معاون علیه مافوق/عملکردتان فاجعه بار است+جزییات
مشاور پیشین و پرحاشیه نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در کمیته پارلمانی علم و فناوری، عملکرد وزارت بهداشت این کشور در نحوه پاسخ به همهگیری کرونا را یک فاجعه تمام عیار خواند.
به گزارش منیبان؛ «دومنیک کامینگز» که برای اولین بار پس از استعفا از مقام خود در پارلمان و انظار رسانهها ظاهرا میشود، بیان داشت که وزارت بهداشت انگلیس در ابتدای شیوع کرونا سابقه ناگواری را در تامین لوازم محافظ بهداشتی ثبت کرد. وی افزود که از این منظر، اجرای طرح واکسیناسیون سراسری کرونا از وزارت بهداشت گرفته شد.
اشاره او به بحران کمبود لوازم بهداشتی مانند روپوش، دستکش، نقاب بهداشتی در ابتدای شیوع کروناست که کادر درمانی انگلیس را با مشکلات جدی مواجه ساخت و همین امر منجر به فوت صدها تن از نیروهای بهداشتی در انگلیس شد.
کار به جایی رسید که رسانه ها گزارش دادند پزشکان و پرستاران این کشور به ناچار برای تامین نیاز خود به دوخت روپوش با پردههای بیمارستان متوسل شدهاند.
آنها همچنین از قطعات پلاستیک زباله برای ساخت ماسک صورت و دستکش استفاده و برخی پزشکان متخصص نیز از پلاستیکهای زباله مخصوص جمعآوری نخالههای ساختمانی برای ساخت چشمبند استفاده کردند.
همان زمان رئیس انجمن بیمارستانهای انگلیس هشدار داد که موجودی روپوشهای پزشکی بیمارستانهای این کشور به پایان رسیده است. کریس هاپسون که وضعیت بیمارستانهای انگلیس را در حال انفجار توصیف کرد افزود که دولت باید به فکر تامین پایدار نیاز کادر درمانی کشور باشد.
کارکنان بخش درمان انگلیس هم بارها درباره کمبود وسایل حفاظتی در مواجهه با بیماران کرونایی هشدار داده و یا در فضای مجازی از موسسات خیریه طلب کمک کردند. اما مقامهای انگلیس به جای توجه به این درخواست، آنها را توبیخ و یا تهدید به اخراج کردند.
حالا دومینیک کامینگز، از ایده پردازان سیاست بدنام ایمنی گلهای، عملکرد وزارت بهداشت را به چالش کشیده و میگوید؛ اینکه اجرای طرح واکسیناسیون کرونا از این وزارتخانه گرفته شد، اتفاقی نیست و این پروژه باید تحت نظارت نخست وزیر صورت میگرفت و « بروکراسیهای اداری برچیده میشد»
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سه ماه پیش معاونت مستقلی را در وزارت بهداشت انگلیس برای نظارت بر اجرای واکسیناسیون کرونا تشکیل داد. او ناظم زهاوی عراقیتبار را مسئول اجرای این پروژه گماشت و تاکنون بالغ بر ۲۴ میلیون نفر واکسن دریافت کردهاند.هرچند حکایت اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در انگلیس هم چندان موفقیت آمیز نبوده اما «کامینگز» معتقد است که این شیوه بهترین گزینه اجرا بوده است.
انگلیس امیدوار است تا تابستان پیشرو دست کم تمام بزرگسالان این کشور اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند. با این حال ظهور گونههای جدید کرونا، اثر بخشی واکسنهای موجود را زیر سئوال برده است.