تیز کردن چاقو در منزل بدون آسیب دیدن!
یک چاقوی کند بیشتر احتمال دارد به شما آسیب برساند تا چاقوی تیز!
به گزارش منیبان؛ یکی از پرکاربردترین ابزارها در آشپزخانه هر خانهای چاقوها هستند. کند و تیز نبودن این وسیله میتواند تمام روان شما را برهم بریزد و کارهای شما را به تعویق بیندازد. برای همین چاقوها همیشه باید تیز و آماده باشند. چاقوتیزکنها از وسایلی هستند که میتوانیم از آنها کمک بگیریم.
استفاده از سنگ مخصوص برای تیز کردن چاقو بهترین روشی است که از دیرباز مورداستفاده قرار میگرفته است. در بین آشپزان ماهر عقیدههای مختلفی در ارتباط با تیز کردن چاقو وجود دارد.
لوازم موردنیاز برای تیز کردن چاقو
چاقو: عجیب اما واقعی، بدون چاقو نمیتوانید از این روش استفاده کنید! بههرحال باید چاقو در دسترس شما باشد تا بتوانید آن را تیز کنید.
سنگ مخصوص: برای تیز کردن لبههای چاقو از یک سنگ مخصوص استفاده میشود. این سنگ مخصوص دو طرف دارد. یک سمت آن زبر و طرف دیگر آن نرمتر است. کار را باید ابتدا از سمت زبر آن شروع کرده سپس با سمت نرم آن چاقو را تیز کنید.
حوله: برای حفظ امنیت خود این مورد را اصلا فراموش نکنید. یک حوله زیر سنگ چاقو تیزکن خود پهن کنید تا سنگ حین کارکردن سر نخورد.
روش استفاده از چاقو تیزکن
سنگ چاقو تیزکن را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در داخل آب نگه دارید.
حوله را روی یک سطح صاف بیندازید.
سنگ چاقو تیزکن را بهصورت عمودی بالای حوله قرار دهید. به صورتی که قسمت زبر مقابل شما باشد.
انتهای چاقو را در زاویه ۲۰ درجه در قسمت بالا و سمت چپ چاقوتیزکن بگیرید. برای اینکه این زاویه را بهتر بتوانید تشخیص دهید ابتدا چاقو را بهصورت ۹۰ درجه روی سنگ چاقوتیزکن قرار دهید سپس آن را به ۴۵ درجه نگه دارید و در آخر به ۲۰ درجه تغییر دهید. اینک شما میتوانید چاقوی خود را بر روی سنگ چاقو تیزکن بکشید.
چاقو را از بالا تا پایین به روی چاقو تیزکن بکشید؛ تا جایی که نوک چاقو به قسمت سمت راست و انتهای چاقوتیزکن برسد.
سپس چاقو را برگردانید تا طرف دیگر آن را تیز کنید. این دفعه باید از نوک شروع کنید تا بعد از کشیدن چاقو روی چاقوتیزکن، دوباره به موقعیت اول برگردید: یعنی دقیقا قسمت بالا و سمت چپ چاقوتیزکن. حال باید دوباره این حرکت را تکرار کنید تا چاقوی شما تیزتر شود. بعد از اینکه چند ضربه زدید، سنگ را برگردانید. سپس این فرایند را برای آن طرف چاقو تیزکن هم انجام دهید. این دفعه با قسمت نرم چاقوتیزکن سرکار دارید.
نکته مهم: یکی از مهمترین عوامل برای تیز کردن چاقو این است که زاویه چاقو در هنگام تیز کردن آن ۲۰ درجه باشد.
تکنیکهایی برای تیز کردن چاقو
از یکپارچه مرطوب و خشک برای جلوگیری از لیزخوردن چاقوتیزکن استفاده کنید.
چاقوتیزکن را با روغن یا آب در صورت نیاز نرم کنید.
هنگام کشیدن چاقو روی سطح چاقوتیزکن، فشار کافی را به آن وارد کنید.
حین انجام کار مراقب باشید که لبههای چاقو به خودتان نزدیک نباشد.
برای هرکدام از لبههای چاقو، تعداد دفعات یکسان را برای کشیدن روی چاقوتیزکن پیاده کنید. اول از قسمت زبر شروع به تیز کردن کنید و بعد با قسمت نرم کار را تمام کنید.
قبل از استفاده از چاقو حتما آن را بشویید. اگر به نکات خانهداری علاقهمند هستید مطلب شپشک برنج را از دست ندهید.