به این دلایل مهم این قسمت از سیب زمینی را هرگز نخورید!

سیب زمینی یکی از غذاهای محبوب و مورد استفاده مردم ایران است که معمولا به صورت آب پز و سرخ کردنی طبخ می شود،در این مقاله به بررسی قسمت های مختلف سیب زمینی و نحوه مصرف آن می پردازیم.

به این دلایل مهم این قسمت از سیب زمینی را هرگز نخورید!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان،  سیب زمینی می تواند حاوی مواد سمی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

سیب زمینی آب پز به همراه تخم مرغ آب پز و یک پرس سالاد، یک وعده غذایی کامل به حساب می آید اما اگر در انتخاب سیب زمینی دقت نکنید، همین غذای سالم تبدیل به ماده ای سرطان زا خواهد شد!

سیب زمینی می تواند حاوی مواد سمی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

سیب زمینی هایی که بخشی از آن ها به رنگ سبز درآمده است بالقوه می توانندد محتوی نوعی سم به نام “گلیکو آلکالویید” یا GA باشند که بطور طبیعی در سیب زمینی به وجود می آید و برای سلامت انسان زیانبار است. اما دانشمندان می گویند که فقط با بریدن قسمت های سبز شده می توان بخش اعظم سم تولید شده را از سیب زمینی جدا کرد و به این ترتیب، خطر را کم کرد.

چرا سم GAدر سیب زمینی تولید می شود؟

سم گلیکو آلکالویید نوعی ماده سمی طبیعی در سیب زمینی است که خاصیت ضد میکروبی، حشره کشی و ضد قارچی دارد که احتمالا به عنوان یک سازوکار دفاعی در برابر حمله موجودات خارجی و به منظور حفاظت از گیاه در مقابل آفات و بیماری ها تولید شده است..

با این حال این ماده می تواند برای انسان خطرناک باشد و از حد معینی بیشتر، باعث بیماری جدی شود.

چگونه مانع از تولید شدن سم GAدر سیب زمینی شویم؟

میزان سم GA در سیب زمینی را می توان با بکار بستن شیوه های صحیح قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همین دلیل کشاورزان و تولید کنندگان می توانند نقش مهمی در کاستن از خطر ی که متوجه سلامت مردم است، ایفا کنند.

یکی از این اقدامات آنست که بذر سیب زمینی هنگامی که در حال رشد است کاملا با خاک پوشانده شود تا از این طریق قبل از برداشت کاملا برسد. خودداری از برداشت محصول در دماهای بسیار زیاد و به حداقل رساندن مدت قرار داشتن سیب زمینی در مقابل نور، از دیگر اقداماتی است که برای پیشگیری از سبز شدن سیب زمینی باید انجام شود.

آثار مسمومیت با سم GA

معمولا نشانه ها ۸ تا ۱۲ساعت بعد از هضم سیب زمینی سبز شده آغاز می شود که این نشانه ها می تواند به صورت به هم خوردن وضعیت گوارشی و یا اختلالات عصبی نمودار گردد.

آثار ملایم آن شامل سردرد، سرگیجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بی قراری، خواب آلودگی و برهم خوردن تعادل روانی، لرزش و هذیان گفتن از دیگر نشانه های این مسمومیت است اما از آنجا که در بسیاری از دیگر بیماری ها نیز این نشانه ها مشاهده می شود امکان تشخیص اشتباه آن بسیار است.

سیب زمینی سرخ شده و سرطان!

“اکریل‌آمید ” یکی از ترکیبات سرطان‌زا در برخی از مواد غذایی است که در سال 2002 یک دانشمند سوئدی نشان داد این ماده می‌تواند در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، نان و چغندر به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن تولید شود.

مرکز غذاهای استاندارد نام سیب زمینی سرخ شده را در لیست غذاهای سرطان زا ثبت کرد. تمام تلاش متخصصان تغذیه بر این است اعضای جامعه از مواد غذایی آب پز و بخار پز شده در وعده های مهم غذایی استفاده کنند.

هشدار جدی در مورد سرخ کردن مواد غذایی به خصوص سیب زمینی به این دلیل است که در جریان سرخ شدن و قهوه ای شدن مواد غذایی در یک فرآیند مرگبار ماده شیمیایی به نام آکریلامید تولید می شود.

“آکریل آمید” که در تنباکو و مواد مخدر یافت می شود در یک آزمایش دقیق انجام شده روی حیوانات به عنوان سرطان زایی قوی شناخته شد. سازمان FSA با بیان این نکات به صورت جدی خواست تا مصرف مواد غذایی سرخ شده از برنامه ی غذایی افراد به کل حذف شود.


ت ت
کدخبر: 8477 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین