در چه مواردی میتوان حکم تخلیه مستاجر بد را گرفت؟
گاهی اوقات مستاجران برای مالکان مشکل ایجاد میکنند. برای مثال یا کرایه را پرداخت نمیکنند یا ملک را بدون اجازه به شخص دیگری اجاره میدهند یا با وجود پایانیافتن موعد اجاره، ملک را تخلیه نمیکنند و غیره. اما راهکارهای بیرونکردن مستاجر بد چیست؟
به گزارش منیبان؛ قرارداد اجاره از قراردادهای رایجی است که امروزه بسیار کاربرد دارد. یکی از قراردادهای رایجی که امروزه بین افراد مختلف کاربرد دارد قرارداد اجاره است. اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر از منافع مورد اجاره (ملک) استفاده میکند و در ازای آن به مالک مبلغی را تحت عنوان اجارهبها پرداخت میکند.
گرفتن حکم تخلیه مستاجر
در این موارد میتوان از شورای حل اختلاف محلی که ملک در آنجا واقع شده است، درخواست صدور دستور تخلیه فوری کرد. این دستور ظرف ۷۲ ساعت اجرا میشود:
زمان ذکر شده در قرارداد اجاره به پایان رسیده باشد.
بیش از سه ماه اجارهبها پرداخت نشده باشد.
ملک بدون اجازه مالک توسط مستاجر به شخص دیگری اجاره داده شده باشد.
محل مورد اجاره مورد استفاده غیر مشروع قرار گرفته باشد.
حکم تخلیه با دستور تخلیه فوری فرق دارد. یکی از مواردی که باید دقت کنید برای تخلیه فوری ملک آن است که در دادخواست خود حتما تقاضای صدور دستور تخلیه فوری را بنویسید نه حکم تخلیه.
اجرای «حکم تخلیه» روندی طولانی دارد. زیرا باید وقت رسیدگی تعیین شود، حکم صادر شود، ۲۰ روز مهلت تجدیدنظرخواهی دارد، باید اجراییه صادر شود و نهایتا ۱۰ روز هم مهلت اعتراض به اجراییه دارد.
گرفتن حکم تخلیه مستاجر
حال اگر سند اجاره در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده باشد، میتوانید برای تخلیه از دایره اجراییات اداره ثبت نیز اقدام کنید. دراینصورت درخواست صدور اجراییه را باید به همان دفترخانهای بدهید که قرارداد اجاره را در آن تنظیم کردهاید.
دراینصورت اوراق اجراییه ظرف ۲۴ ساعت و در سه نسخه با قید تخلیه محل مورد اجاره به دایره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت اسناد و املاک محل ارسال شود.
آن اداره ظرف ۲۴ ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور ابلاغ اقدام میکند. مامور اجرا نیز مکلف است ظرف ۴۸ ساعت اجراییه را به مستاجر ابلاغ کند. مستاجر موظف است ظرف ۳ روز از تاریخ ابلاغ نسبت به تخلیه اقدام کند. برای اجرای حکم تخلیه، موجر باید مبلغ ودیعه یا رسید پرداخت آن به مستاجر را به دایره اجرا تسلیم کند.