بروکینگز:

حوثی‌ها در جنگ پیروز شدند

اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» با انتشار مقاله‌ای درباره جنگ یمن با تأکید بر اینکه «حوثی‌ها» در جنگ پیروز شدند، نوشت: آنها نه تنها مخالفان خود را در جنگ داخلی بلکه سعودی‌ها و اماراتی‌ها را که از سال ۲۰۱۵ با حمایت آمریکا علیه آنها اقدام کرده‌اند، شکست داده‌اند.

حوثی‌ها در جنگ پیروز شدند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، اندیشکده آمریکایی بروکینگز در مقاله‌ای از «بروس ریدل» متخصص انتشار مطالب امور امنیتی و استراتژی تحت عنوان «حوثی ها در یمن پیروز شدند، بعد چه؟» نوشت: حوثی‌ها در جنگ پیروز شدند و آمریکا باید واقعیت را بپذیرد. این یک دستاورد قابل توجه برای نیروهایی است که نیروی هوایی یا نیروی دریایی ندارند. این یک داستان موفقیت شگفت انگیز شبیه داستان حزب الله لبنان است.

نویسنده این مقاله با مطرح کردن سوالی درباره اینکه چرا حوثی ها پیروز شدند، به نبرد حزب الله لبنان در برابر اسرائیل در سال ۲۰۰۰ اشاره کرد که در آن حزب الله توانست اسرائیلی ها را از جنوب لبنان بیرون کند و این انگیزه و الگویی برای حوثی‌ها (انصارالله) در جنگ یمن شد. این دو جنبش خود را مدافع وطن در برابر مهاجمان خارجی یعنی اسرائیل مورد حمایت آمریکا و عربستان سعودی کرده‌اند. حزب الله پس از دو دهه مقاومت موفق به بیرون راندن اسرائیل از جنوب لبنان شد و اکنون اسرائیل را با صدها هزار موشک و پهپاد تهدید می کند. در مورد حوثی‌ها باید گفت که آنها از آغاز حمله سعودی‌ها در سال ۲۰۱۵ توانسته‌اند جنگ را کنترل کنند و مناطق خود را گسترش داده‌اند، زیرا به کنترل آخرین پایگاه دولتی در شمال یعنی شهر نفت‌خیز مارب نزدیک شده‌اند.

بروکینگز مدعی شد: حوثی ها با حمایت ایران و حزب الله از موشک ها و پهپادها برای حمله به اهدافی علیه عربستان سعودی و اکنون ابوظبی استفاده کرده اند. و پیروزی حوثی ها نباید چشم ما به روی بهای سنگین جنگ در یمن ببندد.طبق گزارش صندوق توسعه سازمان ملل متحد، تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۳۷۷۰۰۰ یمنی کشته شدند که بیشتر آنها در جنگ غیرمستقیم جان خود را از دست داده‌اند که ۷۰ درصد آنها کودکان زیر پنج کشته شدند و محاصره یمن توسط عربستان سعودی عامل اصلی فاجعه انسانی و محرومیت این کشور از غذا و دارو بود.

ریدل درباره مرحله آینده جنگ یمن پاسخ داد که نبرد بر سر مأرب مرحله بعدی جنگ است، حوثی ها در بندر الحدیده پیشرفت های مهمی داشته اند و به نظر نمی رسد در مأرب عجله ای داشته باشند. معلوم نیست حوثی‌ها در مناطق جنوبی سنی‌نشین اهدافی دارند یا خیر و آیا آنها مدعی سرزمین‌هایی هستند که عربستان سعودی در دهه ۱۹۳۰ تحت کنترل خود درآورده بود، هرچند آنها علناً این را بیان نکرده‌اند.

وی در ادامه مقاله نوشت: دولت جو بایدن وعده صلح در یمن را به عنوان یک اولویت داده است، اما در این مسیر کار کمی انجام داده است. او به سیاست سلف خود در فروش اسلحه به سعودی ها ادامه داد. در همین حال، حوثی ها عجله ای برای پایان دادن به جنگی که برنده شدند، ندارند. هیچ سیاستی نمی تواند به جنگ یمن پایان دهد و دستیابی به صلح علاوه بر سعودی بودن یک تصمیم یمنی است نه آمریکایی. یمن یک جامعه تقسیم شده است و به نظر نمی رسد که دوباره متحد شود.

در ادامه مقاله این اندیشکده آمریکایی آمده است: جامعه بین المللی باید توجه خود را روی اهداف یمنی ها متمرکز کند و آنها را به همکاری تشویق کند نه اینکه کشور را متحد کند. بهترین مکان برای ارائه هرگونه راه‌حل در این خصوص، شورای امنیت سازمان ملل متحد و قطعنامه‌ای است که واقعیت‌های در حال تغییر را به رسمیت بشناسد، نه آنچه در قطعنامه قبلی که در خدمت منافع عربستان بود. اولین اصل در قطعنامه جدید، درخواست برای پایان دادن به مداخله خارجی است که به معنای رفع محاصره یمن و توقف حملات عربستان و همچنین توقف حمایت های نظامی از دولت هادی و حوثی‌ها است.

بروکینگر ادامه داد: همه متخصصان و کارشناسان یمنی باید با مجوز پرواز بین صنعا و تهران و پروژه‌های توسعه‌ از جمله پروژه‌های ایرانی برای توسعه بندر الحدیده موافقت کنند. مکانیسم بازرسی فعلی در یمن باید به همان شکلی که هست حفظ شود، و تعداد کارکنان آن افزایش یابد تا بازرسی در بنادر و پایگاه های هوایی انجام شود و این اطمینان حاصل شود که هیچ تخلفی وجود ندارد. در صورتی که عربستان سعودی از توقف حملات خود و رفع محاصره امتناع ورزد، ایالات متحده باید تمام انواع حمایت نظامی از عربستان را متوقف کند و سربازان و پیمانکاران نظامی را خارج کند، همانطور که در افغانستان انجام داد.

نویسنده در پایان مقاله خود نوشت که برخورد با حوثی ها در مرحله پس از جنگ آسان نخواهد بود و مواضع خصمانه این جنبش در قبال آمریکا از زمان تصمیم حمله به عراق ریشه گرفته و با حمایت از جنگ هفت ساله همسایه یمن تشدید شده است.


ت ت
کدخبر: 64724 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین