پرداخت سود سهام عدالت جدید به این افراد/ شرایط دریافت چیست؟+ مبلغ واریزی جدید
با وجود گذشت بیش از یک سال از آزادسازی سهام عدالت، سامانه انتقال سهام متوفیان هنوز راهاندازی نشده است و وراث باید ۶ ماه دیگر نیز صبر کنند.
به گزارش منیبان؛ طبق آخرین خبر ها به نظر می رسد سود سهام عدالت همه سهامداران واریز شود. سود سهام عدالت هر سال در دو مرتبه به حساب سهامداران پرداخت می شود. باقی مانده، حواشی واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ همچنان ادامه دارد و سهامداران را از اینکه این پول به حسابشان واریز نشود نگران کرده است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در حال پیگیری موضوع عدم پرداخت سود سهام عدالت توسط برخی شرکت ها است. در ادامه آخرین خبر ها را از واریز سود سهام عدالت می خوانیم.
باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی، از پرداخت سود سهام عدالت متوفیان تا شهریورماه ١۴٠١ همزمان با راه اندازی سامانه انتقال سهام خبر داد.
طبق آخرین آمارها، ۴۹ میلیون و ۱۴۸هزار سهامدار عدالت وجود دارد که از این تعداد، ۳ میلیون و ۲۷۸هزار نفر در قید حیات نیستند و سهام عدالت آنها، به وراث تعلق میگیرد. این در حالی است که هنوز تکلیف این دسته از مشمولان سهام عدالت (وراث متوفیان) مشخص نیست و فرایند انتقال سهام به آنها، در هالهای از ابهام قرار دارد.
از سوی دیگر با وجود گذشت بیش از یک سال از آزادسازی سهام عدالت، سامانه انتقال سهام متوفیان هنوز راهاندازی نشده است و وراث باید ۶ ماه دیگر نیز صبر کنند.
روزهای پایانی اسفندماه سال ١۴٠٠ بود که محسن انصاری مهیاری، مدیر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از انتشار اطلاعیه شرکت سپردهگذاری مرکزی در مورد سهام عدالت متوفیان تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: در این اطلاعیه اعلام میشود که وراث باید به چه سایتی مراجعه کرده و برای دریافت سهام عدالت، چه مدارکی را کامل کنند.
حال، به گفته باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از ۳ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شدهاند که وراث این افراد حدود ۱۵ میلیون نفر هستند. با هماهنگی با قوه قضائیه و دفاتر پیشخوان دولت میشتوان زیرساختهای پرداخت سود به وراث را الکترونیکی فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: پیشبینیها و هماهنگیها با شرکت سپردهگذاری مرکزی نشان میدهد که بتوانیم سامانه انتقال سهام عدالت به وراث را تا شهریور ١۴٠١ کلید بزنیم. نکته مهم این است که همراه با انتقال سهام به وراث، توزیع سود را نیز انجام خواهیم داد.
لازم به ذکر است که وراث برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت اشخاص متوفی باید به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کنند و با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، از مشمول بودن وی مطلع شوند. با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، صورت وضعیت دارایی سهام عدالت نیز، قابل مشاهده است و هرگونه اطلاعرسانی در مورد سهام عدالت تنها از طریق وب سایت رسمی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی http://www.csdiran.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت میرسد.
سود سهام عدالت در حالی به حساب برخی از سهامداران واریز نشده که سامانههای اعلام شده نیز پاسخگوی مردم نیست؛ سخنگوی سهام عدالت با تایید این مساله گفت: مردم صبور باشند و بعد از تعطیلات نوروزی با مراجعه به sejam.ir، sahamedalat.ir یا تماس با شماره ۱۵۶۹ مشکل خود را پیگیری کنند.
سخنگوی سهام عدالت با تایید این موضوع به اقتصاد ۲۴ گفت: دو نکته در این مساله دخیل است؛ نخست اینکه از شرکت سپرده گذاری مرکزی به عنوان مسئول اجرای طرح سهام عدالت انتظار میرفت که با توجه به حجم مسئولیتی که به این شرکت واگذار شده و پیش بینی حجم مراجعات، سامانههای مذکور را ارتقا دهد.
اکبر حیدری با اشاره به اینکه این اتفاق نیفتاده است، ادامه داد: در روزهای اخیر مردم هم در مراجعه به سایت و هم در تماس با تلفن ۱۵۶۹ دچار مشکلاتی شدند و این شماره تماس و سامانهها پاسخگوی بسیاری از مردم نبودند.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت: انتظار ما هم این بوده که این اصلاحات انجام شود و این نقطه نظرات هم به شرکت سپرده گذاری مرکزی منعکس شده است.
حیدری افزود: از طرفی مردم باید بدانند که وقتی عملیات وصول و توزیع سود در حد ۲۹ هزار میلیارد تومان و ۴۹ میلیون مخاطب انجام میشود، طبیعی است که مغایرت ها، ایرادات و تاخیراتی در عملیات واریز سود سهام عدالت اتفاق بیفتد.
سود سهام عدالت نزد شرکت سپرده گذاری محفوظ است
سخنگوی سهام عدالت گفت: سهامداران باید بدانند که ترتیبات تخصیص سود سهام عدالت محدودیت زمانی ندارد؛ اما این در حالی است که بسیاری از هموطنان فکر میکنند که اگر عدم واریز سود سهام را در بازه زمانی کوتاهی پیگیری نکنند، حقشان از بین میرود در حالی که فرایند سود سهام عدالت مثل سود سایر سهام بازار سرمایه حتی اگر ۱۰ سال هم نزد شرکت سپرده گذاری مرکزی بماند، محفوظ است و به محض مراجعه فرد و رفع اشکالاتی که ممکن است داشته باشد باید به او پرداخت شود.
حیدری ادامه داد: به همین دلیل این کار محدودیت زمانی ندارد و سود سهام سوخت نمیشود. توصیه ما به همه افرادی که اشکالی در وصول سودشان داشتند این بوده که اجازه بدهند چند روز از این فرایند بگذرد، زیرا بسیاری از مواردی که در این چند روزه رخ داده خود به خود بر اثر مرور زمان حل شده به دلیل اینکه بانک خود مغایرتی داشته یا تاخیر در واریز سود انجام شده، یا سیستمها دچار باگ شده و باید چند روزی بگذرد تا به تدریج این اشکالات برطرف شود.
سخنگوی سهام عدالت گفت: تاکید ما این است که حتما باید شرکت سپرده گذاری مرکزی به عنوان مسئول و کارگزار توزیع سود سهام عدالت سامانههای خود را هرچه زودتر ارتقا دهد. البته این شرکت متعهد شده که این کار را بکند.
حیدری ادامه داد: در عین حال از مردم هم میخواهیم که کمی صبوری کنند و اجازه دهند این روزهای پایانی سال که طبعا به طور طبیعی حجم تراکنشهای بانکی به شدت افزایش پیدا میکند و میتواند هم زمانی توزیع سود با این موضوع موجب برخی از تاخیرات و اشکالات باشد، بگذرد و سهامداران بعد از تعطیلات نوروزی میتوانند مشکل خود را پیگیری کنند. حتما تا آن زمان سامانههای بهتری هم اضافه میکنیم که مشکل مردم را حل کنند.
سخنگوی سهام عدالت با اشاره به اینکه هیچ مراجعه حضوری برای عدم واریز سود سهام عدالت به هیچ مکانی منجر به اتخاذ تصمیم نخواهد شد، گفت: براساس مصوبات ستاد کرونا تمام سیستمهای اعلام و رفع اشکال در سهام عدالت غیرحضوری، سامانهای و تلفنی است. بعضا مشاهده شد که بعضی از دفاتر پیشخوان دولت و کافی نتها متاسفانه به جای اینکه به مردم اعلام کنند که این خدمات غیرحضوری است و نیاز به مراجعه به جای خاصی ندارد تبلیغاتی کردند که در صورت مراجعه به آنها مساله حل میشود.
حیدری ادامه داد: در مراجعه به دفاتر پیشخوان و کافی نتها فقط مبالغی توسط مردم پرداخت شده، اما نتیجهای هم نگرفته اند. مردم میتوانند با تلفن ۱۵۶۹ و مراجعه به سامانههای sejam.ir، sahamedalat.ir مشکل خود را حل کنند. حجم مراجعات به این سامانهها در حال حاضر بالاست و این مساله باعث میشود اشکالاتی ایجاد شود. اگر مردم صبوری کنند این مشکلات در چند روز آینده حل خواهد شد و سامانه پاسخگو حتی در ایام تعطیلات نیز پاسخگو خواهد بود.