واکنش خطیب زاده به حمله موشکی سپاه به مقر موساد/ در نقطه اعلام توافق قرار نداریم/ آنچه در وین رخ داد، یک تنفس کوتاه است
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر موساد در اربیل گفت: رژیم صهیونیستی بارها و بارها از خاک عراق ناامنی ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اشاره به وضعیت برجام و زیاده خواهی آمریکا گفت: آنچه که در وین با بازگشت هیات ها انجام شد، تنفس و توقف کوتاه است. برخی از بن بست مذاکرات نام بردند من تشریح کردم تنفسی به درخواست کمیسیون مشترک برجام بود. هیات ها در پایتخت ها هستند. الان در نقطه اعلام توافق قرار نداریم چون مباحث کلیدی و محدود باقی مانده باید این تصمیمات در واشنگتن اتخاذ شود که اگر اتخاذ شود،ما به وین برمی گردیم. الان در آن نقطه نیستیم و منتظر پاسخ ایالات متحده هستیم. رایزنی ها در سطوح مختلف ادامه دارد. مذاکره کنندگان ارشد با هم در تماس هستند . امیرعبداللهیان فردا به مسکو می رود. آنچه برای ما چراغ راهنما است منافع قطعی ملت ایران است.
او با اشاره به حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر موساد در اربیل افزود: رژیم صهیونیستی بارها و بارها از خاک عراق ناامنی ایجاد کرده است. تجمعات ضد انقلاب و گروهک های تروریستی در اقلیم کردستان در گذشته انجام شده است. چندین بار و در خفا به دولت مرکزی عراق تذکر داده شد که از مرزها دفاع کند. ما تحمل نمیکنیم مرزها کانون اعزام گروهک های تروریستی شود. بارها در ملاقات ها گفته شده و انتظار ایران از دولت مرکزی عراق این است که به این وضعیت، پایان دهد و اجازه ندهد از مرزها سوء استفاده شود. اسراییل بداند به تک تک نقاط فعالیت آنها اشراف کامل داریم.
او درباره سفر وزیر خارجه به روسیه گفت: امیرعبداللهیان عازم مسکو است و درخصوص دو سه موضوع مشخص دو جانبه و با محوریت تحولات در وین رایزنیهایی را با همتای خود داشته باشد، یکی از موضوعاتی که در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، کمک ایران برای تحولات در اوکراین است و همه باید کمک کنند، مسؤولانه این جنگ به مناطق دیگر سرریز نکند. اوراسیا تحمل جنگ های بزرگتر و گسترش یافته تری را ندارد.
او در خصوص اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر بیان کرد: به رغم تعاملات مثبت بین ایران و کمیسر عالی، بیان این ادعاهای بی اساس در اظهارات ایشان و منتسب کردن به ایران نه تنها غیرسازنده است بلکه مخرب روابط هم تلقی می شود. ایران فارغ از این نمایشهای گاه و بیگاهی که برخی از مجامع به ظاهر حقوق بشری دارند برای ارتقای مفهوم عالی حقوق بشر، تعهد قطعی دارد و این برگرفته از ذات مفاهیم و ارزش های متعالی است که انقلاب ایران به همراه آورده است. لذا ما فارغ از آنچه که آنها نسبت می دهند، برنامه هایی برای ارتقا حقوق بشر داریم. توصیهام به کمیسر عالی این است در مسیر گفتوگوها و تعاملات جلو برود. متاسفیم در حالی این اظهارات می شود که حجم گسترده ای از نقض بدیهیات حقوق بشر توسط متحدان و دوستان برخی قدرتها اتفاق میافتد و واقعا نقطه شرمی برای مدعیان حقوق بشر است.
او درباره مذاکره ایران و عربستان گفت: تاریخی توسط دوستان ما در عراق برای گفتوگوهای دور پنجم بین ایران و عربستان اعلام شده بود. هفته قبل اعلام کردم رفت و برگشت ها برای اعلام یک تاریخ وجود داشته، اما همزمان اعلام کردم و می توانم بگویم که این تاریخ هنوز قطعی نیست. به محض اینکه تاریخ قطعی شود و دو طرف درباره تاریخی توافق کنند اعلام خواهد شد.
خطیب زاده در خصوص محکوم شدن حمله به پایگاه موساد توسط ایران در رسانه های غربی اظهار کرد: برخی رسانه ها که به دولت های خاص نزدیکند از هر موضوعی میخواهند برای پیشبرد اهداف خودشان استفاده کنند. کشورهایی که شریک جنایت های رژیم اشغالگر قدس هستند، طبیعی است که اگر کانون های دسیسه و توطئه از بین برود، ابراز ناراحتی کنند، اما خودشان بهتر می دانند، جمهوری اسلامی ایران یک کنشگر با اقتدار است که درباره منافع و امنیت ملی خود با هیچ کسی مصالحه نمیکند و مسؤولانه رفتار میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره توافق با آمریکا بدون حضور برخی از اعضای برجام گفت: آمریکا باید اول برادری خود را ثابت و بعد ادعای ارث و میراث کند. آمریکا عضو برجام نیست که درباره برجام، چگونگی برجام و اعضای برجام تصمیم بگیرد. اول عضو متعهد برجام بشود و بعد در خصوص اعضای دیگر صحبت کند. رویههای برجام کاملاً روشن است و همه باید کمک کنیم با یک تصمیم اجماعی به یک توافق خوب ان شاءالله برسیم.
او افزود: ما دو مسیر را در دولت دکتر رئیسی پیگیری کردیم، مسیر اول مسیر خنثی سازی تحریمهاست. هیچ چیز در این دولت معطل گفتوگوها در وین نبوده و نیست و نخواهد بود. لذا همه طراحیها در وزارتخانههای مختلف مبتنی بر نیازهای اولیه کشور اقتصاد مقاومتی و تاب آوری کشور طراحی شده است. در مسیر دوم که پیگیری میشود و وزارت خارجه مسؤول پیگیری آن است مسیر رفع تحریمهاست. مادامی که ما امید داشته باشیم حقوق ملت در چارچوب خطوط قرمز تعیین شده و مصالح اندیشیده شده حفظ شود در وین حضور خواهیم داشت ولی هیچ چیزی را معطل وین نکردیم و نخواهیم کرد.