روانشناس و مشاور خانواده:

هشدار؛ شیوع طلا‌ق‌های کوویدی در کشورها

محمدرضا احمدی گفت: با پایان گرفتن دوران کرونا تقاضا برای طلاق کوویدی در همه کشورها افزایش پیدا می‌کند به همین دلیل مسئولان هر کشور باید درباره آن علاج پیش از واقعه کنند.

هشدار؛ شیوع طلا‌ق‌های کوویدی در کشورها
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، دوران خانه نشینی، دورکاری و به طور کلی بیشتر در خانه ماندن فرصتی فراهم آورده تا خانواده‌ها لحظاتی را برای شناخت بیشتر، رسیدن به تفاهم بهتر و بهینه سازی چشم انداز آینده چرخ زندگی اختصاص دهند اما در این میان همسرانی هستند که ذره بینی به دست گرفته و موشکافانه به دنبال عیوب دیگری می‌چرخند تا کوچکترین مسئله‌ای را دستمایه دعوا و مجادله و تلخ کردن کام دیگر اعضای خانواده کنند که همگی آنها حکایت های بیشماری از خلاء آموزش قبل از ازدواج، مهارت زندگی، گفت وگوی بین اعضای خانواده و... دارد.

محمدرضا احمدی، روانشناس و مشاور خانواده از افزایش طلاق های کوویدی خبر داد و گفت: با شرایط اعلام شده در جهانِ درگیر کرونا و قرنطینه خانگی به نظر می‌رسد با پایان گرفتن دوران آن تقاضا برای طلاق کوویدی در کشورها افزایش پیدا کند به همین دلیل مسئولان هر کشور باید درباره آن علاج پیش از واقعه کنند و راهکارهای بهینه را پیشه خود سازند.

او افزود: زوج ها نباید فراموش کنند که این دوران همانند سایر مسائل زندگی، گذراست و به این که روزی شرایط خاص کرونا و قرنطینه خانگی تمام خواهد شد، دلگرم باشند بنابراین خانواده ها باید زمان بیشتری را در کنار هم سپری کنند چون از فعالیت‌های شغلی و تفریحی رضایت بخشی که پیش از این داشتند، دور هستند پس برای این که آسیب شدیدی نبینند، باید نگاه موقتی به این شرایط داشته باشند و ضمن افزایش تاب آوری، برای زمان‌های کنار هم بودن، برنامه ریزی کنند.

احمدی تصریح کرد: فراموش نکنیم که اقصی نقاط دنیا با این مشکل سروکار دارند و این معضل مختص کشور ما نیست حال با در نظر گرفتن این مسئله، پرداختن به بازی های دست جمعی و سرگرم کننده که نیازی به وسیله خاص و صرف هزینه ندارد و تقسیم کار منزل، کمک شایانی به بهتر گذر شدن این شرایط خاص می کند.

این روانشناس ضمن توصیه‌ به خانواده‌ها گفت: مصداق واقعی در زندگی بشر این است که هرجا که غم باشد شادی راه پیدا نمی کند یا بالعکس پس بهتر است با شادی آفرینی غم را سرافکنده و دور کنیم.

او در مورد راهکار این امر توضیح داد: همین که بتوان در زندگی موازنه ایجاد کرد و غم و اندوه و بحران زدگی را توسط استراتژی های ذکر شده کاهش داد، احساس های مثبت در زندگی جایی پیدا می شوند و این دوره به راحتی می گذرد ضمن این که باید توجه داشت هر یک از اعضای خانواده می تواند افکار منفی، ترس و بیم هایی داشته باشد که آنها را برای دیگری بیان نمی کند، پس با ایجاد مشکل بار همدیگر را سنگین تر نکنیم ضمن این که خود را به جای دیگری قرار دادن به کاهش توقع و انتظار کمک می کند.

این مشاور خانواده با تاکید براینکه خانواده‌ها باید از مطالب فضای تنش زای مجازی دوری کنند، گفت: فکر کردن زیاد به اخباری که صحت و سقم آن مشخص نیست باعث ایجاد فضای استرس آفرین می شود که از کرونا آسیب بیشتری به روان افراد وارد می کند.

او در پاسخ به این سوال که این روزها مشکل بیشتر مراجعه کنندگان چیست؟ گفت: بیشتر تماس های مشاوره ای به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی از سوی یکی از زوجین است در حالی که باید در نظر داشته باشیم که رعایت نکات بهداشتی در حد همان چیزی است که وزارت بهداشت توصیه کرده است نه این که اعضای خانواده را برای شستن دست و بیرون نرفتن تحت فشار قرار داد. این امر توان جسمی و روانی ما را تحت فشار قرار می دهد و فرصتی برای نفوذ کرونا مهیا می‌کند تا علاوه بر مرگ و میر زیاد، بنیان خانواده را هم درنوردد همچنین عدم گفتمان مناسب یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث شده زوجین برای رفع آن به روانشناس و مشاوره مراجعه کنند تا اختلافات ناشی از این موضوع به طلاق ختم نشود.

احمدی عنوان کرد: باید خانواده هایی که از قبل مشکلات ارتباطی، احساسی و عاطفی داشتند و با این شرایط خاص، دچار فقر اقتصادی هم شده‌اند را شناسایی کرد تا تحت درمان قرار گیرند زیرا خانواده ای که در انزوای حداقل ارتباطات قرار داشته بیش از همه کانون آشوب است.

این روانشناس در پایان تاکید کرد: وظیفه سیستم‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه این است که کمک های فوری و لازم را به این خانواده‌ها برسانند و آنان را به مراکزی که سرویس های روانی، اقتصادی و اجتماعی مناسب ارائه می دهند معرفی کنند.


ت ت
کدخبر: 1378 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین