رییس سازمان غذا و دارو:
۹۸ درصد دارو تولید داخل است/ دارویار از پدیده قاچاق جلوگیری کرد
رییس سازمان غذا و دارو گفت: ۹۸ درصد داروهای موجود در کشور تولید داخل است و جزو ۲۰ کشور در دنیا هستیم که داروهای ژنریک با فناوری بالا تولید می کنیم.
به گزارش منیبان؛ بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و دارو روز شنبه در گفت و گویی گفت: تولید دارو برای هر کشوری یک بحث راهبردی مانند غذا است، دشمنان تمام سیستم های ما را از جمله بهداشتی و درمانی را تحریم کردند، البته ادعا می کنند که دارو جزو تحریم نیست ولی در مبادلات ارزی اختلال ایجاد می کنند و مستقیما صادرات دارو را ممنوع کردند در حالیکه برای واردات سیگار از آمریکا به کشور حمایت می کنند و مخالفتی ندارند.
او با بیان اینکه بیشترین تولیدات علمی در حوزه پزشکی، داروسازی است، اظهار کرد: داروهایی که در کشور تولید می شود در سطح کیفیت جهانی بوده و تمامی آنها کنترل شده و اگر مشکلی داشته باشند از سطح بازار جمع آوری می کنیم.
دارایی با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی کمک بزرگی به صنعت داروسازی کشور کرد، گفت: با اختصاص ارز ترجیحی بیمه ها دارو را با حداقل قیمت به مردم ارائه می دادند در حالیکه با اجرای طرح دارویار و حذف این ارز، قیمت داروها افزایش نیافت و حتی در برخی از داروها بطور چشمگیری ۹۰ درصد کاهش داشت.
او افزود: برخی از داروها فرمولاسیون خاص دارند که باید برای تهیه آنها هزینه شود ، در گذشته در تحقیق و توسعه به دارو هزینه ای نمی دادیم ولی در دولت سیزدهم
آیین نامه هزینه تحقیق و توسعه دارو در دولت ایجاد شد
به گفته رییس سازمان غذا و دارو ، زیر ساخت های دارویی در کشور کاملا فراهم است در حوزه واکسن کرونا نیز ۶ پلتفرم واکسن تولید کردیم که البته برخی ما را هدف گرفته بودند تا مردم را نگران کنند که خوشبختانه در مهار و کنترل ویروس کرونا موفق عمل کردیم.
یارانه دارویی اصلاح سیاست دارو است
دارایی ادامه داد: نظام دارویی کشور سامانه ای مکانیزه است که از سال ۸۴ ایجاد شده و بومی بوده ، در این سامانه چرخه تولید دارو، مکمل لوازم آرایشی و بهداشتی کنترل می شود،
کندی ارتقای این سیستم در دولت قبلی بود که اکنون درست شده و ساختارهای مکانیزه در طرح دارویار فعال شده است.
او تاکید کرد: بیمارستان ها به سامانه تی تک وصل شدند ، ۱۳ هزار داروخانه داریم که خدمات دارویی سرپایی به مردم ارائه می دهند و دولت الکترونیک را کامل اجرا کردیم .
او اظهار کرد: ۴۵۰ قلم دارو داریم که ۹۰ درصد بازار دارویی را در اختیار دارد و بیشتر آنها برای بیماران خاص بوده و میزان دسترسی را به پوشش ۱۰۰ درصدی افزایش دادیم .
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: کمبود مقطعی دارو همیشه هست و در دنیا نیز همواره ۵۰ تا ۶۰ قلم کمبود دارو وجود دارد ، مواد اولیه برخی داروها در یکی ، دو کشور تولید می شود البته همه گیری کرونا کمبودهای زیادی را ایجاد کرد و قیمت ها را افزایش داد.
دارایی تصریح کرد: ارز ترجیحی نیز باعث شده بود قیمت دارو بالاتر رود و کنترل خوبی وجود نداشت در حالیکه باید داروی با کیفیت در اختیار مردم قرار می گرفت ، اجرای نسخه الکترونیک باعث ایجاد کنترل روی داروها شد.
دارویار از پدیده قاچاق جلوگیری کرد
او افزود: ۳۰ درصد دارو هایی که از کشور خارج می شد و کشورهای دیگر هم به سایر کشورهای صادر می کردند با ورود سامانه ها و کنترل از قاچاق جلوگیری شد که حذف ارز ترجیحی نیز کمک زیادی به این موضوع کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: توزیع و تامین وعرضه دارو فقط در داروخانه انجام می شود هر جایی اتفاق بیافتد خلاف قانون است .
او گفت: دارو امری راهبردی، حساس و امنیتی است که در داروخانه ها مجاز به ارائه آن هستند و فقط اقلام غیردارویی فروش اینترنتی دارند، البته داروهای بیماران خاص نیز از طریق سامانه در جایی که زندگی می کنند به دستشان می رسد.
او ادامه داد: تیم جهادی و جوان طرح دارویار را اجرا کردند که البته موازی کارهای زیادی نیز وجود دارد، در حالیکه وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و تمامی ارائه اطلاعات دارویی باید از کانال این وزارتخانه باشد.