طالبان طرح پیشنهادی را رد کرد+جزییات
طالبان روز چهارشنبه پیشنهاد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان برای برگزاری انتخابات در اواخر سال جاری را رد کرد.
به گزارش منیبان، یک مقام ارشد کابل به خبرگزاری فرانسه گفت: دولت با طرحی برای برگزاری انتخابات زودهنگام که یک برنامه عادلانه برای آینده افغانستان است، به ترکیه خواهد رفت.
گفته می شود اگرچه جزئیات این پیشنهادات علنی اعلام نکرده است، اما رییس جمهوری افغانستان برنامه انتخابات را ماه آینده در کنفرانس در ترکیه اعلام خواهد کرد.
در واکنش به این خبر طالبان پیشنهاد کابل را نپذیرفت و ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در امور طرح غنی گفت: چنین فرایندهایی (برگزاری زودهنگام انتخابات) در گذشته کشور را به آستانه بحران سوق داده است.
مجاهد به خبرگزاری فرانسه گفت: "آنها در حال حاضر در مورد روندی صحبت می کنند که همیشه رسواکننده بوده است. ما هرگز از آن حمایت نخواهیم کرد.
پاسخ طالبان ساعاتی پس از عنوان شد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا سه شنبه شب در بروکسل گفت که واشنگتن هنوز در حال ارزیابی این است که آیا نیروهای خود را تا مهلت مقرر در اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) خارج کند.
دولت آمریکا در ۱۰ اسفندماه سال گذشته با گروه طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح امضا کرد. دو طرف ۱۸ ماه سرگرم مذاکره برای دست یافتن به این توافق بودند که بر اساس آن تمامی نیروهای آمریکایی در خلال ۱۴ ماه آینده افغانستان را ترک خواهند کرد.
با نزدیک شدن به زمان خروج تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان گروه طالبان روز جمعه به ایالات متحده هشدار داد که اگر واشنگتن در این تاریخ به تعهد خود برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان عمل نکند، "واکنشی" از سوی این گروه دریافت خواهد کرد.
این هشدار طالبان که در کنفرانس مطبوعاتی در مسکو اعلام شد، یک روز پس از دیدار مذاکره کنندگان آنها در کنفرانس صلح به رهبری روسیه با مقامات ارشد دولت افغانستان صورت گرفت.
شبکه ان بی سی نیوز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برغم توافق صورت گرفته در دولت پیشین این کشور برای عقب نشینی نیروهای واشنگتن تا روز اول مه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰)، تمدید حضور آنها تا ماه نوامبر (۱۰ آبان ۱۴۰۰) را بررسی میکند.
بایدن در گفتوگوهای اخیر با اعضای تیم امنیت ملی خود با اقدامات وزارت دفاع برای حفظ نیروهای آمریکایی در افغانستان تا بعد از روز اول مه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰) مخالفت کرد. اما وی ترغیب شد تا تمدید ۶ ماهه حضور نیروهای آمریکایی را بررسی کند.
آمریکا در سال ۲۰۰۱ پس از حمله یازده سپتامبر به بهانه مبارزه با گروه های تروریستی به افغانستان حمله کرد و با گذشت حضور نظامی بیش از بیست سال در افغانستان، نه تنها سطح خشونت و حملات گروه های تروریستی کاهش نیافته بلکه هر سال به شمار کشته شدگان غیرنظامی افزوده می شود.