عرب که در کویت برگزار شد، همتایان خود را در جریان گامهای مقدماتی که الجزایر آن را آغاز کرده و مقدمه این رویداد مهم است و همچنین در جریان تلاشها برای فراهم کردن عوامل اصلی موفقیت این نشست قرار داد.
وزیر خارجه الجزایر تأکید کرد که کشورش به دیدارهای مشورتی و تلاشهای خود برای اتحاد فلسطینیان و تقویت وحدت ملی فلسطین ادامه خواهد داد.
در بیانیه وزارت خارجه الجزایر همچنین آمده است، در نشست وزرای خارجه عرب در خصوص تحولات منطقه عربی و شماری از موضوعات مربوط به حمایت و تقویت روند همکاری مشترک کشورهای عربی در زمینههای مختلف، لزوم بهره برداری از این بحران در تقویت همکاری و نظارت بر روابط بینالمللی در مرحله مابعد کرونا رایزنی شد.
در همین راستا، هیئت جبهه مردمی برای آزادی فلسطین اعلام کرد که الجزایر خواهان موفقیت آمیز بودن دیدارهای فلسطینی است. الجزایر صادقانه تلاش کرد تا گفتوگوهای بعدی پایه و اساسی برای توافق فلسطینی - فلسطینی باشد و برادران الجزایری تأکید کردهاند که آنها در حال حاضر هیچ ابتکارعمل نهایی را اعلام نخواهند کرد. آنها به اطمینان کامل از آمادگی طرفها برای پایبندی به آنچه که بر سر آن توافق شده، نیاز دارند.
پیشتر وزارت خارجه الجزایر اعلام کرد، رمطان لعمامره پیام مکتوبی را از عبدالمجید تبون به سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان تحویل داد و با همتای خود در ریاض به بررسی شروط موفقیت آمیز بودن نشست آتی سران کشورهای عربی پرداخت.
پیشتر اعضای دو هیئت "جبهه مردمی آزادسازی فلسطین" و "جنبش جهاد اسلامی" بنا به درخواست رسمی الجزایر و با هدف رایزنی در خصوص آشتی ملی و راههای پایان دادن به اختلافات و دودستگی فلسطینی وارد این کشور شدند.
فلسطین از سال ۲۰۰۷ از نظر سیاسی و جغرافیایی تقسیم شد، به این شکل که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) کنترل نوار غزه را به دست گرفته و دولت فلسطین که جنبش فتح به ریاست محمود عباس آن را تشکیل داده بود، کنترل کرانه باختری را به دست گرفت.