پرستاران "پیروز": عدهای به نحوه بزرگ شدن توله یوز ایران انتقاد دارند که یوز را از نزدیک ندیدهاند / در نشستی در مجلس استفاده از شیر الاغ مطرح شد؛ واقعاً خندهدار بود
پرستاران "پیروز" ضمن غیرعلمی دانستن برخی انتقاداتی که از نحوه بزرگ شدن پیروز میشود، اختلاف میان تیمهای که در پروژه حفاظت از "یوزپلنگ ایرانی" کار میکنند را آفت پروژه حفاظت از یوز دانستند.
به گزارش مُنیبان؛ پرستاران "پیروز" ضمن غیرعلمی دانستن برخی انتقاداتی که از نحوه بزرگ شدن پیروز میشود، اختلاف میان تیمهای که در پروژه حفاظت از "یوزپلنگ ایرانی" کار میکنند را آفت پروژه حفاظت از یوز دانستند.
11 اردیبهشت ماه بود که تولد 3 توله یوزپلنگ ایرانی حاصل از جفتگیری موفق "ایران" و "فیروز" در پارک ملی توران امیدها را برای احیای نسل یوزپلنگ ایرانی و نجات آن از لبه پرتگاه انقراض، زنده کرد.
توله یوزهایی که توسط مادر پذیرفته نشده بودند، مسیری سخت را برای بقا پیش رو داشتند که دخالتهای نابهجا, بیتجربگیها و بیبرنامگیها این مسیر را ناهموارتر کرد.
انواع اظهارنظرها و انتقادات توسط افرادی که تخصصی در این زمینه نداشتند و یا افراد متخصصی که عمداً یا سهواً قصد تخریب پروژه احیای یوز را داشتند، در کنار بیبرنامگی و سردرگمی سازمان حفاظت محیط زیست که اولین تجربه تولد یوزپلنگ حاصل از پروژه تکثیر در اسارت را تجربه میکرد، سبب شد تا موضوع نگهداری از 3 توله یوزپلنگ ایران، وارد حاشیه شود.
متأسفانه 2 فرد از توله یوزها در همان روزها و هفتههای اول تلف شدند و از 3 برادر تورانی تنها یک فرد موفق شد زنده بماند.
توله یوزپلنگ باقیمانده که از 2 برادر خود خوششانستر بود به واسطه گذر از سختیها و چالشهای فراوان و عبور از همه مشکلات و موانعی که در راه بقای خود میدید، "پیروز" نام گرفت.
پس از تلف شدن توله دوم، سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم گرفت که پیروز را به تهران که شرایط و امکانات مناسبتری نسبت به توران دارد منتقل کند تا شاید بتوان از این طریق از تلف شدن توله یوز سوم جلوگیری کرد.
پیروز که به نماد حفاظت از یوزپلنگ ایرانی تبدیل شده است، در حال حاضر در پاک پردیسان به سرمیبرد و 2 کارشناس باسابقه حیات وحش کشور، علی عمارلویی و علیرضا شهرداری وظیفه مراقبت از او را بر عهده دارند. علاوه بر مراقب شبانهروی توسط پرستاران، دکتر پیتر کالدِول و دکتر بابک باستانی نیز روزانه شرایط جسمانی پیروز را پایش میکنند.