مجازات تهمت رابطه نامشروع

زمانی‌که شخصی، به دیگری عملی ناپسند را نسبت می‌دهد که در واقع، آن را انجام نداده است، تهمت زدن محقق می‌شود که در دین اسلام بسیار ناپسند است. به ویژه در صورتی‌که تهمت زدن به دیگران، به خاطر انجام دادن اعمال نامشروعی مانند زنا، یا رابطه نامشروع باشد. همراه ساعد نیوز باشید.

مجازات تهمت رابطه نامشروع
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ وارد نمودن تهمت ناموسی به دیگران جرم است و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات در نظر گرفته شده است . در صورتی که شخصی به دیگری تهمت رابطه زنا وارد کرده و مشمول حد قذف باشد به هشتاد ضربه شلاق محکوم شده و مجازات تهمت رابطه نامشروع عبارت است از یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق. روابط مشروع میان زنان و مردان اساس روابط اجتماعی جامعه را تشکیل می دهد و در قانون اعمال منافی عفت و منافی اخلاق همچون روابط نامشروع ، زنا ، لواط و غیره ممنوع شده و برای آنها مجازات هایی نیز در نظر گرفته شده است . اصل بر آن است که این جرایم ناموسی به نحو علنی در جامعه مورد انتشار قرار نگیرند تا قبح این اعمال شکسته نشود. از همین رو به دلیل لزوم حفظ آبرو و شأن افراد و حفظ اخلاقیات در جامعه ، کسانی که به دیگران تهمت ناموسی در خصوص برقراری رابطه نامشروع یا زنا می زنند و نمی توانند این مطلب را در دادگاه اثبات نمایند ، قابل مجازات خواهند بود . به همین مناسبت پاسخ به این سوال ضروری است که مجازات تهمت رابطه نامشروع چیست و جرم تهمت ناموسی به دیگران چه مجازاتی دارد؟ برای پاسخ دادن به این سوالات ابتدا به توضیح جرم تهمت رابطه نامشروع پرداخته و پس از بررسی مجازات تهمت رابطه نامشروع ، مجازات اعدام برای تهمت رابطه نامشروع در قانون را نیز توضیح خواهیم داد .

جرم تهمت رابطه نامشروع

رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم شناخته شده است و در تعریف آن گفته شده که هر گاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد ، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل بوسیدن یا هم آغوشی شوند ، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد ، فقط اکراه کننده تعزیر می شود. همانگونه که ملاحظه می شود ، رابطه نامشروع با زنا تفاوت دارد و بر اساس قانون مجازات اسلامی زنا عبارت است از جماع یا رابطه جنسی میان مرد و زنی که رابطه زوجیت بین آنها نبوده است . گفتنی است که جماع با رابطه جنسی با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل ( جلو ) یا دبر ( پشت ) زن محقق می شود. با این وجود مجازات کردن هر جرمی از جمله جرم رابطه نامشروع و جرم زنا در صورتی امکان پذیر است که آن جرم ناموسی در دادگاه به اثبات رسیده باشد . به عنوان مثال رابطه نامشروع و زنا را می توان با اقرار خود فرد ، شهادت شهود یا به استناد علم قاضی به اثبات رساند. به همین دلیل تهمت ناموسی زدن به دیگران به دلیل رابطه نامشروع و زنا امری قبیح و خلاف قانون و نوعی جرم است و در قانون برای تهمت ناموسی رابطه نامشروع و یا زنا به دیگران مجازات هم در نظر گرفته شده است . به همین دلیل افراد نمی توانند به دیگران تهمت ناموسی در خصوص رابطه نامشروع و زنا وارد کنند ؛ در حالیکه نمی توانند وجود رابطه نامشروع و یا زنا را در مرجع صالح اثبات نمایند . بنابراین قبل از اینکه فردی به دیگران اتهام ناموسی زنا و رابطه نامشروع را وارد نماید ، باید دلایل و مدارک کافی برای اثبات رابطه نامشروع در دادگاه را داشته باشد و در صورت عدم امکان اثبات آن در دادگاه ، مرتکب جرم تهمت رابطه نامشروع شده است ؛ حتی اگر واقعا رابطه نامشروع هم رخ داده باشد که در ادامه به مجازات جرم تهمت رابطه نامشروع اشاره می کنیم.

چه مجازاتی برای تهمت زنا و رابطه نامشروع در نظر گرفته شده

مجازات تهمت زنا به دیگران یا همان تهمت ناموسی ، حد قذف یعنی هشتاد ضربه شلاق می باشد البته قذف یا تهمت زنا به دیگران باید روشن و بدون ابهام باشد و قاذف یا شخص توهین کننده از معنای لفظی که به کار برده است اطلاع داشته باشد و واقعا قصد انتساب تهمت زنا به دیگران را داشته باشد ؛ هر چند شخصی که به او تهمت زنا زده شده است از معنای تهمت ناموسی اطلاع نداشته باشد . به عنوان مثال زمانی که شخصی بگوید مادر تو زنا کرده است ، اینجا مادر مقذوف محسوب می شود ؛ هر چند شخصی که به مادر او تهمت ناموسی زده شده است نیز می تواند به خاطر جرم توهین ، شکایت کند. گفتنی است که اگر قرینه ای وجود داشته باشد که مشخص شود منظور شخص ، قذف یا تهمت رابطه زنا نبوده است ، مجازات تهمت رابطه زنا یعنی قذف اثبات نمی شود . همچنین شخصی که قذف شده و به او تهمت ناموسی زنا وارد شده است باید در هنگام قذف بالغ و عاقل و مسلمان بوده و در عمل تظاهر به زنا یا لواط نکرده باشد . علاوه بر این اگر جرم زنا از طریق شهادت شهود یا علم قاضی ثابت شود ، مجازات تهمت ناموسی زنا یعنی هشتاد ضربه شلاق قابل اعمال نیست ؛ چون تهمت صحت دارد. از سوی دیگر گاهی تهمت به انجام زنا نبوده و مجازات حد قذف را در پی ندارد ؛ بلکه شخصی صرفا به دیگران تهمت رابطه نامشروع وارد نموده است و اتهام به برقراری رابطه نامشروع کمتر از زنا یعنی بوسیدن ، هم آغوشی یا غیره مطرح شده است . مجازات تهمت رابطه نامشروع در اینجا مجازات قذف نمی باشد ؛ بلکه مجازات تهمت رابطه نامشروع همان مجازات تهمت و افترا است که در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. تهمت و افترا به این معناست که شخصی صراحتا ارتکاب جرمی را به دیگران نسبت داده باشد ولی نتواند آن را اثبات نماید ؛ مثل تهمت ناموسی برای جرم رابطه نامشروع که شخص نمی تواند آن را اثبات نماید . مجازات تهمت و افترای جرم رابطه نامشروع عبارت است از حبس از یک ماه تا یک سال ، یا تا 74 ضربه شلاق .

مجازات اعدام برای تهمت رابطه نامشروع در قانون

در قسمت قبل به توضیح مجازات جرم تهمت ناموسی اعم از تهمت زنا و تهمت رابطه نامشروع پرداخته شد و همانطور که بیان گردید تهمت رابطه زنا موجب مجازات حد قذف شده و تهمت رابطه نامشروع منجر به اعمال مجازات جرم افترا می گردد . اما گاهی این سوال مطرح می شود که برای تهمت رابطه نامشروع در قانون مجازات اعدام در نظر گرفته شده است؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال منفی است و به صرف اینکه شخصی به دیگری تهمت ناموسی در خصوص رابطه نامشروع یا حتی زنا وارد کند ، اعدام نمی شود . لذا در حالت عادی مجازات اعدام برای تهمت رابطه نامشروع یا تهمت زنا در قانون پیش بینی نشده است ؛ مگر در سه مورد که تهمت ناموسی سبب صدور حکم اعدام می شود :

    اگر شخصی قبلا سه بار به دیگران تهمت رابطه زنا داده باشد و سه بار به دلیل قذف دیگران 80 ضربه شلاق خورده باشد ، بار چهارم که به دیگری تهمت رابطه ناموسی زنا داده باشد ، اعدام می شود که این اعدام صرفا در خصوص کسانی است که 4 بار به دیگران تهمت زنا وارد نموده اند ؛ لذا تهمت رابطه نامشروع به دیگران که مشمول حد قذف نیست ، ولو 4 بار یا بیشتر صورت گرفته باشد ، مجازات اعدام در پی ندارد .

    در صورتی که کسی به پیامبر اکرم یا هر یک از انبیای عظام دشنام داده و نسبت به آنها قذف کند ، مشمول جرم ساب النبی ( دشنام به پیامبر ) بوده و مرتکب به مجازات حدی آن یعنی اعدام محکوم می شود .

    انجام عمل قذف نسبت به هر یک ائمه معصوم علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا و یا دشنام دادن به ایشان نیز مشمول حکم ساب النبی می باشد و سبب صدور حکم اعدام برای شخص مرتکب خواهد شد .

جرم تهمت زدن به همسر

تهمت زدن به همسر و اتهام وارد نمودن به وی، بدون اینکه شخص بتواند صحت یا درست بودن اتهام وارده را اثبات نماید، نوعی جرم تلقی می شود که قابل شکایت و رسیدگی در دادگاه است. اما ممکن است این سوال مطرح شود که جرم تهمت زدن به همسر چیست؟ در چه شرایطی محقق می شود؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که به طور کلی جرم تهمت زدن به همسر، می تواند به صورت های مختلفی شکل گیرد که در نوع مجازات آن، تاثیرگذار خواهد بود.

    اولین مورد زمانی است که مردی، به همسر خود تهمت می زند با فرد دیگری، رابطه نامشروع برقرار نموده است. برقراری رابطه نامشروع، به این معنا است که زن با مردی غیر از همسر خود، اعمالی از قبیل بوسیدن، گرفتن دست، هم آغوشی، ارتباطات کلامی و رفتاری عاشقانه و مواردی از این قبیل را انجام داده است.

    مورد بعدی زمانی است که مرد، به همسر خود اتهام یا تهمت برقرار نمودن زنا (رابطه جنسی) را وارد کند. جرم زنا با جرم رابطه نامشروع متفاوت است.

مجازات تهمت زدن به همسر

    بر اساس ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که شخصی، به همسر خود تهمت رابطه نامشروع وارد نماید، به مجازات جرم افترا محکوم خواهد شد. افترا، همان تهمت زدن به دیگری است بدون آنکه بتواند صحت آن را اثبات نماید. به عبارت دیگر، اگر مردی همسر خود را متهم به جرم رابطه نامشروع نموده و نتواند از طریق یکی از راه های اثبات رابطه نامشروع، این امر را ثابت نماید به مجازات افترا محکوم می شود. یعنی حبس از یک ماه تا یک سال یا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم می شود.

    همچنین طبق قانون مجازات اسلامی، در صورتی که یکی از زوجین، به همسر خود تهمت برقراری زنا (رابطه جنسی) را بزند اما نتواند اقدام به اثبات جرم نماید به استناد ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، به مجازات جرم قذف محکوم خواهد شد. جرم قذف، مجازات حدی دارد که این مجازات، عبارت است از ۸۰ ضربه شلاق حدی.

راه های اثبات رابطه نامشروع

جرم ارتباط نامشروع، در کیفری مملکت ما توانایی معنی وسیعی بوده که شامل جرایمی حدی زنا، لواط، مساحقه و تفخیذ و جرایم تعزیری پایین تر این موارد از جمله بوسیدن و تماس های فیزیکی غیر شرعی را در بر می گیرد. جرم ارتباط نامشروع تعزیری در ماده 637 ضابطه مجازات اسلامی تعریف شده است . به طبق این ماده: « هر گاه زوجه و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، تنها اکراه کننده تعزیر می شود » لذا، با توجه به ماده مذکور، در بیان فرق ارتباط نامشروع و زنا می توان گفت، هر نوع ارتباط غیر شرعی که عنوان جرایم حدی زنا و نظایر آن را نداشته باشد، جرم ارتباط نامشروع مادون زنا و مستوجب مجازات تا 99 ضربه شلاق، برای اجرا دهندگان آن اعم از زوجه و زوج وجود دارد. نکته ای که در ارتباط با ماده 637 ضابطه مجازات قابل بیان است، آن است که در این ماده ضابطه گذار صرفا چند گواه از مصادیق ارتباط نامشروع را بیان کرده و تعیین سایر مصادیق را به عقیده قضات واگذار نموده است؛ با توجه به این مساله، در حال حاضر، رویه عمومی محاکم کیفری مملکت ما، ارتباط نامشروع غیر فیزیکی از طریق تماس تلفنی و پیامکی و چت را اینگونه با حصول شرابطی، مصداق ارتباط نامشروع و قابل مجازات بر اصل ماده مزبور می داند. در بین این روش های اثبات جرم، سوگند اختصاص به جرم های وارد بر جسم داشته و سوگند اینگونه اثبات کننده جرم تعزیری وجود دارد. در نتیجه، راه های اثبات ارتباط نامشروع عبارتند از : اقرار متهم، شهادت شهود و دانش قاضی. پرینت تماس ها و مکالمات و پرینت پیام های تلگرام برای اثبات ارتباط نامشروع، مطابق ضابطه مملکت ما جزء ادله ها اثبات جرم ارتباط نامشروع نبوده و به طور مستقیم، از راه های اثبات رابطه نامشروع وجود دارد.


ت ت
کدخبر: 117146 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها