رفتار صحیح با کسی که به او تجاوز شده چگونه است؟
شخصی که قربانی تجاوز شده است به اندازه کافی دچار احساس گناه و تقصیر داشتن هست. تنها چیزی که به آن نیاز ندارد این است که فردی که به او اعتماد دارد هم شروع به سرزنش قربانی کند.
به گزارش منیبان؛ تجاوز جنسی اغلب تجربه ای دردناک و دشوار است؛ بازماندگان تجاوز معمولا بعد از این حادثه دچار تروما می شوند و نیاز به کمک برای برگشتن به زندگی عادی و رویارویی با آسیب روانی وارد شده را دارند. دوست، آشنا یا شریک شما (که تجربه تجاوز یا تهاجم جنسی داشته است) تلاش می کند درک کند که چه اتفاقی رخ داده است. این کار ممکن است به طول بیانجامد اما شما می توانید با حمایت کردن از او به تسکین یافتن آسیب روانی او و پذیرش مسئله تجاوز کمک کنید. دستورالعمل های ساده پیش رو به شما ایده هایی می دهند که چگونه به آن ها کمک کنید.
تصمیم نگیرید چه چیزی برای آنها بهتر است:
زمانی که کسی قربانی تجاوز می شود، احساس قربانی بودن و عدم داشتن قدرت خواهد داشت. حرف هایی که آرزو به مهسا گفته بود از روی دلسوزی بود. اما این حرف ها نه در قالب توصیه که در قالب دستور بیان شدند.
بسیار دیده می شود که تا مدتها قربانیان تجاوز علاقه ای ندارد که توسط دیگران لمس شوند. در آغوش کشیدن قربانی تجاوز بدون اینکه از او اجازه بگیرید، برای او نوعی تجاوز تلقی می شود و نداشتن قدرت را بیشتر از قبل به یاد او می آورد.
او را قضاوت نکنید و در مورد داستانش شک نکنید:
زمانی که داستان قربانی تجاوز را می شنوید، بدترین چیزی که می توانید بگویید این است که «وای چقدر بد! بمیرم برات! راستی اون روز چی پوشیده بودی؟ شب ها نباید تو اون خیابون تنها سوار ماشین شد. قبلا که بهت گفته بودم وقتی می خواهی جایی بری حتما سوار یک تاکسی مطمئن بشو.»
شخصی که قربانی تجاوز شده است به اندازه کافی دچار احساس گناه و تقصیر داشتن هست. تنها چیزی که به آن نیاز ندارد این است که فردی که به او اعتماد دارد هم شروع به سرزنش قربانی کند.
آنچه رخ داده را بی اهمیت نشان ندهید:
گاهی در تلاش برای کمک به قربانی تجاوز جنسی اشخاص سعی می کنند آنچه رخ داده است را بی اهمیت جلوه دهند. شخص دلداری دهنده اصرار دارد که برگشت به روال عادی زندگی دشوار نیست و فقط کافی است فلان کار و فلان کار انجام شود تا حال قربانی بهتر شود. این تاکتیک تنها باعث می شود که قربانی حس کند کسی او را درک نمی کند. باید به آنها اجازه دهید احساس خود را به طور کامل ابراز کند.
به او اطمینان دهید که حرف هایش را باور کرده اید و از او حمایت می کنید:
شاید ترس شماره یک قربانیان تجاوز باور نشدن از سوی اطرافیان است. بهترین کاری که می توانید برای کمک به قربانی تجاوز جنسی انجام دهید این است که از او حمایت بی قید و شرط کنید. در پستی بلندی های پیش روی قربانی، او باید بداند که شما در هر شرایطی از او دفاع خواهید کرد.
آنها را ترغیب به دریافت کمک کنید:
نباید به قربانی تجاوز جنسی اصرار کنید که به دنبال درمان پزشکی، مشاوره روانشناسی یا اقامه دعوی علیه متجاوز باشد. در عوض، او را با ملایمت ترغیب کنید که این گام ها را بردارد و در عین حال، تاکید کنید که او کاملا در این رابطه حق تصمیم گیری دارد.
حساس ترین اقدام در این رابطه تشویق قربانی به دریافت خدمات پزشکی است. در چنین مواردی ریسک ابتلا به بیماری های مقاربتی یا بارداری وجود دارد.
در عین حال، در صورت تاخیر برای دریافت خدمات پزشکی یا مراجعه به پزشکی قانونی شواهد فیزیکی تجاوز در فرد از بین می روند. این امر اقامه دعوی علیه متجاوز را دشوار می سازد.
هر چند شما برای ترغیب او به دریافت خدمات پزشکی تحت فشار هستید، اما باید نقش خود به عنوان یک دوست و همدل را حفظ کنید.
به حمایت خود ادامه دهید:
بیشتر افراد تنها بلافاصله پس از بروز یک حادثه احوال فرد دچار غم یا شوک را می پرسند. اما قربانی تجاوز در هفته ها و ماه ها و حتی سال های پس از حادثه همچنان به حمایت شما نیاز دارد.
قربانی در این شرایط از یادآوری خاطرات، استرس پس از سانحه و هراس، اشکال در خواب و تمرکز رنج می برند. در کنار او بمانید تا دوره درمان وی زیر نظر مشاور طی شود.
از خود مراقبت کنید:
کمک به قربانی تجاوز جنسی کار ساده ای نیست. در طول این مسیر باید بارها به داستان قربانی گوش دهید، سنگ صبور غم های او باشید و روزهای سختی را همراه با او طی کنید. در این روزها خود را فراموش نکنید. از خود مراقبت کنید. به یاد داشته باشید که اگر از نظر روانی و جسمی ویران باشید، نمی توانید به کس دیگری کمک کنید.