پلیس خبرنگار جذاب هندی را بازداشت کرد+عکس
پلیس پایتخت هند یک روزنامهنگار مسلمان را به اتهام تحریک احساسات مذهبی بازداشت کرد. بسیاری دولت نارندرا مودی را به سرکوب آزادی مطبوعات متهم میکنند.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری رویترز، محمد زبیر، روزنامهنگار مسلمان هندی و از بنیانگذاران وبسایت راستیآزمایی «Alt News» غروب دوشنبه به دلیل انتشار پستی در توییتر که پلیس هند آن را توهین عمدی به یکی از خدایان هند توصیف کرد، بازداشت شد. یکی از مقامات ارشد پلیس هند گفت، این پرونده پس از طرح شکایت یکی از کاربران توییتر تشکیل شده است.
روزنامهنگاران سراسر هند در سالهای اخیر به شکلی گسترده هدف گرفته شدهاند. برخی به دلیل پستهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند به اتهامهای جنایی سختگیرانهای بازداشت شدهاند. آنها در شبکههای اجتماعی هم شاهد حجم عظیمی از تهدیدات و آزار و اذیتهای اینترنتی هستند. همچنین اکانتهای توییتری و وبسایتهای خبری برخی روزنامهنگاران هند به دستور دولت نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور مسدود شده است.
این اتفاق به سرعت موجی از خشم را برانگیخت و کنشگران، روزنامهنگاران و سیاستمداران اپوزیسیون در شبکههای اجتماعی این اقدام را تحقیر مطبوعات خوانده و با محکوم کردن آن، خواستار آزادی فوری زبیر شدند.
یک شبکه اخبار دیجیتال هندی در بیانیهای چنین نوشت: در یک دموکراسی که هر فرد حق آزادی بیان دارد، استفاده از چنین قوانین سختگیرانهای علیه روزنامهنگاران قابل توجیه نیست.
راهول گاندی، رهبر اپوزیسیون هند در کنگره این کشور نیز در توییتر نوشت: بازداشت یک صدای حقیقت، تنها به برخاستن هزاران صدای دیگر منجر میشود.
پراتیک سینها، یکی دیگر از بنیانگذاران وبسایت Alt News گفت، زبیر بدون اطلاع قبلی پلیس بازداشت شد، در حالی که اطلاع از بازداشت، بر اساس قوانین منطقهای که زبیر در آن دستگیر شد، ضروری است.
این وبسایت که در سال ۲۰۱۷ تاسیس شد، بزرگترین پایگاه خبری راستیآزمایی هند بوده و به خاطر گزارشهایش درباره نفرتپراکنی کلامی و فاش کردن اطلاعات نادرست - خصوصا درباره ملیگراهای هندو - معروف است. بنیانگذاران آن اغلب در فضای مجازی با تهدیدات و آزار و اذیت اینترنتی گروههای راستگرا قرار دارند که برخی از آنها با حزب بهاراتیا جاناتا (حزب نارندرا مودی) ارتباط دارند.
در گذشته نیز پروندههای متعدد مشابهی علیه زبیر تشکیل شده است. در اوایل ماه میلادی جاری نیز پلیس هند او را به دلیل آنکه چند راهب هندو را «نفرتپراکن» خوانده بود، متهم کرد. این در حالیست که راهبهای هندو نظرات برانگیزندهای درباره مسلمانان مطرح کرده بودند و دستکم یک نفر از آنان خواستار «قتلعام» این جامعه اقلیت شده بود. راهبها بازداشت شده و به قرار وثیقه آزاد شدند.