چه کار کنیم بعد از مصرف این دانه‌های خوشمزه نفخ نکنیم؟

حبوبات از مغذی‌ترین و سالم‌ترین خوراکی‌های جهان هستند که مصرف روزمره آن‌ها مقادیر قابل توجهی از نیاز بدن به ریزمغذی‌ها را تامین خواهد کرد. با این حال، پخت آن‌ها نکاتی دارد که باعث رفع نفخ آن‌ها می‌شود.

چه کار کنیم بعد از مصرف این دانه‌های خوشمزه نفخ نکنیم؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ حبوبات محصولاتی سالم هستند که آماده‌سازی‌ آن‌ها راحت است و یک منبع عالی برای دریافت فیبر و پروتئین گیاهی به‌شمار می‌آیند. این دانه‌ها هزاران سال است کشت می‌شوند. حبوبات حاوی مقادیر مناسبی از روی، مس، منگنز، سلنیوم و ویتامین‌های B۱، B۶، E و K هستند. اما برخی افراد با خوردن حبوبات نفخ می‌کنند.

گرفتن نفخ حبوبات

لوبیا چیتی با تنها ۲۴۵ کالری در هر فنجان (۱۷۱ گرم)، یکی از مغذی‌ترین غذاهای موجود در جهان است. سایر دانه‌ها هم تقریبا همین‌طور چشمگیر هستند و برای گیاهخواران به‌عنوان یک منبع خوب پروتئین در نظر گرفته می‌شوند. با این حال ممکن است برخی افراد با نفخ و سنگینی این خوراکی‌ها مشکل داشته باشند. برخی از غذاها سرد و برخی گرم، برخی خشک و بعضی تر دسته‌بندی می‌شوند. به این معنا که غذاها دارای طبیعتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. به آرامی پخته شدن، اضافه شدن کمی زردچوبه و زعفران در کنار اضافه شدن پیاز، از رطوبت و سردی غذاها کم کرده و طبیعت خوراک را به اعتدال نزدیک می‌کند. همچنین می‌توانید با اضافه کردن ادویه‌هایی مانند زنجبیل، زردچوبه یا رازیانه نفخ حبوبات را خنثی کنید. این ادویه‌ها حبوبات را قابل هضم‌تر می‌کنند و شما را هم به دردسر نمی‌اندازند.

نخود

نخود مزاجی گرم دارد و از قدیم در غذاهایی مانند نخودآب، آبگوشت و بسیاری از خوراک‌های سنتی ایران جایگاهی ویژه داشته است. نخود یکی از نفاخ‌ترین‌هاست و اگر نفخ می‌کنید و روده و معده ضعیفی دارید در مصرف آن احتیاط کنید. بهتر است برای افرادی که نفخ می‌کنند از جوانه نخود استفاده شود. این جوانه سرشار از ریزمغذی‌های ارزنده است.

عدس

در خصوص عدس هم حرف‌هایی زده می‌شود اما مزاج آن کاملا قابل اصلاح است، به این ترتیب که وقتی شما عدس پلو را با کشمش می‌پزید یا در عدسی کمی جو و گلپر می‌ریزید، یک خوراک مغذی و متعادل دارید.

دیگر حبوبات

ماش و لوبیا چشم بلبلی هم خواص بی‌شماری دارند. این حبوبات در پخته شدن همراه برنج قهوه‌ای و در انواع خوراک‌ها انتخاب درستی هستند. انواع لوبیا هم اگر خوب بپزد و با کمی زیره سبز اصلاح شود، مشکل‌ساز نخواهند شد.


ت ت
کدخبر: 92745 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین