چه مجازاتی در انتظار مزاحمان چهارشنبهسوری است؟
جشن چهارشنبه سوری مانند سایر رسومات عمومی کشور باید در چارچوب مقررات و قوانین و با رعایت و حفظ حقوق شهروندی صورت گیرد.
به گزارش منیبان؛ جشن و شادی فردی و اجتماعی امری پسندیده است به شرطی که این شادی موجب تعرض به حقوق دیگران و سلب و اخلال در آرامش عمومی نشود یا مردم را از کسب و کار باز ندارد.
۷۴ ضربه شلاق برای برهمزنندگان نظم عمومی
تعرض به حقوق دیگران در شرع اسلام و در قانون امری زشت و ناپسند است. به همین جهت قانونگذار در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده است، هرکس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
تا ۶ ماه حبس برای فروشندگان مواد محترقه غیر مجاز
از سوی دیگر طبق ماده ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز، هرکس به شکل غیرقانونی و غیرمجاز مواد محترقه و شوکدهندهها (شوکرها) را خریداری، نگهداری و حمل کند یا مبادرت به توزیع و فروش آنها کند یا معامله دیگری با آنها انجام دهد به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد. همچنین طبق تبصره ماده ۱۲ این قانون خرید و حمل مواد محترقه غیرمجاز که برای جشنها و مراسم استفاده میشود، مستوجب جزای نقدی از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۰ میلیون ریال است.
مجازات سنگین برای آتشسوزی و تخریب اموال
حسب ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی فرد مرتکب علاوهبر پرداخت دیه در صورت درخواست زیاندیده به ۲ تا ۵ سال حبس محکوم خواهد شد. درصورتیکه مرتکب در اثر بیاحتیاطی و بیمبالاتی مرتکب قتل غیرعمدی شود علاوه بر پرداخت دیه به حبس از یک تا ۳ سال محکوم میشود.
علاوهبر این در جرایم و آتشسوزی عمدی اموال، زیاندیده از جرم میتواند با اقامه دعوی، تمامی خسارتهای وارده برخویش را از وی اخذ کند. بنابراین چون این اقدامات عموما بهصورت جرائم مشهود به وقوع میپیوندند نیروی انتظامی رأسا به موضوع رسیدگی میکند.
بازداشتشدگان چهارشنبه سوری تا پایان عید مهمان پلیس میمانند
با هماهنگیهای به عمل آمده با دستگاه قضا مقرر شده افرادی که در چهارشنبه آخر سال با اغتشاش نظم و امنیت عمومی را برهم زده و از خط قرمزهای پلیس عبور میکنند، دستگیر میشوند. این افراد تا آخرین روز تعطیلات نوروز باید در بازداشتگاه بمانند.