این نشانهها یعنی به زودی میمیرید!
شاید باور نداشته باشید؛ ولی افرادی که حتی خفیفترین بیماریهای روانی را دارند، در کمین مرگ زودرس قرار دارند.
به گزارش منیبان؛ تحقیقات بسیاری در ارتباط بیماری روانی با مرگ زودرس صورتگرفته است. تا همین چند سال پیش ریسک مرگهای زودرس بیشتر افرادی را تهدید میکرد که بیماریهای حاد روانی داشتند. در این مطلب به بیان اختلالات روانی که باعث مرگ میشود میپردازیم.
اختلالات روانی که باعث مرگ میشود
شاید این تیتر کمی نگرانکننده به نظر برسد؛ ولی هیچ جای نگرانی نیست. چرا که با تشخیص و درمان زودهنگام، تا حد زیادی این خطرات برطرف خواهد شد و فرد بیمار، به زندگی عادی خود باز خواهد گشت.
اختلال اشتها یا اختلالات خوردن
یکی از اولین اختلالات روانی که باعث ارتباط بیماری روانی با مرگ زودرس میشود، اختلالات خوردن است. این مورد یکی از کشندهترین مواردی است که شاید خیلی ساده به نظر برسد. شاید غیرقابلباور باشد؛ ولی در هر ۶۲ دقیقه، یک نفر به همین دلیل جان خود را از دست میدهد. اختلالات خوردن بهشدت سیستمهای عصبی بدن را مختل میکند و در نهایت منجر به خطر انداختن عملکردهای اساسی بدن میشود.
اختلالات شخصیت مرزی از اختلالات روانی که باعث مرگ میشود
افرادی که دچار اختلالات شخصیت مرزی هستند، بهشدت در ارتباط با دیگران مشکل دارند و پس از مدتی به خودکشی فکر میکنند. اختلالات شخصیت مرزی جزو بیماریهایی هست که در ارتباط بیماری روانی با مرگ زودرس نقش دارد.
افسردگی
به دلایل زیادی افراد ممکن است دچار افسردگی شوند. دلایلی مثل زایمان، ازدستدادن یک عزیز و غیره. در چنین مواردی بههیچعنوان فرد افسرده را تنها نباید گذاشت و به دنبال یک راهحل برای رفع این اختلال بود.
اختلالات دوقطبی از اختلالات روانی که باعث مرگ میشود
خیلی از افراد اختلال دوقطبی را بهعنوان افسردگی شیدایی نیز میشناسند. این افراد دچار نوسانات خلقی شدید هستند و این نوسانات ممکن است هفتهها یا ماهها طول بکشد. متأسفانه در دنیا از هر ۱۰۰ نفر، یک نفر از آنها به اختلال دچار هستند. این اختلالات بعد از سنین نوجوانی اتفاق میافتد و در سنین بالاتر از ۴۰ سال به بالا این اختلالات غیرمعمول خواهد بود.
اختلال طیف اسکیزوفرنی و مرگ زودرس
اسکیزوفرنی هم یکی دیگر از اختلالات روانی که باعث مرگ زودرس میشود است. فردی که دچار این اختلال شده تفکرات، احساسات و رفتارهای عجیبوغریبی از خود نشان میدهد. از جمله علائم دیگر که فرد مبتلا در این اختلال به آن دچار است عبارتاند از:
هذیانگویی: نقل باورهایی که با واقعیت بسیار در تضاد است.
توهم: بیان دیدهها و شنیدههایی که در واقعیت وجود ندارد.
گفتارهای بینظم: نقل کلماتی که از قوانین زبان پیروی نمیکند و درک این کلمات برای شنونده غیرممکن باشد.
رفتارهایی کاملاً بینظم یا کاتابولیک: تفکرات گیج، رفتار یا حرکات عجیبوغریب
علائم منفی: ناتوانی در شروع برنامهها، صحبتکردن، ابراز احساسات یا احساس لذت
اختلالات طیف اوتیسم
علائم اصلی این اختلال در طیف کودکی در اشخاص نشان داده میشود. این افراد در ایجاد تعامل و ارتباط با دیگران مشکل دارند و افرادی بهشدت منزوی هستند. در مواردی بهخاطر عدم توجه به خطرات ممکن است فرد مبتلا به این اختلال جان خود را از دست بدهد و باعث مرگ زودرس شود.
اختلال اضطرابی از اختلالات روانی که باعث مرگ میشود
این اختلال روانی ممکن است به بالارفتن استرس کمک کند و زندگی فرد را مختل کند و در نهایت دچار آسیب بهسلامت خود کند. این استرس میتواند به اندامهای داخلی بدن آسیب وارد کند و باعث مرگشان شود. این اختلال در دستهبندی خطرناکترین بیماریهایی است که احتمال ارتباط اختلالات روانی با مرگ زودرس را افزایش میدهد.