قیمت دلار هفته آینده چه می‌شود؟

اخباری که از مذاکرات هسته‌ای شنیده می‌شود بسیار متناقض است، گروهی از اخبار از شکست مذاکرات و پایان آن خبر می‌دهد، اما بر اساس اخبار دیگر، متن توافق نهایی است و فقط تصمیم ایران باقیمانده است

قیمت دلار هفته آینده چه می‌شود؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ قیمت دلار در هفته گذشته در محدوده یک کانال معین در نوسان بود و نه سیگنال افزایشی خاصی به بازار رسید و نه سیگنال کاهشی.

اما حالا خبرهای متفاوت و متناقضی از برجام و آینده آن به گوش می‌رسد و همین مسئله معامله‌گران چهارراه استانبول را به حالت آماده‌باش درآورده است. نرخ دلار هفته آینده چه می‌شود؟

پرونده هسته‌ای ایران به توافق نزدیک می‌شود؟

به نظر می‌رسد که توافق در مذاکرات هسته‌ای، هم خیلی دور است و هم خیلی نزدیک. دو روز قبل بود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌‌‌تایمز اعلام کرد «فرصت برای مصالحه‌‌‌های بیشتر بر سر مسائل مهم، به پایان رسیده است.» خبری که بسیاری آن را به معنای پایان مذاکرات و شکست آن دانستند.

اما بورل از متنی خبر داده بود که «در آن، رفع تحریم‌ها و گام‌‌‌های هسته‌‌‌ای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده‌‌‌اند.» واکنش علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و دیگر وزرای اتحادیه اروپا هم به این گفته مثبت بود. حتی باقری کنی اعلام کرد «ما نیز ایده‌‌‌هایی برای جمع‌‌‌بندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی، داریم که به اشتراک گذاشته خواهد شد.»

این خبر باقری کنی را بسیاری به منزله شروع دوباره مذاکرات تلقی کردند و گفتند ممکن است ایران و امریکا مذاکرات را از سر بگیرند، یا در وین و یا در جایی دیگر.

اما آنچه که بسیاری اعلام می‌کنند این است که هنوز متن نهایی توافق وجود ندارد و همانقدر که امکان توافق وجود دارد، امکان نرسیدن به توافق هم وجود دارد. اگرچه پیش از این مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا به تجارت‌نیوز گفته بود که امکان رسیدن به توافق کم شده و برخی از احتمال ۳۰ درصدی نهایی شدن این توافق خبر می‌دهند.

قیمت دلار به برجام بستگی دارد!

اما در این میان نرخ دلار گوش به زنگ اخبار برجام است چون مهم‌ترین فاکتور تعیین‌کننده نرخ دلار حداقل در کوتاه‌مدت اخبار سیاسی است که منتشر می‌شود.

اما این تاثیرگذاری شکل خاصی پیدا کرده است. به این معنا که اخبار مثبت نرخ دلار را کاهش نمی‌دهد. اما اخبار منفی برجامی می‌تواند سیگنال افزایش نرخ به دلار بدهد و معامله‌گران را آماده خرید بیشتر کند.

کارشناسان اقتصادی هم معتقدند نرخ دلار اکنون تنها به اخبار سیاسی برجامی بستگی دارد. اگر مذاکرات به نتیجه برسد، می‌توان امید داشت که نرخ دلار یکی دو کانال عقب بنشیند. اگرچه برخی از کارشناسان در این مورد هم با تردید نظر می‌دهند. آنها معتقدند نرخ دلار در یکی دو ماه گذشته مشغول کف‌سازی قیمتی بوده و نرخ آن به سادگی کاهش پیدا نمی‌کند.

اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ آن زمان اکثریت کارشناسان بازار را صعودی پیش‌بینی می‌کنند مگر اینکه بانک مرکزی با ارزپاشی در بازار سعی در کنترل قیمت‌ها کند.

مردم کاهش نرخ دلار را جدی نگرفته‌اند؟

در دو هفته گذشته بانک مرکزی سعی کرد با تزریق ارز به بازار، نرخ دلار را در محدوده خاصی حبس کند و تاحدودی هم موفق بود. اما مردم از این روند بازار، ‌سگینال کاهش نرخ دلار نگرفتند. بلکه ثبات قیمت‌ها را فرصت مناسب خرید می‌دانند و برای همین برخی از گزارش‌ها از افزایش تقاضاهای خانگی برای خرید دلار خبر می‌دهد. به نظر می‌رسد مردم این بار بر خلاف دفعات قبل امید چندانی به نتیجه مذاکرات ندارند و یا حداقل می‌دانند که نتیجه‌ای که بتواند نرخ دلار را مهار کند، به زودی حاصل نمی‌شود.

از نگاه برخی از معامله‌گران بازار در هفته پیش رو، شرایط خاصی دارد. از یک سو احتمالا بانک مرکزی با شیوه تزریق ارز سعی در کاهش نرخ دلار خواهد داشت و از طرف دیگر ممکن است اخباری از وضعیت برجام منتشر شود که به بازار سیگنال افزایش نرخ بدهد.

برای همین است که می‌توان گفت بازار ارز در هفته پیش رو در حالت آماده‌باش قرار دارد. این هفته احتمالا بانک مرکزی تلاش می‌کند که با ارزپاشی به مصاف اخبار برجام برود.


ت ت
کدخبر: 99823 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین